Met het gezin op vakantie

Op vakantie met de kinderen

Nog een paar weken en dan begint de zomervakantie in het onderwijs. Een tijd voor kinderen om even helemaal te ontspannen na al het harde werk. Voor de ouders is het fijn om niet meer vroeg op het schoolplein te staan en echt even samen te zijn met het gezin. ⛱️ Hoewel het heerlijk is om vakantie te hebben, zal je als ouders in die lange vakantie soms even niet meer weten wat je met je kinderen moet doen. Wij geven jou een handjevol tips over hoe je de zomervakantie voor jouw gezin onvergetelijk maakt.

We nemen je mee in een aantal onderwerpen. Allereerst het kiezen van een vakantiehuis en de locatie. De reis naar het vakantiehuis moeten we ook niet vergeten. En als afsluiter geven we nog wat overige tips. Lees snel verder!

Het vakantiehuis 🏚️

Wij geven je enkele tips voor het kiezen van je vakantiehuis! 

 • Met jonge kinderen moet je vaak veel spullen meenemen. Hoe fijn is het dan als een vakantiehuis bijvoorbeeld een kinderbedje en kinderstoel heeft! 🚼 Scheelt een hoop gesjouw. Onze tip: maak gebruik van de filters op Micazu! Je kan daar filteren of het huis bijvoorbeeld een kinderbedje heeft. 
 • Kies een huis dat kindvriendelijk is. De ligging, de inrichting en de faciliteiten zijn dan vaak gekozen om het ook voor de jongste van het gezin leuk en veilig te maken. Dat neemt meteen een hoop zorgen weg bij de ouders. 
 • Heeft een huis een privé zwembad? Zoek dan een vakantiehuis met een zwembad omheining. Ook hier kun je op filteren bij Micazu, handig toch? 🥽
 • Met de filter buitenvoorzieningen -> speeltoestellen kan je ook filteren op huizen waarvan verhuurders aangeven dat er een speeltoestel is! Dat belooft nog meer vakantiepret voor jouw kleintje. 

Die filters selecteren, hoe doe je dat? Klik op deze link, selecteer links bij de filters jouw vakantiebestemming, je reis gezelschap en overige basis wensen. Specificeer het huizen aanbod door naar de filter kinderen, buitenvoorzieningen en zwembad te gaan. Hier volgt een lijst met alle mogelijke filter opties. Vink jouw wensen aan en ontdek welke vakantiehuizen aan jouw wensen voldoen!

                        De locatie 📍

De locatie is ook bepalend voor de vakantie. Wat is er in de omgeving te doen?  

 • Een leuke activiteit kan zijn om naar een attractiepark te gaan! Bekijk de huizen van Micazu in de buurt van een attractiepark. Of gebruik de filter speeltuin, dan weet je zeker dat er genoeg speelpret in de omgeving is! 
 • Denk ook eens aan vakantiehuizen op een vakantiepark. Hier worden vaak activiteiten georganiseerd voor kinderen, bijvoorbeeld door een recreatie of animatie team. Bij Micazu hebben we veel verschillende huizen die op vakantieparken staan maar waar je wel kunt genieten van de rust van je eigen woning.  
 • Is je kind te oud voor een animatie team maar moet het toch zijn energie kwijt? Een privé zwembad kan daarvoor de oplossing zijn. Lekker de hele dag in het zwembad spelen, hoe fijn is dat? 
 • Zijn jullie een actief gezin? En zijn jullie het liefst op pad? Kies dan voor een vakantiehuis in de buurt van buitenactiviteiten: mooie stranden voor een eerste surf les, fietsroutes waar je met het hele gezin de omgeving kan ontdekken of ga je nog een stapje verder en gaan jullie voor een mountainbike avontuur? Bekijk snel onze thema’s Sport & Recreatie.  

De reis 🚗

Kies je ervoor om met de auto te reizen? Dan kan het soms een lange zit zijn. Je hoopt natuurlijk dat je kinderen de hele reis heel zoet op de achterbank zitten te slapen, maar uit ervaring weet iedereen dat dit niet altijd het geval is. En je wilt ze natuurlijk ook niet de hele tijd achter een scherm hebben. Daarom hebben wij een paar tips!  

 • Ken jij ze nog? De klassieke spellen in de auto die je vroeger als kind zelf deed? Ik zie ik zie wat jij niet ziet en de kleur is….oranje! 👀
 • Of het spel waarbij je moet raden wat een ander in gedachten heeft! Ken je het spel niet? Een korte uitleg: Ik neem iets of iemand in gedachten. Dit kan van alles zijn, een dier, een ding of een mens. Mijn reisgenoten mogen mij dan vragen stellen waar ik alleen ja of nee op mag antwoorden. Door goede vragen te stellen kom je elke keer dichter bij het antwoord. Dit kan je zo moeilijk of makkelijk mogelijk maken! Als het geraden is, neemt de volgende iets in gedachten. 
 • Een misschien minder bekend spel: wie het langste zijn ogen dicht kan houden. Belangrijk is hierbij natuurlijk dat de bestuurder niet meedoet! Door je kinderen uit te dagen wie het langste zijn ogen dicht kan houden, is de kans aanwezig dat ze vanzelf naar dromenland gaan! 🫣
 • Een grabbelton in de auto? Jazeker! Koop een aantal kleine cadeautjes, bij elke stop mag jouw kind een cadeautje grabbelen. Zo blijven ze de hele autorit zoet met alle kleinigheidjes. Denk bijvoorbeeld aan kleurpotloden en een kleurboek of een vakantiestripboek. Dan hebben ze gelijk vermaak tijdens de reis en daarna! Het risico is natuurlijk wel dat ze om de 10 kilometer vragen of je al gaat stoppen. 
 • Betrek je kinderen bij de voorpret van de vakantie. Kies samen een boek uit bij de bibliotheek of laat ze hun favoriete snack uitkiezen. Hier kijkt je kind dan naar uit! Is je kind niet zo'n lezer? Denk dan ook eens aan luisterboeken! 📚
 • Is jouw kind fan van auto’s? Doe dan een wedstrijdje auto's spotten van merk A of van een bepaalde kleur. De winnaar krijgt eeuwige roem tot aan de terugreis 😉. 
 • Maak samen een Spotify playlist. Maak er wat leuks van, het ene halfuur volwassenen muziek en het andere halfuur de muziek die jouw koter heeft uitgekozen! Zo hou je het voor iedereen leuk.  

Ga je niet met de auto maar met het vliegtuig? ✈️ Vliegen kan voor kinderen spannend zijn, het is misschien een nieuwe ervaring. Bereid je kind voor, vertel wat er precies gaat gebeuren. Kinderen vinden het fijn om te weten waar ze aan toe zijn. Leg uit wat er gebeurt als het vliegtuig opstijgt, turbulentie heeft en gaat landen. Een aantal tips van de autoreis zijn ook goed bruikbaar voor het vliegen, denk aan de grabbelton, het meenemen van een eigen gekozen snack en het luisteren van de luisterboeken. Zo kunnen jullie optimaal genieten van de tijd samen! 

Overige tips

De voorbereiding van een vakantie kan natuurlijk een hoop regelwerk zijn. Om je een handje te helpen hebben wij voor jou een inpaklijst! Zo kan je niks meer over het hoofd zien. Handig toch? Download de paklijst hier : 

 🧳 Paklijst auto vakantie met kinderen

 🧳 Paklijst vlieg vakantie met kinderen

Vroeger namen jouw ouders misschien een camera mee om foto's te maken , nu hebben we onze telefoon altijd bij de hand voor de vakantie kiekjes. 📸 Tijdens de vakantie wil je echt aandacht voor elkaar om herinneringen te maken en om in het moment te leven. Toch wil je ook herinneringen vastleggen. Onze tip is om ook hierbij je kinderen te betrekken, geef hen eens de telefoon (of camera) om foto's te maken. 🤳 Zo kan je de vakantie vanuit hun ogen zien. De mooiste selectie foto's kan je laten afdrukken om er samen een plakboek van te maken! Zo kan je met je gezin terugblikken op een mooie vakantie en heb je een leuke herinnering voor later.

Zie je het niet zitten om na je vakantie dat allemaal in elkaar te gaan zetten? Ga dan tijdens je vakantie aan de slag met Polarsteps! 🧭 Dit is een app waar je foto's en berichten in kan zetten van je vakantie. Zo kan tijdens je reis je vakantie vastleggen met foto's en korte berichtjes. Ook dit is een leuk aandenken aan de vakantie! Polarsteps kan je zelfs met opa, oma of de buurvrouw delen! Zo kunnen zij ook meegenieten.

Als laatste willen we jou nog een tip geven rondom een belangrijk thema, zonnebrand! ☀️ Maak ook dit leuk voor kinderen. De meeste kinderen vinden het niet leuk om continue te worden ingesmeerd. Door dit als een spelletje in te brengen zullen jouw kinderen hopelijk zelf komen met de vraag: mag ik mij alweer insmeren? 🧴 Zonnebrand rollers zijn een stuk leuker in gebruik dan een zware hand over je lijf, met een roller kunnen ze ook zelf aan de slag. De uitdaging is dan wel dat ze geen enkel stukje missen! 

Heb je nou helemaal zin gekregen in vakantie? Bekijk dan snel de kindvriendelijke vakantiehuizen die te boeken zijn via Micazu! Onze last minute deals staan ook klaar om ontdekt te worden. 

                             

Micazu

Ontdek jouw ideale vakantiehuis bij Micazu!

🌍 Wereldwijd aanbod: Unieke vakantiehuizen in binnen- en buitenland.

🪙 Veilig betalen: Boek veilig en zonder boekingskosten.

🤝🏻 Boek direct bij de eigenaar: Persoonlijk contact voor vragen en lokale tips.

🏠 Vakantiehuizen voor iedereen: Van appartement tot villa, van tiny house tot kasteel.


Deel dit bericht via

#136 - Van verhuren naar verkopen

Lees de ervaring van Judith over het verhuren en verkopen van haar vakantiehuis.

#134 - Meet Micazu medewerker Klara

 'Als ik op vakantie ga, plan ik het tot in detail uit met behulp van een reisgids.' Benieuwd naar Klara haar favoriete vakantiehuis?

Lees het verhaal van Klara

#133 - Het verhaal van verhuurder Wout

Wout is een enthousiaste verhuurder van meerdere vakantiehuizen op Micazu. We hopen dat onze gasten net zo verliefd worden op de huizen als wij.

Lees het verhaal van verhuurder Wout

#132 - Meet Micazu medeweker Annemiek

Maak kennis met Annemiek, onze Content Manager. Haar favoriete vakantieland is Italië. Zullen daar ook haar favoriete vakantiehuizen staan?

Maak kennis met Annemiek

#131 - Top 5 meivakantie bestemmingen

De meivakantie is het perfecte moment om quality time door te brengen met het hele gezin. Ga jij erop uit?

Top 5 bestemmingen voor de meivakantie

#130 - Romantische vakantieverblijven

Op zoek naar de ultieme romantische vakantiebestemming voor jou en je geliefde? Ontdek het hier!

Vakantiehuizen voor stellen

#129 - Meet Micazu medewerker Ellen

Maak kennis met Ellen, Head of Customer Care! Kiest zij voor een Cruise vakantie of toch voor vaste land?

Maak kennis met Ellen

#128 - Meet Micazu medewerker Benjamin

Maak kennis met onze Sales Manager Benjamin! Wil je weten wat zijn favoriete vakantiebestemming is? Lees dan verder.

Maak kennis met Benjamin

#127 - Top 5 Spaanse droom vakantiehuizen

Droom weg bij deze prachtige vakantiehuizen in het geliefde Spanje! Lees snel verder en laat je inspireren.

Spaanse droom vakantiehuizen

4 december 2023

#126- De leukste kerstmarkten van 2023

Een van de beste manieren om écht in de kerststemming te komen? Een bezoek aan een kerstmarkt.  

Kerstmarkten 2023

6 november 2023

#125- Overzicht vakakantiedagen 2023- 2024

Zet jij alle vakanties en vrije dagen van 2024 in je agenda?                                                                        

4 oktober 2023

#124- De mooiste groepsaccommodaties op Micazu

In deze blog nemen we je mee langs enkele van de mooiste groepsaccommodaties voor 15 personen of meer die je op Micazu kunt vinden.

Ontdek ze hier

20 september 2023

#123 - He ho, lets go! He hi let's ski!

Hallo wintersporters! Ben jij al helemaal klaar voor de piste? Maar heb je nog geen vakantiehuis gevonden? Laat je door ons inspireren!  

Wintersport inspiratie

12 september 2023

#122 - Tiny house get away

Beleef de wereld van tiny houses, wij hebben een prachtig aanbod van verschillende huisjes klaar staan!         

Tiny top 10!

30 augustus 2023

#122 - Vakantiehuizen in de herfstvakantie

Het einde van de zomer is in zicht, hier en daar dwarrelt er al een blaadje van een boom. Hoog tijd om eens over de herfstvakantie na te denken.          

Ontdek de herfst

3 augustus 2023

#121 - Opzoek naar een oneindige zomer

Inspiratie voor een heerlijke nazomer! Ondek een oneindige zomer en prachtige plekken.                       

Ontdek het hier

3 augustus 2023

#120 - Zoet water op Kreta

Deze blog is geschreven Marcus en Monique, trotse eigenaren van het kleinschalige vakantieresort Galini Breeze, gelegen op Kreta.  

Lees meer

#119 - Op vakantie met de hond

Kwispelende staarten en avontuurlijke pootafdrukken in het zand - vakantie met je trouwe viervoeter kan een onvergetelijke ervaring zijn! 

Lees meer

#118 - Op vakantie met de kinderen

De zomervakantie is begonnen! Wij geven jou een handjevol tips over hoe je de zomervakantie voor jouw gezin onvergetelijk maakt.

#117 - Top 10 vakantiehuizen met privé zwembad

Van adembenemende infinity pools met zicht op zee tot betoverende bergzwembaden om bij weg te dromen. Bekijk onze top 10!

Top 10!

#116 - Top 10 Spaanse vakantiehuizen

Spanje is een geliefde bestemming onder Nederlandse vakantiegangers, en wij delen graag onze favorieten met jou. 

Lees meer

#115 - 9 tips: Duurzaam op vakantie

Lees meer over hoe je een duurzaam vakantiehuis kiest, milieuvriendelijker reist en bewust omgaat met energie en water tijdens je vakantie. 

- ⏱️ Leestijd: 4 min

#114 - 5 tips om voordelig op vakatie te gaan!

Wij geven jou 5 handige tips om voordelig jouw vakantiehuis via Micazu te boeken. Voor elk budget een breed aanbod.

Lees onze tips!

Le Jardin du Jauny: rust, ruimte en natuur
- ⏱️ Leestijd: 3 min

#113 - Ons droomhuis Casa Colorado

Casa Colorado was het allereerste huis dat Menno en Jolanda bezochten. Het was liefde op het eerste gezicht.

Lees het verhaal van Casa Colorado

Alt
- ⏱️ Leestijd: 4 min

#111 - B&B in het 'best bewaarde geheim van Italië'

'Tijdens een van onze Italië reizen hebben we in 2010 samen besloten om het roer om te gooien om een B&B te gaan runnen in Italië.'

Lees het verhaal van Peter & Karin

TOP 10 nieuwste huizen in september

Van een tropische villa in Zuid-Afrika tot een B&B in de bergen van de Dolomieten. Ik heb een Top 10 gemaakt met mijn favoriete nieuwste huizen.

25 september 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#110 - Een reis door de tijd

‘Een prachtige route brengt mij naar het kasteel uit 1634. Ik ben direct betoverd. In de eeuwenoude hal kom ik de kasteelheer tegen. (...)'

Lees het verhaal van Mayke

19 september 2022  - ⏱️ Leestijd: 3 min

Vijf mooie herfstbestemmingen

We hebben 5 tips voor je met mooie bestemmingen voor de herfstvakantie. Misschien doe je wel wat inspiratie op voor een kleurrijke vakantie!

Bekijk onze 5 tips

11 september 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#109 - Oneindig blauw op Sicilië

Mijn droom is altijd geweest om een huis in Spanje te kopen. Maar dromen veranderen en door omstandigheden en de pandemie veranderde...'

⏱️ Leestijd: 3 min
#108 - Ons leven op Kreta

'Oh oh Cherso, dat is toch meestal de eerste reactie als ik zeg dat we een huis op Kreta hebben. Maar gelukkig is Kreta veel meer dan dat!

Lees het verhaal van Alex en Karin

21 augustus 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#107 - Met de kippen op stok gaan in Baexem

'Toen we ons huis in 1989 met zes kippenhokken kochten, waren we al gelijk verliefd op de prachtige locatie aan de rand van het landelijke...'

Alt
14 augustus 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#106 - Op avontuur op het Franse platteland

'Ondertussen wonen we nu alweer 20 jaar met veel plezier in Briare. Maar in het begin wilde ik helemaal geen huis in Frankrijk...'

11 augustus 2022  -⏱️ Leestijd: 5 min

Mijn reiservaringen op 5 bijzondere eilanden

MICAZU VERTELT// Deze maand vroegen we aan Ellen (Head of Customer Care) wat haar favoriete reisbestemming is. 🏝️

7 augustus 2022 ⏱️ Leestijd: 3 min

#105 - Waarom wij kozen voor de Zilverkust

'Met onze pensionering in zicht, bekroop ons het onweerstaanbare gevoel om nog voor een eigen plekje in het Zuiden te gaan.'

 ⏱️ Leestijd: 2 min

#104 - Dit wordt mijn boshuisje!

'Ik was eigenlijk nog verbaasd dat het nog te koop stond. Een charmant chaletje aan de rand van het park, aan de rand van het bos, aan de rand (...)

24 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 2 min

#103 - Lekker dichtbij en toch volop Frankrijk 

Soms kom je op een plek waar je je gelijk thuis voelt.  Dat ervaarde ook de familie Zeeman tijdens een vakantie in een gehucht genaamd ...

Alt
10 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Mijn liefde voor treinreizen

Ga eens met de trein en kom ontspannen aan!🚂 Onze Annemiek is zó gek op treinvakanties dat ze er een blogpost over heeft geschreven.

Alt
7 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Volg de Tour de France, deel 2

Tour de fans, hier is deel 2 van het blog door onze Tour-kenner Herman! Micazu neemt je graag mee tijdens deze prestigieuze wielerwedstrijd.

Alt
2 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Volg de Tour de France, deel 1

Tour de fans, we hebben wat leuks voor jullie! 🚴🏽 Micazu neemt je graag mee tijdens deze prestigieuze wielerwedstrijd.

3 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#102 - Genieten aan de Adriatische Zee

Het was in 2001 dat wij, Vinka en Pieter, op een unieke plek onze gedroomde vakantiewoning in Kroatië vonden. Lees het verhaal van Vinka en Pieter

⏱️ Leestijd: 2 min

#101 - Stramproy, goed voor hart en ziel

Het was in de zomer van 2018 dat ik voor het eerst meedeed aan een recreatieve trimloop in Stramproy.

nog-steeds-verliefd-op-curacao
⏱️ Leestijd: 2 min

#100 - Nog steeds verliefd op Curaçao

In 2008 zijn wij op Curaçao komen wonen. We waren er al een aantal keer met de kinderen op vakantie...

Genieten in Portugal
⏱️ Leestijd: 2 min

#99 - Genieten in São Martinho do Porto

Even een paar dagen er lekker tussen uit, in de zon zitten en genieten, meer eisen hadden we niet.

Italie: Welkom bij Casa Barbabella

#98 - Welkom bij Casa Barbabella

Iedere keer wanneer ik thuis kom bij Casa Barbabella leg ik even mijn hand op de pietra buitenmuur.

Ontdek de magie van Lagrenie

#97 - Ontdek de magie van Lagrenie

Lagrenie is onze uitgekomen droom. Wij wonen hier nu tien jaar en verwonderen ons nog elke dag om...

Casa Gonzalez, ons huis in Spanje

#96 - Casa Gonzalez, ons huis in Spanje

Als fervente wereldreizigers, waren mijn man en ik het eens dat we nooit een huis...

Een onvergetelijk vakantie op de Veluwe
2 mei 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#95 - Een onvergetelijke vakantie op de Veluwe.

Wij hebben jaren een chalet in Zeeland gehad. Maar iedere keer op en neer naar Zeeuws-Vlaanderen...

Een klein paradijs aan de Toscaanse kust
18 april 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#94 - Een klein paradijs aan de Toscaanse kust

Lidia Bernabei en Giovanni Amoroso uit Haarlem zijn sinds maart 2015 de gelukkige eigenaars van..

Top 10 nieuwste huizen in maart
18 april 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Top 10 nieuwste huizen in maart.

Elke maand komen er op Micazu veel nieuwe vakantiehuizen bij die je kunt huren. 

Ons eigen plekje in Portugal
11 april 2022

#93 - Ons eigen plekje in Portugal

Sinds april 2018 zijn wij de trotse eigenaar van villa “Casal da Cana” in de buurt van Lissabon.

Tips voor de meivakantie
6 april 2022

Tips voor de meivakantie

Het is alweer bijna meivakantie. Ga er lekker op uit, geniet van de lange dagen en (hopelijk) van d

Sprookjesachtig overnachten
5 april 2022

#92 - Sprookjesachtig overnachten

In eerste instantie was het de wenteltrap, gehakt uit zandkleurig graniet, maar ook de....

Samen met de auto op vakantie
1 april 2022

Samen met de auto op vakantie

Weet je wat zo leuk is aan op vakantie gaan met de auto? Je kunt gaan en staan waar je wilt!

De parel van de schatkamer van Twente
21 maart 2022

#90 - De parel van de schatkamer van Twente

Wij Anneke en Peter hebben tot 2019 in een woonwijk van Oldenzaal gewoond. 

Op ontdekking in Kroatië

#91 - Op ontdekking in Kroatië

Het begon met een droom, misschien wel herkenbaar. Je komt al jaren op een plek....

14 maart 2022

#87 - Het relaxte leven in Spanje

Ronald en Lianne waren al een tijdje op zoek en hadden bijna de moed al opgegeven. 

Op avontuur in Boa Vista

#89 - Op avontuur in Boa Vista

Toen wij (Kristof en Frederik) voor het eerst Quita Charlotte zagen was het nog geen liefde ...

Genieten van Italië zonder massatoerisme

#86 - Genieten van Italië 

Wij zijn de familie Burger. We hebben sinds 2017 twee vakantiehuizen in Tavernola Bergamasca. 

Texel bleek een schot in de roos te zijn

#85 - Texel bleek een schot in de roos te zijn

Na eindeloos “proberen” kregen wij toch onverwacht op oudere leeftijd twee dochters. 

Op ontdekking in Sauerland
8 februari2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#84 - Op ontdekking in Sauerland

Op een saaie zondagmiddag middenin de coronatijd kwam Waldhaus Winterberg

Het hele jaar door genieten in Spanje

#83 - Het hele jaar door genieten in Spanje

Wij (Richard en Jolanda) hebben sinds 2019 een prachtige villa in Jalon aan de Costa Blanca. 

Country house Montesoffio

#82 - Onze droomplek in Italië

Toen wij aan het begin van deze eeuw ons 'Country house Montesoffio' in de regio Le 

Van ouderlijk huis naar vakantiehuis

#81 - Van ouderlijk huis naar vakantiehuis

Hoe startte ons “ik vertrek verhaal”? Daarvoor gaan we terug naar 22 juni 1955. 

Even helemaal tot rust komen in Portugal

#80 - Even helemaal tot rust komen 

Al snel nadat mijn man en ik elkaar 16 jaar geleden tijdens een full moon party hadden...

Onze zoektocht naar een Spaans droomhuis

#78 - Onze zoektocht naar een Spaans droomhuis

Het is najaar 2016 dat mijn vrouw Leanda en ik na veel wikken en wegen besloten om op zoek te gaan