Waarom wij kozen voor de Zilverkust

Waarom wij kozen voor de Zilverkust

Met onze pensionering in zicht, bekroop ons het onweerstaanbare gevoel om nog voor een eigen plekje in het Zuiden te gaan. We wilden wonen in de buurt van een stad waar het klimaat goed, maar mild bleef. Eerst wilden we graag naar Italië, maar zijn daarna verder gaan zoeken in het Zuiden van Europa. Een poging om al onze wensen te combineren deed ons uiteindelijk belanden aan de Zilverkust in Portugal.

In het dorp Salir do Porto, gelegen aan de baai van São Martinho do Porto, vonden we onze stek. Een leefbaar dorp met een minimarket, een prachtig- en kindvriendelijk strand aan de baai, wat restaurantjes en een bar terras. Je hebt er vele bezienswaardigheden en cultuur in een straal van zowat 100 km. En inderdaad een goed, maar mild klimaat. Het ontbreken van massatoerisme en niet te vergeten een mooi ontworpen huis met alle moderne comfort deed ons overstag gaan. De aanwezigheid van de grotere stad Caldas da Rainha waar alle faciliteiten op gebied van winkelen, ontspanning en cultuur aanwezig zijn speelde ook een rol in onze beslissing. De input en steun van een lokaal maar Vlaams vastgoedkantoor gaf ons het nodige vertrouwen om de sprong te wagen. Daarbij gaf de gastvrijheid, de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de Portugezen nog een extra duwtje in de rug. 
 
Afbeelding 1. 'De baai van São Martinho do Porto'
 
Aangezien we de indeling van het huis en de afwerking van de terrassen wilden aanpassen keken we met spanning uit naar het begin van de bouwwerkzaamheden. Ook tijdens dit proces bleek weer de klantvriendelijkheid van de Portugese bouwheer in het nauwkeurig implementeren van de gevraagde verandering zowel binnen- als buiten het huis. Na wat vertraging her en der, werd ons vakantiehuis uiteindelijk in november 2019 opgeleverd. 
 
Het beginnen genieten van onze keuze en realisatie werd echter reeds snel doorkruist door de coronapandemie die ons in België gekluisterd hield. Enkel maar tijdens periodes tussen twee golven, als de maatregelen wat soepeler werden, konden we naar ons vakantiehuis toe. Maar viel dit wel even goed mee: het voldeed aan al onze verwachtingen, ook in deze omstandigheden!
 
En verhuren, zouden we dat wel doen? Een nieuw huis, helemaal smetteloos wit zowel binnen als buiten, zou dat niet teveel beschadigd raken door gasten? Uiteindelijk zijn we er voor gegaan en mochten we, tussen de coronagolven door, onze eerste gasten ontvangen. We waren snel gerust gesteld: iedereen was zorgzaam en enthousiast over het huis. Over het verwarmde zwembad en de diverse terrassen waarop het heerlijk toeven is. Daarbij ook over de ligging ten opzichte van strand en dorp en de vele bezienswaardigheden in de omgeving. 
 
Afbeelding 2. 'Onze Villa das Hortas'
 

Wat is er in de buurt te doen?

Op het bestek van een halve dag kan je gerust het volledig middeleeuws ommuurde dorp Óbidos bezoeken. Je kunt boodschappen doen in Caldas da Rainha met zijn dagelijkse fruit- en groentenmarkt. Een bezoek bregen aan Alcobaça met overweldigende abdij (Tip: ga voor  de fantastische gebakjes bij Alcoa, tegenover de abdij). Surfen of genieten van het schouwspel van de supergolven in Nazaré en Sitio. Heerlijk eten bij Foz do Arelho met zijn aangename strandbars. Wandelen naar São Martinho do Porto (Tip: ga voor een onvergetelijke ijscoupe bij Gelatomania, beste ijs van de Zilverkust). En als je met kinderen komt kun je het Dinopark bij Lourinhã, de Bacalhôa Buddha Eden Garden of de waterpretparken bij Peniche of Nazaré bezoeken. 
 
Zin in een daguitstap? Geen probleem, je kunt van hieruit uitstappen plannen naar het UNESCO werelderfgoed in Batalha, Mafra en Tomar. Ook een aanrader is bedevaartsoord Fátima of Santarém met zijn vele gebouwen in Portugese gotiek. Dan heb je ook nog Aveiro, het Portugese Venetië (blijkbaar heeft ieder land ‘recht’ op zijn eigen Venetië). Op minder dan een uur rijden kun je ook naar de metropol Lissabon of de universiteitsstad Coimbra.
 
Afbeelding 3. 'Aveiro, het Portugese Venetië'
 
Is het een dagje minder goed weer dan kun je in Caldas da Rainha terecht voor bowling, carting, een bioscoop en overdekt winkelen. Wijnliefhebbers komen in de streek ook stevig aan hun trekken: diverse Quintas organiseren wijntoerisme met rondleidingen en proeverijen. 
 
Kortom, vanuit Villa das Hortas ligt de Zilverkust en heel Centraal Portugal aan je voeten. We hopen je dan ook als gast te mogen verwelkomen om dit in ‘real life’ te kunnen delen met jullie. 
 
 
Bekijk Villa Hortas en boek jouw verblijf bij Peter en Marie-Paule.
Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: [email protected]


Deel dit bericht via

- ⏱️ Leestijd: 4 min

#114 - 5 tips om voordelig op vakatie te gaan!

Wij geven jou 5 handige tips om voordelig jouw vakantiehuis via Micazu te boeken. Voor elk budget een breed aanbod.

Lees onze tips!

Le Jardin du Jauny: rust, ruimte en natuur
- ⏱️ Leestijd: 3 min

#113 - Ons droomhuis Casa Colorado

Casa Colorado was het allereerste huis dat Menno en Jolanda bezochten. Het was liefde op het eerste gezicht.

Lees het verhaal van Casa Colorado

Alt
- ⏱️ Leestijd: 4 min

#111 - B&B in het 'best bewaarde geheim van Italië'

'Tijdens een van onze Italië reizen hebben we in 2010 samen besloten om het roer om te gooien om een B&B te gaan runnen in Italië.'

Lees het verhaal van Peter & Karin

TOP 10 nieuwste huizen in september

Van een tropische villa in Zuid-Afrika tot een B&B in de bergen van de Dolomieten. Ik heb een Top 10 gemaakt met mijn favoriete nieuwste huizen.

25 september 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#110 - Een reis door de tijd

‘Een prachtige route brengt mij naar het kasteel uit 1634. Ik ben direct betoverd. In de eeuwenoude hal kom ik de kasteelheer tegen. (...)'

Lees het verhaal van Mayke

19 september 2022  - ⏱️ Leestijd: 3 min

Vijf mooie herfstbestemmingen

We hebben 5 tips voor je met mooie bestemmingen voor de herfstvakantie. Misschien doe je wel wat inspiratie op voor een kleurrijke vakantie!

Bekijk onze 5 tips

11 september 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#109 - Oneindig blauw op Sicilië

Mijn droom is altijd geweest om een huis in Spanje te kopen. Maar dromen veranderen en door omstandigheden en de pandemie veranderde...'

⏱️ Leestijd: 3 min
#108 - Ons leven op Kreta

'Oh oh Cherso, dat is toch meestal de eerste reactie als ik zeg dat we een huis op Kreta hebben. Maar gelukkig is Kreta veel meer dan dat!

Lees het verhaal van Alex en Karin

21 augustus 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#107 - Met de kippen op stok gaan in Baexem

'Toen we ons huis in 1989 met zes kippenhokken kochten, waren we al gelijk verliefd op de prachtige locatie aan de rand van het landelijke...'

Alt
14 augustus 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#106 - Op avontuur op het Franse platteland

'Ondertussen wonen we nu alweer 20 jaar met veel plezier in Briare. Maar in het begin wilde ik helemaal geen huis in Frankrijk...'

11 augustus 2022  -⏱️ Leestijd: 5 min

Mijn reiservaringen op 5 bijzondere eilanden

MICAZU VERTELT// Deze maand vroegen we aan Ellen (Head of Customer Care) wat haar favoriete reisbestemming is. 🏝️

7 augustus 2022 ⏱️ Leestijd: 3 min

#105 - Waarom wij kozen voor de Zilverkust

'Met onze pensionering in zicht, bekroop ons het onweerstaanbare gevoel om nog voor een eigen plekje in het Zuiden te gaan.'

 ⏱️ Leestijd: 2 min

#104 - Dit wordt mijn boshuisje!

'Ik was eigenlijk nog verbaasd dat het nog te koop stond. Een charmant chaletje aan de rand van het park, aan de rand van het bos, aan de rand (...)

24 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 2 min

#103 - Lekker dichtbij en toch volop Frankrijk 

Soms kom je op een plek waar je je gelijk thuis voelt.  Dat ervaarde ook de familie Zeeman tijdens een vakantie in een gehucht genaamd ...

Alt
10 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Mijn liefde voor treinreizen

Ga eens met de trein en kom ontspannen aan!🚂 Onze Annemiek is zó gek op treinvakanties dat ze er een blogpost over heeft geschreven.

Alt
7 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Volg de Tour de France, deel 2

Tour de fans, hier is deel 2 van het blog door onze Tour-kenner Herman! Micazu neemt je graag mee tijdens deze prestigieuze wielerwedstrijd.

Alt
2 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Volg de Tour de France, deel 1

Tour de fans, we hebben wat leuks voor jullie! 🚴🏽 Micazu neemt je graag mee tijdens deze prestigieuze wielerwedstrijd.

3 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#102 - Genieten aan de Adriatische Zee

Het was in 2001 dat wij, Vinka en Pieter, op een unieke plek onze gedroomde vakantiewoning in Kroatië vonden. 

⏱️ Leestijd: 2 min

#101 - Stramproy, goed voor hart en ziel

Het was in de zomer van 2018 dat ik voor het eerst meedeed aan een recreatieve trimloop in Stramproy.

nog-steeds-verliefd-op-curacao
⏱️ Leestijd: 2 min

#100 - Nog steeds verliefd op Curaçao

In 2008 zijn wij op Curaçao komen wonen. We waren er al een aantal keer met de kinderen op vakantie...

Genieten in Portugal
⏱️ Leestijd: 2 min

#99 - Genieten in São Martinho do Porto

Even een paar dagen er lekker tussen uit, in de zon zitten en genieten, meer eisen hadden we niet.

Italie: Welkom bij Casa Barbabella

#98 - Welkom bij Casa Barbabella

Iedere keer wanneer ik thuis kom bij Casa Barbabella leg ik even mijn hand op de pietra buitenmuur.

Ontdek de magie van Lagrenie

#97 - Ontdek de magie van Lagrenie

Lagrenie is onze uitgekomen droom. Wij wonen hier nu tien jaar en verwonderen ons nog elke dag om...

Casa Gonzalez, ons huis in Spanje

#96 - Casa Gonzalez, ons huis in Spanje

Als fervente wereldreizigers, waren mijn man en ik het eens dat we nooit een huis...

Een onvergetelijk vakantie op de Veluwe
2 mei 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#95 - Een onvergetelijke vakantie op de Veluwe.

Wij hebben jaren een chalet in Zeeland gehad. Maar iedere keer op en neer naar Zeeuws-Vlaanderen...

Een klein paradijs aan de Toscaanse kust
18 april 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#94 - Een klein paradijs aan de Toscaanse kust

Lidia Bernabei en Giovanni Amoroso uit Haarlem zijn sinds maart 2015 de gelukkige eigenaars van..

Top 10 nieuwste huizen in maart
18 april 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Top 10 nieuwste huizen in maart.

Elke maand komen er op Micazu veel nieuwe vakantiehuizen bij die je kunt huren. 

Ons eigen plekje in Portugal
11 april 2022

#93 - Ons eigen plekje in Portugal

Sinds april 2018 zijn wij de trotse eigenaar van villa “Casal da Cana” in de buurt van Lissabon.

Tips voor de meivakantie
6 april 2022

Tips voor de meivakantie

Het is alweer bijna meivakantie. Ga er lekker op uit, geniet van de lange dagen en (hopelijk) van d

Sprookjesachtig overnachten
5 april 2022

#92 - Sprookjesachtig overnachten

In eerste instantie was het de wenteltrap, gehakt uit zandkleurig graniet, maar ook de....

Samen met de auto op vakantie
1 april 2022

Samen met de auto op vakantie

Weet je wat zo leuk is aan op vakantie gaan met de auto? Je kunt gaan en staan waar je wilt!

De parel van de schatkamer van Twente
21 maart 2022

#90 - De parel van de schatkamer van Twente

Wij Anneke en Peter hebben tot 2019 in een woonwijk van Oldenzaal gewoond. 

Op ontdekking in Kroatië

#91 - Op ontdekking in Kroatië

Het begon met een droom, misschien wel herkenbaar. Je komt al jaren op een plek....

14 maart 2022

#87 - Het relaxte leven in Spanje

Ronald en Lianne waren al een tijdje op zoek en hadden bijna de moed al opgegeven. 

Op avontuur in Boa Vista

#89 - Op avontuur in Boa Vista

Toen wij (Kristof en Frederik) voor het eerst Quita Charlotte zagen was het nog geen liefde ...

Genieten van Italië zonder massatoerisme

#86 - Genieten van Italië 

Wij zijn de familie Burger. We hebben sinds 2017 twee vakantiehuizen in Tavernola Bergamasca. 

Texel bleek een schot in de roos te zijn

#85 - Texel bleek een schot in de roos te zijn

Na eindeloos “proberen” kregen wij toch onverwacht op oudere leeftijd twee dochters. 

Op ontdekking in Sauerland
8 februari2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#84 - Op ontdekking in Sauerland

Op een saaie zondagmiddag middenin de coronatijd kwam Waldhaus Winterberg

Het hele jaar door genieten in Spanje

#83 - Het hele jaar door genieten in Spanje

Wij (Richard en Jolanda) hebben sinds 2019 een prachtige villa in Jalon aan de Costa Blanca. 

Country house Montesoffio

#82 - Onze droomplek in Italië

Toen wij aan het begin van deze eeuw ons 'Country house Montesoffio' in de regio Le 

Van ouderlijk huis naar vakantiehuis

#81 - Van ouderlijk huis naar vakantiehuis

Hoe startte ons “ik vertrek verhaal”? Daarvoor gaan we terug naar 22 juni 1955. 

Even helemaal tot rust komen in Portugal

#80 - Even helemaal tot rust komen 

Al snel nadat mijn man en ik elkaar 16 jaar geleden tijdens een full moon party hadden...

Onze zoektocht naar een Spaans droomhuis

#78 - Onze zoektocht naar een Spaans droomhuis

Het is najaar 2016 dat mijn vrouw Leanda en ik na veel wikken en wegen besloten om op zoek te gaan