zoektoch naar een droomhuis

Onze zoektocht naar een Spaans droomhuis

Het is najaar 2016 dat mijn vrouw Leanda en ik na veel wikken en wegen besloten om op zoek te gaan naar ons droomhuis in Andalusië. We waren zelf al op de hoogte van de cultuur en natuur van dit deel van Spanje maar werden daarbij ook “getriggerd” door vrienden, die daar sinds kort permanent hun toevlucht hadden gezocht.

Ons plan was om twee stukken nader te gaan ontdekken. Uitgangspunt was Malaga, omdat we vanuit de gedachten van toekomstige gasten binnen 1 uur van het vliegveld een huis wilden bereiken. Eerst hebben we een week ten westen van de stad vertoefd en rondgereden, de tweede week ten oosten van Malaga. Ons doel was een huis te vinden niet direct aan de kust maar op zo’n maximaal 20 minuten van de kust en dan lekker in de natuur.

Zoektocht naar een droomhuis

Uiteindelijk kwamen we terecht in het gebied tussen de kustplaatsen Torrox en Nerja en het prachtige bergachtige binnenland van de Sierra de Tejeda, de voorlopers van de Sierra Nevada in de gemeente Competa. Een geheel wit dorpje met slechts 1 bakstenen gebouw…de kerk.

De plaatselijke makelaar 

Via de plaatselijke makelaar met een Nederlands sprekende makelaar hebben we met haar ongeveer 12 huizen in de buurt bezocht. Het was een superleuke tour verdeeld over 2 dagen. We hebben van alles gezien. Soms smaakvol, soms spuuglelijk. Uiteindelijk vielen we voor de casa die we vanaf aankoop Casa Leanda noemden. Leanda is de naam van mijn vrouw en klinkt met een beetje fantasie ook wel Spaans.

Zoektocht naar een droomhuis

Uiteraard hebben we dit huis aangekocht via bemiddeling door een advocaat. Wel zo slim in Spanje omdat er nog wel eens “addertjes onder het gras zitten”.

Na een jaar hebben we ons aangemeld bij Micazu om een goed platform te krijgen. Dit is geen verkeerde keuze geweest. De website wordt erg goed bekeken en over gasten hebben we buiten de corona-perikel niet te klagen. Wat wij belangrijk vinden is dat de foto’s waarheidsgetrouw en van goede kwaliteit moeten zijn. Mijn broer, die vakfotograaf is, heeft op ons verzoek mooie foto’s gemaakt.

Zoektocht naar een droomhuis

Gaat alles dan over rozen? Nee natuurlijk niet” Leanda en Huib

Onze ervaringen met gasten, die voornamelijk uit Nederland komen, geven ons energie. De reviews die we krijgen zijn zo positief dat we daar zelf ook ontzettend blij van worden. Ze zetten ons ook “op scherp” om ten alle tijden kwaliteit te leveren. Het huis moet super schoon zijn en de inboedel moet eveneens van kwaliteit zijn. Wat ook zeer belangrijk is  een betrouwbare housekeeper. Wij hebben geluk dat we beschikken over onze  sympathieke Kevin en Gilly uit het Verenigd Koninkrijk. Natuurlijk zorgen we ervoor dat gasten door onze housekeepers worden opgevangen en daarbij hebben wij ook altijd een welkom pakket voor de gasten, met daarbij een persoonlijke kaart voor hen. Gasten moeten zich welkom voelen!

Zoektocht naar een droomhuis

Gaat alles dan over rozen? Nee natuurlijk niet. We hebben ook te maken gehad met een kapotte zwembadpomp of het vernieuwen van een septic tank. Dat laatste lijkt gewoon te zijn in Spanje. Kijk maar eens naar het programma “Ik vertrek” Altijd komt daar wel weer een septic tank voorbij.

Wijzelf gaan ook geregeld naar ons huis. Wat een rijkdom als je daar in je korte broek en op je slippertjes ligt te mijmeren. De rode draad is dan: wat hebben we een fantastisch huis en wat voelen we ons Koning te rijk. Als gasten dat gevoel ook krijgen dan geeft dat alleen nog maar meer voldoening.

Zoektocht naar een droomhuis

 

Groet van ons,
Leanda en Huib van Koppenhagen van Casa Leanda 

 

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: [email protected]


Deel dit bericht via

Onze zoektocht naar een Spaans droomhuis

Onze zoektocht naar een Spaans droomhuis

Het is najaar 2016 dat mijn vrouw Leanda en ik na veel wikken en wegen besloten om op zoek te gaan 

Kom genieten in Omaine Pouzoult

Kom genieten in Omaine Pouzoult

Soms heb je het idee: ik wil wel eens wat anders! Meer zien, meer beleven, meer ontdekken….

Droomhuis in Oberpinzgau
13 December 2021

Droomhuis in Oberpinzgau

Het was in het voorjaar van 2018 dat wij besloten van Groningen te emigreren naar......

Onder de Toscaanse zon
6 December 2021

Onder de Toscaanse zon

Wij, Hein en Janneke, kochten ons huis al in 2008 onder de veelal schijnende Toscaanse zon. 

Uniek vakantie appartement PuraVida Playa

Uniek vakantie appartement PuraVida Playa

Wij zijn Ilse & Danny. Wij zijn sinds november 2017 de trotse eigenaars van ons vakantieappartement

Leven als een god in Griekenland

Leven als een god in Griekenland 

Ben je nog nooit in Griekenland op vakantie geweest? Dan gaat daar nu verandering in komen!

Een pension in de bergen

Een pension in de bergen

Al jaren hadden wij een droom om een pension in de bergen te hebben! Maar daar bleef niet bij.

Voel je thuis op curacao

Voel je thuis op Curaçao

Vidanova is een gloednieuwe adembenemende villa op Curaçao, gelegen in de luxe villawijk Vista Royal.

Verliefd op Toscane

Verliefd op Toscane

In 2001 kwamen wij via een vriend in de buurt bij een soort van toeval op deze plek terecht in het zuidoosten van Toscane,....

Een plekje van rust in gelderland

Een plekje van rust in Gelderland

Even terug in de tijd, het ontstaan van Vakantiehuis Mon Repos. Rond 1980 stond er op het perceel aan de Prinsenweg een klein, houten huisje, Mon Repos. 

Een gedroomd vakantiehuis

Een gedroomd vakantiehuis

Ons chalet in Verchaix staat sinds kort aangeboden op Micazu. Zelf heeft ons gezin al een geschiedenis van meer dan 20 jaar met dit chalet.

Thuis in Bolsena

Thuis in Bolsena

Meer dan 40 jaar geleden hebben wij onze eerste stappen gezet aan het Lago di Bolsena. Iedere zomervakantie tuften we met ons gezin ...

van-finland-naar-frankrijk

Van Finland naar Frankrijk

Na een zoektocht van ruim twee jaar is het ons gelukt een prachtig landgoedje te vinden in de Dordogne in Frankrijk.

De perfecte plek in de algarve

De perfecte plek in de algarve

Na een zoektocht van meer dan 4 jaren door heel  Zuid Europa,  hebben Christine en Peter de perfecte plek gevonden om hun dromen om te zetten....

Wie wonen er op het bergje bij Finca Las Nuevas

Daar zaten we dan midden in de tropen, Robert, Pascalle, Joanne en Oek, een Nederlands gezin. 

Liefde op het eerste gezicht in Italië

Liefde op het eerste gezicht in Italië

Carmen en Ger Eikendal kwamen in 1975, na het behalen van hun havodiploma’s, voor het eerst in Cilento in Italië. Met een gehuurd...

Kidsproof op vakantie in de Dordogne

Kidsproof op vakantie in de Dordogne

Ruim 20 jaar geleden hebben Nicole Schulte en Guido Quaadvliet het roer omgegooid en zijn ze met hun 2 dochters (toen 5 en 7 jaar oud) naar de...

Wildwatervaren in de Eifel

Wildwatervaren in de Eifel

In 2015 besloten Anja en Twan Spierings iets te gaan kopen in de Eifel. Dat iets moest een groter pand zijn waarin ze voldoende...

Passata uit Campodiegoli

Passata uit Campodiegoli

In de Italiaanse streek Marche, in het plaatsje Campodiegoli, vind je Casa dei Nonni, het vakantiehuis van Christine en...