Thuis in Bolsena

Thuis in Bolsena

Meer dan 40 jaar geleden hebben wij onze eerste stappen gezet aan het Lago di Bolsena. Iedere zomervakantie tuften we met ons gezin in een volgepakte auto de rit van ruim 1600 km. Een lange en vaak warme reis, maar dat was het meer dan waard. In dit stukje Italië heeft de tijd nog altijd een beetje stilgestaan. Het leven is er puur, eerlijk en eenvoudig.

Bij het plekje aan het meer waar we verbleven werden (en worden) we iedere keer weer hartelijk ontvangen door de lokale bevolking met altijd een plekje vrij aan tafel en een oprechte glimlach om je weer terug te zien. Vele mooie herinneringen hebben we allemaal aan die vakanties.

Heel lang droomden we van een eigen plekje daar. In november 2016 hebben we toegeslagen en zijn wij eigenaar geworden van dit huis. Precies op de plek waar we al zo lang verliefd op zijn. Het klopt helemaal. VILLA Dagobert was ontstaan.

Thuis in Bolsena

De naam was bedoeld als grap, maar is wel heel herkenbaar. We hebben er zelfs mee in de Donald Duck gestaan! Gelijk het eerste jaar hebben we een prachtig groot zwembad (met gezouten water) laten aanleggen en ieder jaar wordt er iets van de wensenlijst uitgevoerd om het zo steeds mooier en meer eigen te maken.

Op 1,5 km van VILLA Dagobert bevindt zich een strandje. ‘Ons’ strandje. Daar zitten een aantal kleine restaurantjes waar je (bijna) met je voetjes in het water een heerlijke pasta of bijvoorbeeld een gegrilde coregone (vis uit het meer) kunt eten. Je kunt er ook zwemmen, een ijsje eten, lekker luieren of een siësta onder de bomen houden.

Waarom verhuren op Micazu?

Het liefst zouden we zelf meer tijd in VILLA Dagobert willen doorbrengen, maar dat gaat helaas niet. Gezin, werk, verplichtingen in Nederland etc. Door middel van verhuur zorgen we ervoor dat het huis een extra aantal weken per jaar bewoond wordt.

Thuis in Bolsena

Extraatjes van VILLA Dagobert

Een Nederlandse vriendin van ons woont in San Lorenzo Nuovo (4km verderop) en zij regelt alles met onze huurders. Gedurende je vakantie staat Eline klaar voor hulp en advies. Ze kan bijvoorbeeld leuke uitjes (met korting) regelen en boekt graag een tafeltje bij de leukste restaurantjes. Best prettig als je verder geen Italiaans spreekt... Haar service wordt door onze huurders echt als een cadeautje ervaren.

"De naam was bedoeld als grap, maar is wel heel herkenbaar. We hebben er zelfs mee in de Donald Duck gestaan!"Shira

 

Olijfolie van VILLA Dagobert

VILLA Dagobert omvat een groot terrein met olijfbomen. Hiervan hebben we ieder jaar een goede oogst waarvan we onze eigenhandig geplukte (100% biologische) olijfolie verkopen. Binnen 2 weken na de pluk al bij jou op tafel. Puurder en (h)eerlijker bestaat niet.

Thuis in Bolsena

Het hele jaar

Wat veel mensen niet beseffen is dat vakantie in VILLA Dagobert ook buiten de zomervakantie om meer dan de moeite waard is. Gedurende het hele jaar kun je er prachtig fietsen, wandelen (o.a. de Francigena route), historische steden en dorpen bezoeken en altijd is wel ergens dichtbij een lokale activiteit waar je als buitenlandse gast gewoon aanschuift.

Thuis in Bolsena

 

Zin om een weekje te boeken? Bekijk dan nu VILLA Dagobert

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: [email protected]


Deel dit bericht via

Leven als een god in Griekenland

Leven als een god in Griekenland 

Ben je nog nooit in Griekenland op vakantie geweest? Dan gaat daar nu verandering in komen!

Een pension in de bergen

Een pension in de bergen

Al jaren hadden wij een droom om een pension in de bergen te hebben! Maar daar bleef niet bij.

Voel je thuis op curacao

Voel je thuis op Curaçao

Vidanova is een gloednieuwe adembenemende villa op Curaçao, gelegen in de luxe villawijk Vista Royal.

Verliefd op Toscane

Verliefd op Toscane

In 2001 kwamen wij via een vriend in de buurt bij een soort van toeval op deze plek terecht in het zuidoosten van Toscane,....

Een plekje van rust in gelderland

Een plekje van rust in Gelderland

Even terug in de tijd, het ontstaan van Vakantiehuis Mon Repos. Rond 1980 stond er op het perceel aan de Prinsenweg een klein, houten huisje, Mon Repos. 

Een gedroomd vakantiehuis

Een gedroomd vakantiehuis

Ons chalet in Verchaix staat sinds kort aangeboden op Micazu. Zelf heeft ons gezin al een geschiedenis van meer dan 20 jaar met dit chalet.

Thuis in Bolsena

Thuis in Bolsena

Meer dan 40 jaar geleden hebben wij onze eerste stappen gezet aan het Lago di Bolsena. Iedere zomervakantie tuften we met ons gezin ...

van-finland-naar-frankrijk

Van Finland naar Frankrijk

Na een zoektocht van ruim twee jaar is het ons gelukt een prachtig landgoedje te vinden in de Dordogne in Frankrijk.

De perfecte plek in de algarve

De perfecte plek in de algarve

Na een zoektocht van meer dan 4 jaren door heel  Zuid Europa,  hebben Christine en Peter de perfecte plek gevonden om hun dromen om te zetten....

Wie wonen er op het bergje bij Finca Las Nuevas

Daar zaten we dan midden in de tropen, Robert, Pascalle, Joanne en Oek, een Nederlands gezin. 

Liefde op het eerste gezicht in Italië

Liefde op het eerste gezicht in Italië

Carmen en Ger Eikendal kwamen in 1975, na het behalen van hun havodiploma’s, voor het eerst in Cilento in Italië. Met een gehuurd...

Kidsproof op vakantie in de Dordogne

Kidsproof op vakantie in de Dordogne

Ruim 20 jaar geleden hebben Nicole Schulte en Guido Quaadvliet het roer omgegooid en zijn ze met hun 2 dochters (toen 5 en 7 jaar oud) naar de...

Wildwatervaren in de Eifel

Wildwatervaren in de Eifel

In 2015 besloten Anja en Twan Spierings iets te gaan kopen in de Eifel. Dat iets moest een groter pand zijn waarin ze voldoende...

Passata uit Campodiegoli

Passata uit Campodiegoli

In de Italiaanse streek Marche, in het plaatsje Campodiegoli, vind je Casa dei Nonni, het vakantiehuis van Christine en...