Van bouwval tot droomhuis

Van bouwval tot droomhuis

Nikki woont sinds een aantal jaren met haar gezin op het Griekse Kreta. Ze waren al lang grote Griekenlandliefhebbers en hebben uiteindelijk de stap gewaagd om zich hier permanent te vestigen. Ze verhuren hun vakantiehuis Villa Darmarochori via Micazu en ook hun nieuwste aanwinst: ZENtrum Villa Guesthouse. Vooral de realisatie van deze woning heeft heel wat voeten in de aarde gehad!

Van bouwval tot droomhuis
Verhuurder Nikkie

Nikki: “Sinds 2008 gingen wij enkele keren per jaar naar ons vakantiehuis Villa Darmarochori op Kreta. Soms met onze kids en soms ook met z’n tweetjes. Het waren de momenten waar we echt naar uitkeken; geen televisie, geen telefoon, geen druk bedrijfsleven, enkel wij als gezin met de prachtige natuur om ons heen. Verwend worden met heerlijke uitjes waarin we worden ondergedompeld in het echte Griekse leven met een overvloed aan eten en gastvrijheid. Tijdens een van onze onvoorbereide tochtjes kwamen we in een prachtig dennenbos terecht. Het was er rustig en er was geen mens te bekennen, we waren hier helemaal alleen en genoten van dit prachtig tafereel. Tijdens onze wandeltocht kwamen we een kerkje tegen en verderop zagen we een verlaten woning. We gingen stiekem een kijkje nemen in het pand, we voelden ons echte avonturiers.”

Van bouwval tot droomhuis
Before foto 1

“Na herhaaldelijk deze plek met zijn toverachtige vergezichten te hebben bezocht, heeft het ons nog 2 jaar geduurd voordat we de eigenaar van dit pand konden bereiken. Na enkele maanden zwaar onderhandelen, hadden we een deal en werden we trotse eigenaar van dit vervallen pand. Het was niet zozeer het pand, maar de ligging dat ons deed wegdromen met zijn adembenemende zichten op de White Mountains, de azuurblauwe zee, de prachtig groene olijfgaarden en het rustgevende dennenbos eromheen.”

Van bouwval tot droomhuis
Before foto 2

“De eerste stap was gezet en onze droom kwam steeds dichterbij. Ondertussen hadden we ook onze interieurzaak verkocht en moesten we nog enkele jaren meedraaien, om dan voorgoed de zaak te kunnen verlaten. Tijdens deze periode konden we ons pand omtoveren tot een permanente woning met een ruime guesthouse eronder.”

Van bouwval tot droomhuis
Het eindresultaat!

“Zoals het wel vaker met planningen gaat, werd er nog weleens van afgeweken. Maar we leefden op een wolk en konden elke tegenslag aan, want onze droom kwam steeds dichterbij. Vol trots toonden we aan onze familie en vrienden dit prachtige, maar vervallen pand. Wat in hun ogen toch meer op een ruïne leek en dat was dan nog zacht uitgedrukt. Na de renovatie, wat betekende het volledig strippen van dit gebouw, zodat enkel de structuur er nog stond, hoorden we andere verhalen. Hoe gek wij wel niet waren om dit te kopen, om al onze centen hierin te steken, dit kon niet goed aflopen... Ik denk dat mijn ouders en schoonfamilie er vele slapeloze nachten over hebben gehad, terwijl wij aan het wegdromen waren hoe we van zoiets lelijks iets moois konden maken!”

Van bouwval tot droomhuis
Eén van de ruime slaapkamers

“Wij als interieurdesigners zagen het helemaal voor ons en na 1,5 jaar zwaar renoveren, hebben we dan ook dit prachtig exemplaar neergezet. Het resultaat mag er zijn. Het is een super-de-luxe woning met 4 slaapkamers en ensuite badkamers, een volledig uitgeruste keuken en een prachtig overdekt terras om te vertoeven. Er is een verwarmd zwembad met kinderbadje dat ook dienst doet al jacuzzi. Er is ook een loungehoek aan het zwembad en verder beschikken we over een mooie groene zone met speeltuin en petanquebaan. Op en top genieten voor jong en oud is ons motto.”

“Omdat we zelf een gezin van 4 zijn, vinden wij het belangrijk dat er ook aan kinderen en mindervalide mensen wordt gedacht. Een van onze kamers is ingericht voor een minder mobiel persoon met aangepaste wastafel, douche en wc. Ook zijn alle gangen en paden rolstoelvriendelijk aangelegd, zo kan iedereen mee op vakantie en kan iedereen ten volle genieten van het samen zijn.”

Van bouwval tot droomhuis
Het heerlijke zwembad

ZENtrum Villa Guesthouse is centraal gelegen en is de perfecte uitvalbasis om het deel West Chania te verkennen, bezoek bijvoorbeeld de plaatsen Maleme, Platanias, Agia Marina, Chania, Kolymbari, Kissamos, Falasarna, de stranden van Balos, Afrata en Elafonisi en het eilandje Gramvousa.”

“De woning wordt niet gedeeld met andere mensen, wanneer jij boekt, dan is ZENtrum Villa Guesthouse volledig voor jou. Er zijn dan ook aangepaste prijzen voor het aantal personen dat boekt. Ook is het mogelijk om volledig privé te vertoeven in onze accommodatie d.w.z. mits het betalen van een toeslag, zullen wij tijdelijk verhuizen naar een andere accommodatie, zodat je echt volledige privacy hebt. Het is vooral ons doel om ervoor te zorgen dat je eindeloos kan genieten, van je gezelschap en van onze accommodatie.”

Van bouwval tot droomhuis
Speeltuin met prachtig uitzicht

“Bij ons is iedereen welkom; jong, oud, avonturiers, rustzoekers, families. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Het hebben van een guesthouse was onze beste beslissing ooit. Het is voor ons ieder jaar weer uitkijken naar het seizoen, zodat we weer in contact kunnen komen met mensen van overal ter wereld, en we samen leuke verhalen kunnen delen of leuke herinneringen maken. Dit is in het kort een verslag van ons avontuur op Kreta. Een uitgebreid verslag kunnen we zeker navertellen aan onze gasten aan het zwembad met een lekkere cocktail erbij. Wees welkom!”

Bekijk Zentrum Villa Guesthouse hier!

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

De perfecte plek in de algarve

De perfecte plek in de algarve

Na een zoektocht van meer dan 4 jaren door heel  Zuid Europa,  hebben Christine en Peter de perfecte plek gevonden om hun dromen om te zetten....

Wie wonen er op het bergje bij Finca Las Nuevas

Daar zaten we dan midden in de tropen, Robert, Pascalle, Joanne en Oek, een Nederlands gezin. 

Liefde op het eerste gezicht in Italië

Liefde op het eerste gezicht in Italië

Carmen en Ger Eikendal kwamen in 1975, na het behalen van hun havodiploma’s, voor het eerst in Cilento in Italië. Met een gehuurd...

Kidsproof op vakantie in de Dordogne

Kidsproof op vakantie in de Dordogne

Ruim 20 jaar geleden hebben Nicole Schulte en Guido Quaadvliet het roer omgegooid en zijn ze met hun 2 dochters (toen 5 en 7 jaar oud) naar de...

Wildwatervaren in de Eifel

Wildwatervaren in de Eifel

In 2015 besloten Anja en Twan Spierings iets te gaan kopen in de Eifel. Dat iets moest een groter pand zijn waarin ze voldoende...

Passata uit Campodiegoli

Passata uit Campodiegoli

In de Italiaanse streek Marche, in het plaatsje Campodiegoli, vind je Casa dei Nonni, het vakantiehuis van Christine en...