Droomplek in Le Marche

Droomplek in Le Marche

Het Italiaanse avontuur van Ronald en Caroline begint in 2005 als ze op vakantie zijn in Le Marche in Italië. Ze waren meteen verliefd. Wat een geweldige streek! Alles klopt: de prachtige natuur, de Middeleeuwse dorpjes met hun vriendelijke bewoners en het heerlijke eten. Ze waren eruit, hier gaan ze serieus op zoek naar een tweede huis.

Droomplek in Le Marche
Ronald & Caroline

Ronald: “Toen we terug in Nederland waren, zijn we het internet gaan afstruinen, op zoek naar ‘case vendita nelle Marche’. We vonden een leuk huis, maakten een afspraak met de makelaar en gingen vol goede moed een lang weekend naar Italië. Daar aangekomen bleek het huis net de dag ervoor verkocht te zijn. Maar… volgens de makelaar was er die dag een ander huis in de verkoop gekomen en dat moesten we echt gaan bekijken, want het ligt zo mooi!” 

Droomplek in Le Marche
Geniet van het panoramisch uitzicht op het landschap van Le Marche

“Daar was geen woord van gelogen!”, vertelt Caroline enthousiast. “Aangekomen bij het huis in Montottone kijken we elkaar aan en zonder binnen te zijn geweest, zeggen we: ‘Dit wordt ‘m’. Zo’n mooie plek, zo’n ontzettend leuk huis met zo’n fantastisch uitzicht hebben we nog niet eerder gezien. Dit voelt gelijk heel erg goed. Dit zochten we! We doen een bod en wachten vol spanning af. Groot is de teleurstelling als we, weer terug in Nederland, horen dat de eigenaar het huis toch niet wil verkopen. Hij kan er geen afstand van doen. We begrijpen hem wel...” 

Droomplek in Le Marche
Gezellig zitje onder de veranda die in 2019 is gebouwd

“We gaan verder met onze zoektocht, maar vinden niks geschikts meer”, gaat Ronald verder. “Alle huizen en locaties vergelijken we met ons droomhuis. Het plan van een tweede huis in Italië gaat de ijskast in. Twee jaar later krijgen we uit het niets een mail van de eigenaar van het huis in Montottone. Het huis wordt alsnog verkocht, of wij nog belangstelling hebben?” 

Droomplek in Le Marche
Is keuken is volledig ingericht

“Lang verhaal kort, eind oktober 2007 zijn we de trotse bezitters van Casa Castagno in Montottone. Het huis, een oud boerderijtje uit omstreeks 1850, is door de vorige eigenaar gedeeltelijk gerestaureerd. Maar er was nog meer dan genoeg te doen!” 

Caroline: “In 2010 is er een nieuw dak (uiteraard met originele dakpannen) geplaatst. We hebben een nieuw terras aangelegd, een nieuwe buitentrap laten maken en in 2019 is er een heerlijke veranda aan het huis gemaakt. De keuken is vorig jaar gemoderniseerd.” 

Droomplek in Le Marche
Overal kan je genieten van dat fantastische uitzicht

Ze gaat verder: “In en rond het huis is in al die jaren veel veranderd. Het uitzicht daarentegen is hetzelfde gebleven. Vanuit alle windrichtingen rond het huis is het de hele dag door genieten. Vanaf het terras zie je de zon opkomen en weer ondergaan. In de tussentijd kun je genieten van de mooie natuur, de vrijheid en de vele vogels met hun eigen geluiden.” 

Omgevingstips

Ronald: “Vanuit het huis zijn heerlijke wandelingen te maken. Kies je voor een korte wandeling naar het dorp, dan kun je op weg naar de supermarkt een stop maken bij Bar Rosita voor een echte cappuccino, of in de avond voor een heerlijke pizza. Bij Ristorante La Brocca geniet je van de echte Marchiaanse keuken. Wat langere wandelingen leiden je door de mooie ‘campagna’ rondom Casa Castagno.” 

Droomplek in Le Marche
Stranden van Le Marche liggen op 25 autominuten van Casa Castagno

“Ben je liefhebber van strand en zee? Binnen een half uur rijden ben je aan de kust, waar je aan de gezellige boulevard kunt genieten van een gelato of een Italiaanse aperitivo. “Hou je meer van de bergen? Dan is het een klein uurtje de andere kant op rijden, en je bent in het Sibillini-gebergte. Hier kun je eindeloos wandelen of zwemmen in bergmeertjes. Voor elk wat wils!”

Genoeg te doen dus voor een heerlijke vakantie in een mooi authentiek huis, dat van alle gemakken is voorzien. Al zin gekregen in vakantie? Kom naar Montottone en voel je Italiaan tussen de Italianen! 
Bekijk hier Casa Castagno

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Op avontuur in de Harz

Op avontuur in de Harz

Paul en Erna wonen al lange tijd in Duitsland, in het Bodetal van de Harz om precies te zijn. Na een lang werkzaam leven in Nederland, zijn ze op...

Verknocht aan Bonaire

Verknocht aan Bonaire

Chris en Ginia verhuren sinds maart hun fijne vakantiehuis in Kralendijk op Bonaire via onze website. Ze vertellen graag...

Ontdek de vele kanten van Toscane

Ontdek de vele kanten van Toscane

Italië is al jaren echt het ultieme vakantieland voor Pedro en Rikie. Pedro: “Het klimaat, de omgeving, de mensen en natuurlijk de...