Wildwatervaren in de Eifel

Wildwatervaren in de Eifel

In 2015 besloten Anja en Twan Spierings iets te gaan kopen in de Eifel. Dat iets moest een groter pand zijn waarin ze voldoende slaapmogelijkheden konden creëren. De voorkeur ging uit naar een mooie stoere hoeve. Het liefst één waar de wildwaterclub van Twan ook kan verblijven. Of ze dat gevonden hebben? Twan vertelt je alles over hun zoektocht.

Wildwatervaren in de Eifel
Twan en Anja

Twan: “Duitsland is wat huizenprijzen betreft een stuk aantrekkelijker dan Nederland en de Eifel is een prachtig gebied waar we sowieso al vaak kwamen. Ik doe namelijk al jaren aan wildwatervaren en de boven-Rur, een riviertje dat door Monschau stroomt, is een van mijn favorieten “in de buurt”. Wildwater ligt in Nederland helaas niet bij de voordeur.” 

“Waarom wij een huis voor meerdere personen zochten? Nou, met de wildwaterclub gaan we al jaren 2 keer per jaar naar Duitsland of België om een weekend te kajakken, mountainbiken en wandelen. We zijn dan meestal met een groep van 15 tot 25 personen, en onze ervaring was dat de keuze niet reuze is. Wij hadden het idee dat de vraag naar dit soort huizen best groot moest zijn. Wij gingen met de club altijd begin maart en begin november, niet de meest populaire periodes om iets te huren, en toch was het meestal vaak flink zoeken om een geschikt huis te vinden. De kwaliteit van de huizen die we vonden was vaak ook nog matig. Matige toiletvoorziening, slechte bedden en gehorig. Dat moest beter kunnen.” 

Wildwatervaren in de Eifel
Aan slaapplekken geen gebrek

“In onze vakantieperiode van 2015 gingen we gewapend met lijst met een stuk of 30 woningen die te koop stonden, geselecteerd via internet, richting de Eifel. Van deze woningen wilden we weten, in welke omgeving ze precies stonden, in welke staat ze waren, en wat het gevoel bij de woningen was. Het vinden van deze woningen is in Duitsland nog een hele uitdaging, want vaak staat maar globaal weergegeven waar de woning zich bevindt. Makelaars hebben graag dat je via hen een woning gaat bekijken.” 

“Om een lang verhaal kort te maken, we waren ongeveer op de helft met de bezichtigingen, toen we neerstreken op een camping in de buurt van Gerolstein. We hadden al een wandeling in de omgeving gemaakt en toen zei ik al tegen Anja dat ik me in deze omgeving best goed thuis voelde. Gerolstein ligt namelijk in de Vulkaaneifel. Een prachtig gebied met allerlei vulkanische elementen, zoals uiteraard oude vulkanen, kraters, gestolde lavastromen en zelfs 2 koudwatergeisers.” 

Wildwatervaren in de Eifel
Uitzicht op de vulkaan

“Op de camping stapte Anja in een kuiltje en ging door haar enkel. Terwijl zij met haar voet omhoog een boek ging lezen, ben ik naar Gerolstein gefietst, op zoek naar een makelaar. Gewoon even kijken of ze hier misschien iets in de aanbieding zouden hebben. Na wat navragen werd ik doorverwezen naar een betrouwbare makelaar. Het was ruim 30 graden en met een rood hoofd stapte ik het kantoor binnen. Of ze misschien iets van een robuuste boerenhoeve in de aanbieding hadden? Nee helaas, dat hadden ze niet. Maar heel toevallig was er die week een groepshuis binnengekomen van een wandelclub. Ze hadden het pand nog niet in de verkoop staan, dus ik moest even wachten, dan zouden ze een en ander voor mij uitprinten. Toen ik de foto's en de plattegronden zag, wist ik het wel. Dit was nagenoeg perfect! Het was geen robuuste boerderij, dat was het enige minpuntje, maar verder zat er alles op en aan. Er waren 9 slaapkamers, ieder met douche, wastafel en toilet. Het huis zag er degelijk uit en de omgeving leek ook in orde.” 

Wildwatervaren in de Eifel
De keuken

“Ik ben met de informatie terug naar de camping gefietst. Enthousiast vertelde ik Anja wat ik gevonden had. We zijn meteen in de auto gestapt en naar het pand gereden. Het huis staat in Kopp, een klein plaatsje met ongeveer 200 inwoners. Midden in een wandelgebied, de wandelingen beginnen letterlijk aan de voordeur. Achter het huis kijk je uit op een oude krater (het Eigelbacher Maar). Na onze korte bezichtiging zijn we direct terug gereden naar de makelaar voor een bezichtiging. Dat kon helaas pas na het weekend. Na een lang weekend wachten, waarin we allerlei plannen en berekeningen hebben gemaakt, wisten we het na de bezichtiging zeker, ook Anja zag dit huis zitten. Een grote verbouwing was niet nodig (daar zag ze namelijk wel tegenop). Het huis lag echter wel iets boven ons budget. Het duurde een tijdje voordat we de financiën geregeld hadden en in oktober konden we het huis uiteindelijk kopen. Begin 2016 was de sleuteloverdracht, en begin maart hadden we onze eerste verhuur: de wildwaterclub!” 

Wildwatervaren in de Eifel
Wandelen in de omgeving van Kopp

“Het eerste jaar verliep qua verhuur rustig en hebben vooral dingen aangepast in het huis. We creëerden 24 slaapplaatsen. Op de zolder hebben we een grote speelruimte gemaakt. Een jaar later hebben we een grote veranda achter het huis gebouwd. Het tweede jaar ging de verhuur al een stuk beter, en elk jaar hadden we een mooie groei. Voor 2020 leek het een topjaar te gaan worden, maar toen kwam de coronacrisis. We hebben bijna alle boekingen moeten afzeggen, op een vijftal boekingen in de zomer na. Dat is spijtig, voor ons, en voor onze gasten. Maar we zijn er van overtuigd, dat het huis in trek zal blijven. Wij weten uit onze ervaring, dat we een aantrekkelijk huis hebben, in een prachtige omgeving, met veel privacy en gemak, in een aantrekkelijke prijsklasse. In de omgeving kan je prachtig, wandelen, mountainbiken, wielrennen, motorrijden én kajakken. Het is echt een huis voor natuurliefhebbers. We hebben het huis gekocht voor de verhuur, maar zelf zijn we er ook graag. We kunnen niet wachten totdat we weer een beetje normaal door het leven kunnen, en grotere groepen een onvergetelijke vakantie kunnen aanbieden.”

Ben jij op zoek naar een groepsaccommodatie in de Eifel? Neem dan eens een kijkje bij het huis van Twan en Anja!

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: [email protected]


Deel dit bericht via

20 september 2023

#123 - He ho, lets go! He hi let's ski!

Hallo wintersporters! Ben jij al helemaal klaar voor de piste? Maar heb je nog geen vakantiehuis gevonden? Laat je door ons inspireren!  

Wintersport inspiratie

12 september 2023

#122 - Tiny house get away

Beleef de wereld van tiny houses, wij hebben een prachtig aanbod van verschillende huisjes klaar staan!         

Tiny top 10!

30 augustus 2023

#122 - Vakantiehuizen in de herfstvakantie

Het einde van de zomer is in zicht, hier en daar dwarrelt er al een blaadje van een boom. Hoog tijd om eens over de herfstvakantie na te denken.          

Ontdek de herfst

3 augustus 2023

#121 - Opzoek naar een oneindige zomer

Inspiratie voor een heerlijke nazomer! Ondek een oneindige zomer en prachtige plekken.                       

Ontdek het hier

3 augustus 2023

#120 - Zoet water op Kreta

Deze blog is geschreven Marcus en Monique, trotse eigenaren van het kleinschalige vakantieresort Galini Breeze, gelegen op Kreta.  

Lees meer

#119 - Op vakantie met de hond

Kwispelende staarten en avontuurlijke pootafdrukken in het zand - vakantie met je trouwe viervoeter kan een onvergetelijke ervaring zijn! 

Lees meer

#118 - Op vakantie met de kinderen

De zomervakantie is begonnen! Wij geven jou een handjevol tips over hoe je de zomervakantie voor jouw gezin onvergetelijk maakt.

#117 - Top 10 vakantiehuizen met privé zwembad

Van adembenemende infinity pools met zicht op zee tot betoverende bergzwembaden om bij weg te dromen. Bekijk onze top 10!

Top 10!

#116 - Top 10 Spaanse vakantiehuizen

Spanje is een geliefde bestemming onder Nederlandse vakantiegangers, en wij delen graag onze favorieten met jou. 

Lees meer

#115 - 9 tips: Duurzaam op vakantie

Lees meer over hoe je een duurzaam vakantiehuis kiest, milieuvriendelijker reist en bewust omgaat met energie en water tijdens je vakantie. 

- ⏱️ Leestijd: 4 min

#114 - 5 tips om voordelig op vakatie te gaan!

Wij geven jou 5 handige tips om voordelig jouw vakantiehuis via Micazu te boeken. Voor elk budget een breed aanbod.

Lees onze tips!

Le Jardin du Jauny: rust, ruimte en natuur
- ⏱️ Leestijd: 3 min

#113 - Ons droomhuis Casa Colorado

Casa Colorado was het allereerste huis dat Menno en Jolanda bezochten. Het was liefde op het eerste gezicht.

Lees het verhaal van Casa Colorado

Alt
- ⏱️ Leestijd: 4 min

#111 - B&B in het 'best bewaarde geheim van Italië'

'Tijdens een van onze Italië reizen hebben we in 2010 samen besloten om het roer om te gooien om een B&B te gaan runnen in Italië.'

Lees het verhaal van Peter & Karin

TOP 10 nieuwste huizen in september

Van een tropische villa in Zuid-Afrika tot een B&B in de bergen van de Dolomieten. Ik heb een Top 10 gemaakt met mijn favoriete nieuwste huizen.

25 september 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#110 - Een reis door de tijd

‘Een prachtige route brengt mij naar het kasteel uit 1634. Ik ben direct betoverd. In de eeuwenoude hal kom ik de kasteelheer tegen. (...)'

Lees het verhaal van Mayke

19 september 2022  - ⏱️ Leestijd: 3 min

Vijf mooie herfstbestemmingen

We hebben 5 tips voor je met mooie bestemmingen voor de herfstvakantie. Misschien doe je wel wat inspiratie op voor een kleurrijke vakantie!

Bekijk onze 5 tips

11 september 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#109 - Oneindig blauw op Sicilië

Mijn droom is altijd geweest om een huis in Spanje te kopen. Maar dromen veranderen en door omstandigheden en de pandemie veranderde...'

⏱️ Leestijd: 3 min
#108 - Ons leven op Kreta

'Oh oh Cherso, dat is toch meestal de eerste reactie als ik zeg dat we een huis op Kreta hebben. Maar gelukkig is Kreta veel meer dan dat!

Lees het verhaal van Alex en Karin

21 augustus 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#107 - Met de kippen op stok gaan in Baexem

'Toen we ons huis in 1989 met zes kippenhokken kochten, waren we al gelijk verliefd op de prachtige locatie aan de rand van het landelijke...'

Alt
14 augustus 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#106 - Op avontuur op het Franse platteland

'Ondertussen wonen we nu alweer 20 jaar met veel plezier in Briare. Maar in het begin wilde ik helemaal geen huis in Frankrijk...'

11 augustus 2022  -⏱️ Leestijd: 5 min

Mijn reiservaringen op 5 bijzondere eilanden

MICAZU VERTELT// Deze maand vroegen we aan Ellen (Head of Customer Care) wat haar favoriete reisbestemming is. 🏝️

7 augustus 2022 ⏱️ Leestijd: 3 min

#105 - Waarom wij kozen voor de Zilverkust

'Met onze pensionering in zicht, bekroop ons het onweerstaanbare gevoel om nog voor een eigen plekje in het Zuiden te gaan.'

 ⏱️ Leestijd: 2 min

#104 - Dit wordt mijn boshuisje!

'Ik was eigenlijk nog verbaasd dat het nog te koop stond. Een charmant chaletje aan de rand van het park, aan de rand van het bos, aan de rand (...)

24 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 2 min

#103 - Lekker dichtbij en toch volop Frankrijk 

Soms kom je op een plek waar je je gelijk thuis voelt.  Dat ervaarde ook de familie Zeeman tijdens een vakantie in een gehucht genaamd ...

Alt
10 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Mijn liefde voor treinreizen

Ga eens met de trein en kom ontspannen aan!🚂 Onze Annemiek is zó gek op treinvakanties dat ze er een blogpost over heeft geschreven.

Alt
7 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Volg de Tour de France, deel 2

Tour de fans, hier is deel 2 van het blog door onze Tour-kenner Herman! Micazu neemt je graag mee tijdens deze prestigieuze wielerwedstrijd.

Alt
2 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Volg de Tour de France, deel 1

Tour de fans, we hebben wat leuks voor jullie! 🚴🏽 Micazu neemt je graag mee tijdens deze prestigieuze wielerwedstrijd.

3 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#102 - Genieten aan de Adriatische Zee

Het was in 2001 dat wij, Vinka en Pieter, op een unieke plek onze gedroomde vakantiewoning in Kroatië vonden. Lees het verhaal van Vinka en Pieter

⏱️ Leestijd: 2 min

#101 - Stramproy, goed voor hart en ziel

Het was in de zomer van 2018 dat ik voor het eerst meedeed aan een recreatieve trimloop in Stramproy.

nog-steeds-verliefd-op-curacao
⏱️ Leestijd: 2 min

#100 - Nog steeds verliefd op Curaçao

In 2008 zijn wij op Curaçao komen wonen. We waren er al een aantal keer met de kinderen op vakantie...

Genieten in Portugal
⏱️ Leestijd: 2 min

#99 - Genieten in São Martinho do Porto

Even een paar dagen er lekker tussen uit, in de zon zitten en genieten, meer eisen hadden we niet.

Italie: Welkom bij Casa Barbabella

#98 - Welkom bij Casa Barbabella

Iedere keer wanneer ik thuis kom bij Casa Barbabella leg ik even mijn hand op de pietra buitenmuur.

Ontdek de magie van Lagrenie

#97 - Ontdek de magie van Lagrenie

Lagrenie is onze uitgekomen droom. Wij wonen hier nu tien jaar en verwonderen ons nog elke dag om...

Casa Gonzalez, ons huis in Spanje

#96 - Casa Gonzalez, ons huis in Spanje

Als fervente wereldreizigers, waren mijn man en ik het eens dat we nooit een huis...

Een onvergetelijk vakantie op de Veluwe
2 mei 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#95 - Een onvergetelijke vakantie op de Veluwe.

Wij hebben jaren een chalet in Zeeland gehad. Maar iedere keer op en neer naar Zeeuws-Vlaanderen...

Een klein paradijs aan de Toscaanse kust
18 april 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#94 - Een klein paradijs aan de Toscaanse kust

Lidia Bernabei en Giovanni Amoroso uit Haarlem zijn sinds maart 2015 de gelukkige eigenaars van..

Top 10 nieuwste huizen in maart
18 april 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Top 10 nieuwste huizen in maart.

Elke maand komen er op Micazu veel nieuwe vakantiehuizen bij die je kunt huren. 

Ons eigen plekje in Portugal
11 april 2022

#93 - Ons eigen plekje in Portugal

Sinds april 2018 zijn wij de trotse eigenaar van villa “Casal da Cana” in de buurt van Lissabon.

Tips voor de meivakantie
6 april 2022

Tips voor de meivakantie

Het is alweer bijna meivakantie. Ga er lekker op uit, geniet van de lange dagen en (hopelijk) van d

Sprookjesachtig overnachten
5 april 2022

#92 - Sprookjesachtig overnachten

In eerste instantie was het de wenteltrap, gehakt uit zandkleurig graniet, maar ook de....

Samen met de auto op vakantie
1 april 2022

Samen met de auto op vakantie

Weet je wat zo leuk is aan op vakantie gaan met de auto? Je kunt gaan en staan waar je wilt!

De parel van de schatkamer van Twente
21 maart 2022

#90 - De parel van de schatkamer van Twente

Wij Anneke en Peter hebben tot 2019 in een woonwijk van Oldenzaal gewoond. 

Op ontdekking in Kroatië

#91 - Op ontdekking in Kroatië

Het begon met een droom, misschien wel herkenbaar. Je komt al jaren op een plek....

14 maart 2022

#87 - Het relaxte leven in Spanje

Ronald en Lianne waren al een tijdje op zoek en hadden bijna de moed al opgegeven. 

Op avontuur in Boa Vista

#89 - Op avontuur in Boa Vista

Toen wij (Kristof en Frederik) voor het eerst Quita Charlotte zagen was het nog geen liefde ...

Genieten van Italië zonder massatoerisme

#86 - Genieten van Italië 

Wij zijn de familie Burger. We hebben sinds 2017 twee vakantiehuizen in Tavernola Bergamasca. 

Texel bleek een schot in de roos te zijn

#85 - Texel bleek een schot in de roos te zijn

Na eindeloos “proberen” kregen wij toch onverwacht op oudere leeftijd twee dochters. 

Op ontdekking in Sauerland
8 februari2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#84 - Op ontdekking in Sauerland

Op een saaie zondagmiddag middenin de coronatijd kwam Waldhaus Winterberg

Het hele jaar door genieten in Spanje

#83 - Het hele jaar door genieten in Spanje

Wij (Richard en Jolanda) hebben sinds 2019 een prachtige villa in Jalon aan de Costa Blanca. 

Country house Montesoffio

#82 - Onze droomplek in Italië

Toen wij aan het begin van deze eeuw ons 'Country house Montesoffio' in de regio Le 

Van ouderlijk huis naar vakantiehuis

#81 - Van ouderlijk huis naar vakantiehuis

Hoe startte ons “ik vertrek verhaal”? Daarvoor gaan we terug naar 22 juni 1955. 

Even helemaal tot rust komen in Portugal

#80 - Even helemaal tot rust komen 

Al snel nadat mijn man en ik elkaar 16 jaar geleden tijdens een full moon party hadden...

Onze zoektocht naar een Spaans droomhuis

#78 - Onze zoektocht naar een Spaans droomhuis

Het is najaar 2016 dat mijn vrouw Leanda en ik na veel wikken en wegen besloten om op zoek te gaan