Succesverhaal Eifel-paradijs en Eifel-huisje

Het succesverhaal van Eifel-paradijs en Eifel-huisje

Monique en Pieter hebben 2 vakantiehuizen in de Eifel die ze al een aantal jaar succesvol via Micazu verhuren. Het hebben van een tweede woning was voor Pieter al langer een droom en nadat hij ook Monique wist te overtuigen, ging het stel 12 jaar geleden op zoek naar een vakantiehuis in Duitsland.

De huizen

“We hebben ons eerste vakantiehuis bij toeval gevonden”, vertelt Pieter. “We waren namelijk met een ander huis bezig. We hadden een prestentatie bijgewoond van een projectontwikkelaar die een failliet vakantiepark in Hessen nieuw leven ging inblazen, maar voordat we iets gingen tekenen, wilden wij het eerst met eigen ogen zien. Helaas waren we niet erg onder de indruk en besloten we dat dit het niet was voor ons. Toen we weer op de terugweg waren, reden we toevallig langs een bordje ‘Ferienpark’. Op dat moment zijn we daar niet gaan kijken, maar toen we thuis waren, zijn we meteen gaan googelen. We zagen dat de huizen op dat park veel beter bij onze wensen pasten en nadat we ook daar een kijkje hadden genomen, hebben we onze eerste vakantiewoning gekocht.”

Succesverhaal Eifel-paradijs en Eifel-huisje
Monique en Pieter

Monique gaat verder: “Dit huis lag voor ons op een afstand van zo’n 450 km en dat bleek in de praktijk toch nog best een flinke eind te zijn, vooral als je er regelmatig naartoe wilt. We liepen sowieso al met het idee rond om nog een huisje erbij te kopen en toen zijn we naar de Eifel gaan kijken. Een gebied dat ook prachtig is! De Eifel heeft een verglijkbaar landschap als Hessen, maar dan net wat dichterbij.”
 

"Het is een ideaal vakantiegebied, 3 uurtjes rijden vanaf Utrecht en je zit in een totaal andere wereld."Pieter


“Ook onze zoektocht naar de tweede woning was niet standaard en we hebben geleerd dat je soms buiten de gebaande paden moet treden om een interessant huis te vinden”, vertelt Pieter. “Met een makelaar hadden we daar een woning bekeken, maar die vonden we te klein. Toen de makelaar was vertrokken, raakten wij in gesprek met de buurman. Die was nieuwsgierig en vroeg ons waar we precies naar op zoek waren en hij bood aan ons een aantal huizen in de omgeving te laten zien. Daar zat uiteindelijk ook onze eerste woning in de Eifel bij. Een paar jaar later hebben we ook nog het huis van de buurvrouw gekocht. Dit waren we helemaal niet van plan, maar toen de kans zich onverwachts voordeed, hebben we die met beide handen aangrepen. Het gebeurt natuurlijk niet elke dag dat het huis van de buren te koop komt te staan!”

Succesverhaal Eifel-paradijs en Eifel-huisje
Eifel-huisje (rechts) en Eifel-paradijs (links) gebroederlijk naast elkaar.

“We hadden toen ook nog de woning in Hessen, maar die hebben we uiteindelijk verkocht”, gaat Monique verder. “We kwamen erachter dat het hebben van 3 vakantiehuizen te veel werk en geregel met zich meebracht, zowel qua onderhoud als qua verhuur. Met twee huizen naast elkaar is het voor ons allemaal een stuk praktischer geworden.”

Pieter: “Er valt veel te vertellen over een gebied waar je enthousiast over bent en zeker over de Eifel. Onze huisjes liggen op 500 meter hoogte en het gebied gaat tot zo’n 700 meter. Een omgeving waar wij zelf heel blij van worden. Het is een ideaal vakantiegebied, 3 uurtjes rijden vanaf Utrecht en je zit in een totaal andere wereld. Het landschap is heuvelachtig, er zijn veel bossen en het is er stil. Wij wonen in de stad en daar is altijd geluid, maar daar hoor je gewoon echt niks.”

Verhuren

“Vanaf het begin wisten we al dat we wilden gaan verhuren”, aldus Pieter. “Dat is financieel gezien het meest interessant. Als je een woning alleen voor jezelf hebt en niet verhuurt, kost dat natuurlijk alleen maar geld. Bij ons was de doelstelling om in ieder geval de kosten eruit te halen en als we er misschien wat aan zouden verdienen, dan zouden we dat weer kunnen gebruiken om de huizen te verbeteren. Zo heeft één van de huizen onlangs bijvoorbeeld een nieuwe keuken gekregen. Uiteindelijk hopen we dat als we ooit één van de huizen verkopen, het dan meer oplevert dan wat wij ervoor hebben betaald.”

Succesverhaal Eifel-paradijs en Eifel-huisje
De woonkamer van Eifel-paradijs

Monique: “Soms als je met anderen over de verhuur praat, denken zij dat het alleen maar voordelen heeft. Dat je helemaal binnenloopt door de verhuurinkomsten, maar ze vergeten dat het ook heel veel werk met zich meebrengt. Het is iets dat altijd doorgaat, ieder moment kan de telefoon gaan met iemand die wat wil weten of geïnteresseerd is, of je moet een huurcontract maken, of er is ergens een probleem dat opgelost moet worden. Ook moeten wij vaak een jaar van tevoren al bedenken wanneer we er zelf naartoe willen.”

“Dat kan soms wel een nadeel zijn”, gaat Pieter verder. “Het komt weleens voor dat wij een weekend op het oog hebben, maar dat het dan net geboekt wordt en we zelf niet meer kunnen. Het is natuurlijk fijn dat het verhuurd is, maar soms wel jammer dat je er niet heel spontaan naartoe kunt.”

Gouden tips

“Zorg dat je een doelgroep voor ogen hebt en pas je huis daarop aan”, zegt Pieter. “Richt je je bijvoorbeeld op gezinnen met kleine kinderen, dan moet je ervoor zorgen dat er spelletjes en een kinderzitje aanwezig zijn. Zorg ervoor dat de inrichting en faciliteiten passen bij je doelgroep.”

Monique gaat verder: “We proberen het mensen ook zo makkelijk mogelijk te maken. Thuis neem je misschien de meest hightech apparaten, maar in onze woningen hebben we bewust voor wat eenvoudigere versies gekozen. Zo begrijpt iedereen meteen hoe de magnetron werkt en hoef je niet eerst de handleiding erop na te slaan. Ook sturen we onze huurders een informatiepakket met daarin bijvoorbeeld een routebeschrijving, omgevingstips en belangrijke telefoonnummers.”

Succesverhaal Eifel-paradijs en Eifel-huisje
De keuken van Eifel-huisje

“Een andere tip is om ervoor te zorgen dat je een team hebt die daar aanwezig is en waarop je kunt vertrouwen”, zegt ze. “Wij hebben 3 mensen die het beheer ter plaatse doen, iemand die de schoonmaak doet en controleert of de huizen netjes zijn achtergelaten. Iemand die de tuinen onderhoudt en iemand die een soort van huismeester is en die gebeld kan worden als iets niet werkt of als er een spoedgevalletje is.” Pieter sluit aan: “We hebben best wat moeite moeten doen om de juiste mensen te vinden. We hebben ze via via gevonden, veel met mensen gepraat, kaartjes achtergelaten bij de lokale bakker, even bij het café naar binnenlopen.”

“Startende verhuurders wil ik ook aanraden om serieus naar feedback van huurders te vragen en vooral ook te luisteren”, gaat hij verder. “In onze begintijd hebben wij al onze gasten nagebeld. Natuurlijk om te horen of ze een fijn verblijf hadden gehad, maar ook vooral om ze te vragen of ze nog verbeterpunten voor ons hadden. Het is belangrijk om ze de juiste vragen te stellen om goede feedback te krijgen, zoals ‘Wat zou je veranderen als het jouw huis was?’ en ‘Waarom zou je het aanbevelen aan anderen?’. Deze informatie kun jij dan weer gebruiken om nog beter te worden."

Benieuwd naar de woningen? Bekijk dan hier Eifel-paradijs en hier Eifel-huisje.

Micazu

Ontdek jouw ideale vakantiehuis bij Micazu!

🌍 Wereldwijd aanbod: Unieke vakantiehuizen in binnen- en buitenland.

🪙 Veilig betalen: Boek veilig en zonder boekingskosten.

🤝🏻 Boek direct bij de eigenaar: Persoonlijk contact voor vragen en lokale tips.

🏠 Vakantiehuizen voor iedereen: Van appartement tot villa, van tiny house tot kasteel.


Deel dit bericht via

#134 - Meet Micazu medewerker Klara

 'Als ik op vakantie ga, plan ik het tot in detail uit met behulp van een reisgids.' Benieuwd naar Klara haar favoriete vakantiehuis?

Lees het verhaal van Klara

#133 - Het verhaal van verhuurder Wout

Wout is een enthousiaste verhuurder van meerdere vakantiehuizen op Micazu. We hopen dat onze gasten net zo verliefd worden op de huizen als wij.

Lees het verhaal van verhuurder Wout

#132 - Meet Micazu medeweker Annemiek

Maak kennis met Annemiek, onze Content Manager. Haar favoriete vakantieland is Italië. Zullen daar ook haar favoriete vakantiehuizen staan?

Maak kennis met Annemiek

#131 - Top 5 meivakantie bestemmingen

De meivakantie is het perfecte moment om quality time door te brengen met het hele gezin. Ga jij erop uit?

Top 5 bestemmingen voor de meivakantie

#130 - Romantische vakantieverblijven

Op zoek naar de ultieme romantische vakantiebestemming voor jou en je geliefde? Ontdek het hier!

Vakantiehuizen voor stellen

#129 - Meet Micazu medewerker Ellen

Maak kennis met Ellen, Head of Customer Care! Kiest zij voor een Cruise vakantie of toch voor vaste land?

Maak kennis met Ellen

#128 - Meet Micazu medewerker Benjamin

Maak kennis met onze Sales Manager Benjamin! Wil je weten wat zijn favoriete vakantiebestemming is? Lees dan verder.

Maak kennis met Benjamin

#127 - Top 5 Spaanse droom vakantiehuizen

Droom weg bij deze prachtige vakantiehuizen in het geliefde Spanje! Lees snel verder en laat je inspireren.

Spaanse droom vakantiehuizen

4 december 2023

#126- De leukste kerstmarkten van 2023

Een van de beste manieren om écht in de kerststemming te komen? Een bezoek aan een kerstmarkt.  

Kerstmarkten 2023

6 november 2023

#125- Overzicht vakakantiedagen 2023- 2024

Zet jij alle vakanties en vrije dagen van 2024 in je agenda?                                                                        

4 oktober 2023

#124- De mooiste groepsaccommodaties op Micazu

In deze blog nemen we je mee langs enkele van de mooiste groepsaccommodaties voor 15 personen of meer die je op Micazu kunt vinden.

Ontdek ze hier

20 september 2023

#123 - He ho, lets go! He hi let's ski!

Hallo wintersporters! Ben jij al helemaal klaar voor de piste? Maar heb je nog geen vakantiehuis gevonden? Laat je door ons inspireren!  

Wintersport inspiratie

12 september 2023

#122 - Tiny house get away

Beleef de wereld van tiny houses, wij hebben een prachtig aanbod van verschillende huisjes klaar staan!         

Tiny top 10!

30 augustus 2023

#122 - Vakantiehuizen in de herfstvakantie

Het einde van de zomer is in zicht, hier en daar dwarrelt er al een blaadje van een boom. Hoog tijd om eens over de herfstvakantie na te denken.          

Ontdek de herfst

3 augustus 2023

#121 - Opzoek naar een oneindige zomer

Inspiratie voor een heerlijke nazomer! Ondek een oneindige zomer en prachtige plekken.                       

Ontdek het hier

3 augustus 2023

#120 - Zoet water op Kreta

Deze blog is geschreven Marcus en Monique, trotse eigenaren van het kleinschalige vakantieresort Galini Breeze, gelegen op Kreta.  

Lees meer

#119 - Op vakantie met de hond

Kwispelende staarten en avontuurlijke pootafdrukken in het zand - vakantie met je trouwe viervoeter kan een onvergetelijke ervaring zijn! 

Lees meer

#118 - Op vakantie met de kinderen

De zomervakantie is begonnen! Wij geven jou een handjevol tips over hoe je de zomervakantie voor jouw gezin onvergetelijk maakt.

#117 - Top 10 vakantiehuizen met privé zwembad

Van adembenemende infinity pools met zicht op zee tot betoverende bergzwembaden om bij weg te dromen. Bekijk onze top 10!

Top 10!

#116 - Top 10 Spaanse vakantiehuizen

Spanje is een geliefde bestemming onder Nederlandse vakantiegangers, en wij delen graag onze favorieten met jou. 

Lees meer

#115 - 9 tips: Duurzaam op vakantie

Lees meer over hoe je een duurzaam vakantiehuis kiest, milieuvriendelijker reist en bewust omgaat met energie en water tijdens je vakantie. 

- ⏱️ Leestijd: 4 min

#114 - 5 tips om voordelig op vakatie te gaan!

Wij geven jou 5 handige tips om voordelig jouw vakantiehuis via Micazu te boeken. Voor elk budget een breed aanbod.

Lees onze tips!

Le Jardin du Jauny: rust, ruimte en natuur
- ⏱️ Leestijd: 3 min

#113 - Ons droomhuis Casa Colorado

Casa Colorado was het allereerste huis dat Menno en Jolanda bezochten. Het was liefde op het eerste gezicht.

Lees het verhaal van Casa Colorado

Alt
- ⏱️ Leestijd: 4 min

#111 - B&B in het 'best bewaarde geheim van Italië'

'Tijdens een van onze Italië reizen hebben we in 2010 samen besloten om het roer om te gooien om een B&B te gaan runnen in Italië.'

Lees het verhaal van Peter & Karin

TOP 10 nieuwste huizen in september

Van een tropische villa in Zuid-Afrika tot een B&B in de bergen van de Dolomieten. Ik heb een Top 10 gemaakt met mijn favoriete nieuwste huizen.

25 september 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#110 - Een reis door de tijd

‘Een prachtige route brengt mij naar het kasteel uit 1634. Ik ben direct betoverd. In de eeuwenoude hal kom ik de kasteelheer tegen. (...)'

Lees het verhaal van Mayke

19 september 2022  - ⏱️ Leestijd: 3 min

Vijf mooie herfstbestemmingen

We hebben 5 tips voor je met mooie bestemmingen voor de herfstvakantie. Misschien doe je wel wat inspiratie op voor een kleurrijke vakantie!

Bekijk onze 5 tips

11 september 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#109 - Oneindig blauw op Sicilië

Mijn droom is altijd geweest om een huis in Spanje te kopen. Maar dromen veranderen en door omstandigheden en de pandemie veranderde...'

⏱️ Leestijd: 3 min
#108 - Ons leven op Kreta

'Oh oh Cherso, dat is toch meestal de eerste reactie als ik zeg dat we een huis op Kreta hebben. Maar gelukkig is Kreta veel meer dan dat!

Lees het verhaal van Alex en Karin

21 augustus 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#107 - Met de kippen op stok gaan in Baexem

'Toen we ons huis in 1989 met zes kippenhokken kochten, waren we al gelijk verliefd op de prachtige locatie aan de rand van het landelijke...'

Alt
14 augustus 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#106 - Op avontuur op het Franse platteland

'Ondertussen wonen we nu alweer 20 jaar met veel plezier in Briare. Maar in het begin wilde ik helemaal geen huis in Frankrijk...'

11 augustus 2022  -⏱️ Leestijd: 5 min

Mijn reiservaringen op 5 bijzondere eilanden

MICAZU VERTELT// Deze maand vroegen we aan Ellen (Head of Customer Care) wat haar favoriete reisbestemming is. 🏝️

7 augustus 2022 ⏱️ Leestijd: 3 min

#105 - Waarom wij kozen voor de Zilverkust

'Met onze pensionering in zicht, bekroop ons het onweerstaanbare gevoel om nog voor een eigen plekje in het Zuiden te gaan.'

 ⏱️ Leestijd: 2 min

#104 - Dit wordt mijn boshuisje!

'Ik was eigenlijk nog verbaasd dat het nog te koop stond. Een charmant chaletje aan de rand van het park, aan de rand van het bos, aan de rand (...)

24 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 2 min

#103 - Lekker dichtbij en toch volop Frankrijk 

Soms kom je op een plek waar je je gelijk thuis voelt.  Dat ervaarde ook de familie Zeeman tijdens een vakantie in een gehucht genaamd ...

Alt
10 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Mijn liefde voor treinreizen

Ga eens met de trein en kom ontspannen aan!🚂 Onze Annemiek is zó gek op treinvakanties dat ze er een blogpost over heeft geschreven.

Alt
7 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Volg de Tour de France, deel 2

Tour de fans, hier is deel 2 van het blog door onze Tour-kenner Herman! Micazu neemt je graag mee tijdens deze prestigieuze wielerwedstrijd.

Alt
2 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Volg de Tour de France, deel 1

Tour de fans, we hebben wat leuks voor jullie! 🚴🏽 Micazu neemt je graag mee tijdens deze prestigieuze wielerwedstrijd.

3 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#102 - Genieten aan de Adriatische Zee

Het was in 2001 dat wij, Vinka en Pieter, op een unieke plek onze gedroomde vakantiewoning in Kroatië vonden. Lees het verhaal van Vinka en Pieter

⏱️ Leestijd: 2 min

#101 - Stramproy, goed voor hart en ziel

Het was in de zomer van 2018 dat ik voor het eerst meedeed aan een recreatieve trimloop in Stramproy.

nog-steeds-verliefd-op-curacao
⏱️ Leestijd: 2 min

#100 - Nog steeds verliefd op Curaçao

In 2008 zijn wij op Curaçao komen wonen. We waren er al een aantal keer met de kinderen op vakantie...

Genieten in Portugal
⏱️ Leestijd: 2 min

#99 - Genieten in São Martinho do Porto

Even een paar dagen er lekker tussen uit, in de zon zitten en genieten, meer eisen hadden we niet.

Italie: Welkom bij Casa Barbabella

#98 - Welkom bij Casa Barbabella

Iedere keer wanneer ik thuis kom bij Casa Barbabella leg ik even mijn hand op de pietra buitenmuur.

Ontdek de magie van Lagrenie

#97 - Ontdek de magie van Lagrenie

Lagrenie is onze uitgekomen droom. Wij wonen hier nu tien jaar en verwonderen ons nog elke dag om...

Casa Gonzalez, ons huis in Spanje

#96 - Casa Gonzalez, ons huis in Spanje

Als fervente wereldreizigers, waren mijn man en ik het eens dat we nooit een huis...

Een onvergetelijk vakantie op de Veluwe
2 mei 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#95 - Een onvergetelijke vakantie op de Veluwe.

Wij hebben jaren een chalet in Zeeland gehad. Maar iedere keer op en neer naar Zeeuws-Vlaanderen...

Een klein paradijs aan de Toscaanse kust
18 april 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#94 - Een klein paradijs aan de Toscaanse kust

Lidia Bernabei en Giovanni Amoroso uit Haarlem zijn sinds maart 2015 de gelukkige eigenaars van..

Top 10 nieuwste huizen in maart
18 april 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Top 10 nieuwste huizen in maart.

Elke maand komen er op Micazu veel nieuwe vakantiehuizen bij die je kunt huren. 

Ons eigen plekje in Portugal
11 april 2022

#93 - Ons eigen plekje in Portugal

Sinds april 2018 zijn wij de trotse eigenaar van villa “Casal da Cana” in de buurt van Lissabon.

Tips voor de meivakantie
6 april 2022

Tips voor de meivakantie

Het is alweer bijna meivakantie. Ga er lekker op uit, geniet van de lange dagen en (hopelijk) van d

Sprookjesachtig overnachten
5 april 2022

#92 - Sprookjesachtig overnachten

In eerste instantie was het de wenteltrap, gehakt uit zandkleurig graniet, maar ook de....

Samen met de auto op vakantie
1 april 2022

Samen met de auto op vakantie

Weet je wat zo leuk is aan op vakantie gaan met de auto? Je kunt gaan en staan waar je wilt!

De parel van de schatkamer van Twente
21 maart 2022

#90 - De parel van de schatkamer van Twente

Wij Anneke en Peter hebben tot 2019 in een woonwijk van Oldenzaal gewoond. 

Op ontdekking in Kroatië

#91 - Op ontdekking in Kroatië

Het begon met een droom, misschien wel herkenbaar. Je komt al jaren op een plek....

14 maart 2022

#87 - Het relaxte leven in Spanje

Ronald en Lianne waren al een tijdje op zoek en hadden bijna de moed al opgegeven. 

Op avontuur in Boa Vista

#89 - Op avontuur in Boa Vista

Toen wij (Kristof en Frederik) voor het eerst Quita Charlotte zagen was het nog geen liefde ...

Genieten van Italië zonder massatoerisme

#86 - Genieten van Italië 

Wij zijn de familie Burger. We hebben sinds 2017 twee vakantiehuizen in Tavernola Bergamasca. 

Texel bleek een schot in de roos te zijn

#85 - Texel bleek een schot in de roos te zijn

Na eindeloos “proberen” kregen wij toch onverwacht op oudere leeftijd twee dochters. 

Op ontdekking in Sauerland
8 februari2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#84 - Op ontdekking in Sauerland

Op een saaie zondagmiddag middenin de coronatijd kwam Waldhaus Winterberg

Het hele jaar door genieten in Spanje

#83 - Het hele jaar door genieten in Spanje

Wij (Richard en Jolanda) hebben sinds 2019 een prachtige villa in Jalon aan de Costa Blanca. 

Country house Montesoffio

#82 - Onze droomplek in Italië

Toen wij aan het begin van deze eeuw ons 'Country house Montesoffio' in de regio Le 

Van ouderlijk huis naar vakantiehuis

#81 - Van ouderlijk huis naar vakantiehuis

Hoe startte ons “ik vertrek verhaal”? Daarvoor gaan we terug naar 22 juni 1955. 

Even helemaal tot rust komen in Portugal

#80 - Even helemaal tot rust komen 

Al snel nadat mijn man en ik elkaar 16 jaar geleden tijdens een full moon party hadden...

Onze zoektocht naar een Spaans droomhuis

#78 - Onze zoektocht naar een Spaans droomhuis

Het is najaar 2016 dat mijn vrouw Leanda en ik na veel wikken en wegen besloten om op zoek te gaan