Succesverhaal Villa Silberberg

Het succesverhaal van Villa Silberberg

Lydia en Mathijs gingen al jaren in Duitsland op vakantie en droomden ervan om ooit zelf ergens in een heuvellandschap op een berghelling een huis te hebben. Met Villa Silberberg hebben ze deze droom gerealiseerd.

Het huis

Mathijs vertelt: “We hadden eerst het plan om wat in de Eifel te gaan zoeken, maar toen wij een keer op vakantie gingen in Sauerland waren we meteen verliefd op dit gebied. Wij wonen zelf in Twente en Sauerland is voor ons maar 2 uurtjes rijden, wat natuurlijk heel prettig is. Ondanks dat het zo dichtbij is, ben je in een totaal andere wereld. Het is hier prachtig bergachtig en het is een echt 4 seizoenengebied. Zo heb je hier in de wintermaanden 4 maanden sneeuw.”
 
Succesverhaal Villa Silberberg
Mathijs & Lydia
 
“Het was voor ons duidelijk: in Sauerland gaan wij iets realiseren. We hebben eerst naar bestaande woningen gekeken, maar daar werden wij niet heel vrolijk van. Toen ontstond het idee om zelf iets te gaan bouwen, want naast de locatie van de woning, vinden wij comfort heel erg belangrijk. Voor ons is dat een huis dat van alle gemakken is voorzien en door het zelf te bouwen heb je de touwtjes in handen en kun je iets maken wat aan al je wensen voldoet. Via Google zijn we op zoek gegaan naar een makelaar en uiteindelijk vonden wij zo onze grond. De locatie gaf de doorslag.”
 
“We zitten in het kleine plaatsje Silbach, een dorpje dat onder Winterberg valt”, gaat Lydia verder. “De mensen in Silbach hebben wel eens tegen ons gezegd dat wij één van de mooiste stukjes van het dorp hebben om een woning neer te zetten, dus dat zegt wel iets!”
 

"Toen wij een keer op vakantie gingen in Sauerland waren we meteen verliefd op dit gebied!"Mathijs

 
Mathijs: “Al met al zijn we 2 jaar bezig geweest om het huis bouwen. Bouwen in gebergte is echt wel anders dan bouwen op vlakke grond zoals in Nederland, het koste meer tijd dan we hadden verwacht van tevoren. Maar we hadden een heel duidelijk doel voor ogen: een onderscheidend huis bouwen. Wij noemen dat zelf een 6 op de schaal van 5, een huis dat echt alles in zich heeft. Zo heeft ons huis bijvoorbeeld buiten een hottub, zit er een biljartkamer in met dartbord en pooltafel, is er een sauna, een privé kinderspeeltuin met glijbaan en wipkip en hebben alle slaapkamers boxspringbedden voor maximaal 8 personen. Het ontbreekt onszelf en onze gasten echt aan niks en hoef je alleen maar je eigen kleding mee te nemen, voor de rest is alles aanwezig.”
 
Succesverhaal Villa Silberberg
Villa Silberberg in de winter
 
Lydia: “Als we nu terugkijken op de bouwperiode dan realiseren we ons dat het echt wel een heftige periode was. Zo gingen we bijvoorbeeld in 2019 elk weekend naar de woning om daar te klussen. Maar al dit harde werken heeft ervoor gezorgd dat we niet trotser op de woning zouden kunnen zijn. We hebben het toch maar mooi geflikt!”
 
“We hebben het hele bouwproject via Facebook vastgelegd. Zo konden we familie en vrienden op de hoogte houden van de ontwikkelingen en was het voor ons ook een goede stok achter de deur om te laten zien wat onze plannen met de woning zijn. Ook hebben we Facebook gebruikt om input te krijgen, door bijvoorbeeld te vragen ‘Wat is er voor jou onmisbaar in een vakantiehuis?’. We kregen daar heel veel reacties op en wij hadden meteen een complete lijst die we konden gaan realiseren.”
 
Succesverhaal Villa Silberberg
De grote eikenhouten eettafel is door Mathijs zelf gemaakt
 
 

De verhuur

 “Vanaf het begin wisten we dat we de woning wilden gaan verhuren”, gaat ze verder. “Tot nu toe loopt de verhuur boven verwachting, daar zijn we erg blij mee!”
 
Mathijs: “De belangrijkste reden dat we zijn gaan verhuren, is dat er natuurlijk een prijskaartje aan dit huis hangt. Wil je het gedurende de looptijd van de hypotheek kunnen aanhouden, dan zul je inkomsten moeten generen en dat doe je door het huis te gaan verhuren. Villa Silberberg is een investering in onze toekomst, dit is voor een deel onze pensioenvoorziening.”
 
“Naast de verhuurinkomsten zijn er nog een aantal prettige bijkomstigheden”, gaat hij verder. “De eerste is natuurlijk dat we een fantastische plek hebben waar wij ook zelf van kunnen genieten op de momenten dat het niet verhuurd is. Ten tweede is dat de verhuur winstgevend is gebleken, dat hadden we helemaal niet verwacht!”
 
Succesverhaal Villa Silberberg
Er is een heuse 'mancave'
 
Lydia: “Ons eerste jaar was echt een testjaar om te ervaren wat de verhuuropties zijn en om te kijken wat voor ons het beste werkt. Je moet ook zeker niet onderschatten hoeveel werk erbij komt kijken. Naast een baan kan het af en toe wel even druk zijn, maar het levert ook veel voldoening op. Vooral in het begin ben je veel tijd kwijt om de administratie op te zetten en e-mails en huurcontracten op te stellen.”
 
Mathijs: “Op dit moment bieden we onze woning nog op 4 websites aan. We willen dit terugbrengen naar 2 websites, waarvan Micazu ons hoofdkanaal is. Wij vinden de formule van Micazu heel prettig en zijn die ook nog niet ergens anders tegengekomen. Wij vinden het vooral heel fijn dat wij zelf de touwtjes in hebben en ook zelf rechtstreeks contact hebben met onze huurders.”
 

Gouden tips

Mathijs: “Goede communicatie is belangrijk. Zowel in de periode voordat de gasten komen, maar ook tijdens en na het verblijf. Zo bellen wij onze gasten altijd als ze zijn aangekomen in de woning. Meestal zo rond borreltijd. We schatten in dat ze dan inmiddels in het huis gesetteld zijn en lekker met een welkomstdrankje op de bank zitten. We heten ze dan welkom en vragen of tot nu toe alles naar wens is. We laten ze dan ook weten dat we na vertrek ook weer even contact zullen opnemen om te horen hoe ze hun verblijf hebben ervaren.” Lydia sluit aan: “Het contact met de gasten kost ons het meeste tijd, maar dit levert ons ook de meeste voldoening op. We merken ook dat onze gasten dit belletje heel erg waarderen en dat zie je uiteindelijk ook weer terug in de reviews die je krijgt.”
 
Succesverhaal Villa Silberberg
De keuken is van alle gemakken voorzien
 
Ze gaat verder: “Ook is goed contact met je buren is belangrijk. Wij hebben vanaf het begin contact gezocht en mensen onze telefoonnummers gegeven en gezegd dat ze altijd konden bellen als er iets was. Wij hebben ook gemerkt dat als je in een ander land zo’n traject gaat starten, het dan heel handig is dat je de lokale taal machtig bent. Wij spraken allebei al een aardig woordje Duits en dankzij dit project is dat alleen maar beter geworden.”
 
Mathijs: “Als laatste wil ik nog meegeven dat goede foto’s van de woning belangrijk zijn. Wij hebben er bewust voor gekozen om de foto’s niet door een fotograaf te laten. Fotografen gebruiken vaak groothoeklezen en dan lijken ruimtes vaak veel groter dan ze in werkelijkheid zijn en dan kan het in praktijk nog wel eens tegenvallen. Dat wilden wij voorkomen. Goede, realistische foto’s zijn belangrijk; ‘what you see is what you get’.
 
Bekijk Villa Silberberg
Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: [email protected]


Deel dit bericht via

20 september 2023

#123 - He ho, lets go! He hi let's ski!

Hallo wintersporters! Ben jij al helemaal klaar voor de piste? Maar heb je nog geen vakantiehuis gevonden? Laat je door ons inspireren!  

Wintersport inspiratie

12 september 2023

#122 - Tiny house get away

Beleef de wereld van tiny houses, wij hebben een prachtig aanbod van verschillende huisjes klaar staan!         

Tiny top 10!

30 augustus 2023

#122 - Vakantiehuizen in de herfstvakantie

Het einde van de zomer is in zicht, hier en daar dwarrelt er al een blaadje van een boom. Hoog tijd om eens over de herfstvakantie na te denken.          

Ontdek de herfst

3 augustus 2023

#121 - Opzoek naar een oneindige zomer

Inspiratie voor een heerlijke nazomer! Ondek een oneindige zomer en prachtige plekken.                       

Ontdek het hier

3 augustus 2023

#120 - Zoet water op Kreta

Deze blog is geschreven Marcus en Monique, trotse eigenaren van het kleinschalige vakantieresort Galini Breeze, gelegen op Kreta.  

Lees meer

#119 - Op vakantie met de hond

Kwispelende staarten en avontuurlijke pootafdrukken in het zand - vakantie met je trouwe viervoeter kan een onvergetelijke ervaring zijn! 

Lees meer

#118 - Op vakantie met de kinderen

De zomervakantie is begonnen! Wij geven jou een handjevol tips over hoe je de zomervakantie voor jouw gezin onvergetelijk maakt.

#117 - Top 10 vakantiehuizen met privé zwembad

Van adembenemende infinity pools met zicht op zee tot betoverende bergzwembaden om bij weg te dromen. Bekijk onze top 10!

Top 10!

#116 - Top 10 Spaanse vakantiehuizen

Spanje is een geliefde bestemming onder Nederlandse vakantiegangers, en wij delen graag onze favorieten met jou. 

Lees meer

#115 - 9 tips: Duurzaam op vakantie

Lees meer over hoe je een duurzaam vakantiehuis kiest, milieuvriendelijker reist en bewust omgaat met energie en water tijdens je vakantie. 

- ⏱️ Leestijd: 4 min

#114 - 5 tips om voordelig op vakatie te gaan!

Wij geven jou 5 handige tips om voordelig jouw vakantiehuis via Micazu te boeken. Voor elk budget een breed aanbod.

Lees onze tips!

Le Jardin du Jauny: rust, ruimte en natuur
- ⏱️ Leestijd: 3 min

#113 - Ons droomhuis Casa Colorado

Casa Colorado was het allereerste huis dat Menno en Jolanda bezochten. Het was liefde op het eerste gezicht.

Lees het verhaal van Casa Colorado

Alt
- ⏱️ Leestijd: 4 min

#111 - B&B in het 'best bewaarde geheim van Italië'

'Tijdens een van onze Italië reizen hebben we in 2010 samen besloten om het roer om te gooien om een B&B te gaan runnen in Italië.'

Lees het verhaal van Peter & Karin

TOP 10 nieuwste huizen in september

Van een tropische villa in Zuid-Afrika tot een B&B in de bergen van de Dolomieten. Ik heb een Top 10 gemaakt met mijn favoriete nieuwste huizen.

25 september 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#110 - Een reis door de tijd

‘Een prachtige route brengt mij naar het kasteel uit 1634. Ik ben direct betoverd. In de eeuwenoude hal kom ik de kasteelheer tegen. (...)'

Lees het verhaal van Mayke

19 september 2022  - ⏱️ Leestijd: 3 min

Vijf mooie herfstbestemmingen

We hebben 5 tips voor je met mooie bestemmingen voor de herfstvakantie. Misschien doe je wel wat inspiratie op voor een kleurrijke vakantie!

Bekijk onze 5 tips

11 september 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#109 - Oneindig blauw op Sicilië

Mijn droom is altijd geweest om een huis in Spanje te kopen. Maar dromen veranderen en door omstandigheden en de pandemie veranderde...'

⏱️ Leestijd: 3 min
#108 - Ons leven op Kreta

'Oh oh Cherso, dat is toch meestal de eerste reactie als ik zeg dat we een huis op Kreta hebben. Maar gelukkig is Kreta veel meer dan dat!

Lees het verhaal van Alex en Karin

21 augustus 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#107 - Met de kippen op stok gaan in Baexem

'Toen we ons huis in 1989 met zes kippenhokken kochten, waren we al gelijk verliefd op de prachtige locatie aan de rand van het landelijke...'

Alt
14 augustus 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#106 - Op avontuur op het Franse platteland

'Ondertussen wonen we nu alweer 20 jaar met veel plezier in Briare. Maar in het begin wilde ik helemaal geen huis in Frankrijk...'

11 augustus 2022  -⏱️ Leestijd: 5 min

Mijn reiservaringen op 5 bijzondere eilanden

MICAZU VERTELT// Deze maand vroegen we aan Ellen (Head of Customer Care) wat haar favoriete reisbestemming is. 🏝️

7 augustus 2022 ⏱️ Leestijd: 3 min

#105 - Waarom wij kozen voor de Zilverkust

'Met onze pensionering in zicht, bekroop ons het onweerstaanbare gevoel om nog voor een eigen plekje in het Zuiden te gaan.'

 ⏱️ Leestijd: 2 min

#104 - Dit wordt mijn boshuisje!

'Ik was eigenlijk nog verbaasd dat het nog te koop stond. Een charmant chaletje aan de rand van het park, aan de rand van het bos, aan de rand (...)

24 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 2 min

#103 - Lekker dichtbij en toch volop Frankrijk 

Soms kom je op een plek waar je je gelijk thuis voelt.  Dat ervaarde ook de familie Zeeman tijdens een vakantie in een gehucht genaamd ...

Alt
10 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Mijn liefde voor treinreizen

Ga eens met de trein en kom ontspannen aan!🚂 Onze Annemiek is zó gek op treinvakanties dat ze er een blogpost over heeft geschreven.

Alt
7 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Volg de Tour de France, deel 2

Tour de fans, hier is deel 2 van het blog door onze Tour-kenner Herman! Micazu neemt je graag mee tijdens deze prestigieuze wielerwedstrijd.

Alt
2 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Volg de Tour de France, deel 1

Tour de fans, we hebben wat leuks voor jullie! 🚴🏽 Micazu neemt je graag mee tijdens deze prestigieuze wielerwedstrijd.

3 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#102 - Genieten aan de Adriatische Zee

Het was in 2001 dat wij, Vinka en Pieter, op een unieke plek onze gedroomde vakantiewoning in Kroatië vonden. Lees het verhaal van Vinka en Pieter

⏱️ Leestijd: 2 min

#101 - Stramproy, goed voor hart en ziel

Het was in de zomer van 2018 dat ik voor het eerst meedeed aan een recreatieve trimloop in Stramproy.

nog-steeds-verliefd-op-curacao
⏱️ Leestijd: 2 min

#100 - Nog steeds verliefd op Curaçao

In 2008 zijn wij op Curaçao komen wonen. We waren er al een aantal keer met de kinderen op vakantie...

Genieten in Portugal
⏱️ Leestijd: 2 min

#99 - Genieten in São Martinho do Porto

Even een paar dagen er lekker tussen uit, in de zon zitten en genieten, meer eisen hadden we niet.

Italie: Welkom bij Casa Barbabella

#98 - Welkom bij Casa Barbabella

Iedere keer wanneer ik thuis kom bij Casa Barbabella leg ik even mijn hand op de pietra buitenmuur.

Ontdek de magie van Lagrenie

#97 - Ontdek de magie van Lagrenie

Lagrenie is onze uitgekomen droom. Wij wonen hier nu tien jaar en verwonderen ons nog elke dag om...

Casa Gonzalez, ons huis in Spanje

#96 - Casa Gonzalez, ons huis in Spanje

Als fervente wereldreizigers, waren mijn man en ik het eens dat we nooit een huis...

Een onvergetelijk vakantie op de Veluwe
2 mei 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#95 - Een onvergetelijke vakantie op de Veluwe.

Wij hebben jaren een chalet in Zeeland gehad. Maar iedere keer op en neer naar Zeeuws-Vlaanderen...

Een klein paradijs aan de Toscaanse kust
18 april 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#94 - Een klein paradijs aan de Toscaanse kust

Lidia Bernabei en Giovanni Amoroso uit Haarlem zijn sinds maart 2015 de gelukkige eigenaars van..

Top 10 nieuwste huizen in maart
18 april 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Top 10 nieuwste huizen in maart.

Elke maand komen er op Micazu veel nieuwe vakantiehuizen bij die je kunt huren. 

Ons eigen plekje in Portugal
11 april 2022

#93 - Ons eigen plekje in Portugal

Sinds april 2018 zijn wij de trotse eigenaar van villa “Casal da Cana” in de buurt van Lissabon.

Tips voor de meivakantie
6 april 2022

Tips voor de meivakantie

Het is alweer bijna meivakantie. Ga er lekker op uit, geniet van de lange dagen en (hopelijk) van d

Sprookjesachtig overnachten
5 april 2022

#92 - Sprookjesachtig overnachten

In eerste instantie was het de wenteltrap, gehakt uit zandkleurig graniet, maar ook de....

Samen met de auto op vakantie
1 april 2022

Samen met de auto op vakantie

Weet je wat zo leuk is aan op vakantie gaan met de auto? Je kunt gaan en staan waar je wilt!

De parel van de schatkamer van Twente
21 maart 2022

#90 - De parel van de schatkamer van Twente

Wij Anneke en Peter hebben tot 2019 in een woonwijk van Oldenzaal gewoond. 

Op ontdekking in Kroatië

#91 - Op ontdekking in Kroatië

Het begon met een droom, misschien wel herkenbaar. Je komt al jaren op een plek....

14 maart 2022

#87 - Het relaxte leven in Spanje

Ronald en Lianne waren al een tijdje op zoek en hadden bijna de moed al opgegeven. 

Op avontuur in Boa Vista

#89 - Op avontuur in Boa Vista

Toen wij (Kristof en Frederik) voor het eerst Quita Charlotte zagen was het nog geen liefde ...

Genieten van Italië zonder massatoerisme

#86 - Genieten van Italië 

Wij zijn de familie Burger. We hebben sinds 2017 twee vakantiehuizen in Tavernola Bergamasca. 

Texel bleek een schot in de roos te zijn

#85 - Texel bleek een schot in de roos te zijn

Na eindeloos “proberen” kregen wij toch onverwacht op oudere leeftijd twee dochters. 

Op ontdekking in Sauerland
8 februari2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#84 - Op ontdekking in Sauerland

Op een saaie zondagmiddag middenin de coronatijd kwam Waldhaus Winterberg

Het hele jaar door genieten in Spanje

#83 - Het hele jaar door genieten in Spanje

Wij (Richard en Jolanda) hebben sinds 2019 een prachtige villa in Jalon aan de Costa Blanca. 

Country house Montesoffio

#82 - Onze droomplek in Italië

Toen wij aan het begin van deze eeuw ons 'Country house Montesoffio' in de regio Le 

Van ouderlijk huis naar vakantiehuis

#81 - Van ouderlijk huis naar vakantiehuis

Hoe startte ons “ik vertrek verhaal”? Daarvoor gaan we terug naar 22 juni 1955. 

Even helemaal tot rust komen in Portugal

#80 - Even helemaal tot rust komen 

Al snel nadat mijn man en ik elkaar 16 jaar geleden tijdens een full moon party hadden...

Onze zoektocht naar een Spaans droomhuis

#78 - Onze zoektocht naar een Spaans droomhuis

Het is najaar 2016 dat mijn vrouw Leanda en ik na veel wikken en wegen besloten om op zoek te gaan