Succesverhaal Blik.veld

Het succesverhaal van Blik.veld

Esther en haar man Marc wonen sinds 2016 in het pittoreske Jisp, een klein dorpje gelegen in Noord-Holland. Naast hun eigen woning ligt vakantiehuis Blik.veld, dat sinds 2019 via Micazu wordt verhuurd. Het is een sfeervolle woning waar je met z’n tweetjes kunt genieten van rust en ruimte, maar waar ook genoeg te beleven valt!

Het huis 

“De locatie was doorslaggevend toen wij naar Jisp verhuisden”, vertelt Esther. “Het feit dat wij hier zo mogen wonen, zo dicht bij Amsterdam en ook andere prachtige steden als Alkmaar, Hoorn en Enkhuizen, maar dat het hier toch zo landelijk en rustig is, daarmee voelen wij ons de koning te rijk. Deze plek voelt echt als een lot uit de loterij en om die reden willen wij het ook graag met anderen delen.”
 
Eigenaren Blik.veld
Esther en Marc
 
“Jisp heeft alles wat je nodig hebt. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen, maar ook suppen of kanoën, door het natuurgebied dat 300 hectare groot is en ook de Zaanse Schans is dichtbij. Zowel de rustzoekers als de stedenbezoekers kunnen hun hart hier ophalen.”

"Deze plek voelt echt als een lot uit de loterij en om die reden willen wij het ook graag met anderen delen."Esther

 

Waarom verhuren?

Esther: “Je hebt natuurlijk mensen die hun eigen woning of een ruimte in hun woning voor de verhuur beschikbaar stellen, maar dat zouden wij persoonlijk niet zo snel doen. We zijn toch erg gesteld op onze privacy. Maar omdat Blik.veld een vrijstaande woning is, met alles erop en eraan en dicht bij onze eigen woning ligt, is het supergeschikt voor de verhuur.”
 
Blik.veld
 
“Mensen vragen me weleens of we het niet vervelend vinden dat er mensen door onze tuin lopen of dat we het jammer vinden dat we niet altijd op het terras aan het water kunnen zitten, maar wij ervaren dat helemaal niet zo. Dat komt omdat we de gasten echt als onze gasten zien, daardoor voelt het helemaal niet opdringerig. Het helpt natuurlijk ook mee dat wij in 99,9% van de gevallen ook hele leuke gasten hebben.”
 
“Ik vind het vooral heel leuk om gasten van buiten Europa te mogen ontvangen en dan Nederland door hun ogen te bekijken. Zo hadden we ooit een dame uit Sint Petersburg die vol belangstelling naar onze leilindes keek en vroeg ‘is that a sort of Dutch bonsai tree?’, vertelt Esther lachend. “Het is heel verrijkend om je eigen wereld door de ogen van een ander te bekijken.”
 
“Naast het delen van deze prachtige plek, vind ik het ook heel leuk om het huis als mijn eigen persoonlijke project te hebben. Ik zie het als een project waaraan ik elke keer weer dingen kan verbeteren. Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om me met de inrichting van de woning bezig te houden en dat werpt ook zijn vruchten af. Van gasten krijg ik namelijk vaak te horen dat ze echt kunnen merken dat het huis met veel liefde en aandacht is ingericht.”
 
Blik.veld
 
“Een ander voordeel van de verhuur is dat je een potje opbouwt die je weer in de woning kunt steken. Hiermee kunnen wij bijvoorbeeld het vele houtwerk aan de woning onderhouden. Ook blijven we investeren in de woning. Zo is laatst het bed vervangen en staan nieuwe keukenkastjes ook op ons verlanglijstje. We proberen het huis nog duurzamer te maken, zo hebben we bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak laten leggen.”
 

Bijzondere huurders

“In 2020 hebben we, door corona, vooral veel Nederlandse gasten gehad en dan ook veel jonge mensen”, gaat Esther verder. “Normaal gesproken zouden zij waarschijnlijk de hele wereld overgaan, maar door corona moesten ook zij het dichterbij huis zoeken. Ik denk dat veel mensen dit jaar wel geleerd hebben hoe mooi Nederland is en dat er hier ook nog genoeg te beleven valt en dat je niet altijd ver weg hoeft te gaan.”
 
Blik.veld
 
“Daarnaast hebben we een aantal influencers ontvangen, wat nieuw voor ons was. Maar dankzij hen en hun bereik, hebben wij wel weer gasten ontvangen. We hebben sinds kort ook een Instagramaccount voor ons huis gemaakt. Dit kwam omdat we Instagrammer Renske (@renskeontdektdewereld op Instagram) in ons huis hebben gehad. Dankzij haar hadden we binnen een week tijd 400 volgers op Instagram.”
 

Gouden tips voor andere verhuurders

“Ik wist niet zo goed wat ik van de verhuur moest verwachten en vond het zeker wel spannend toen we ermee begonnen. Een tip is om niet te onderschatten hoeveel werk het met zich meebrengt. Het is echt wel een serieuze taak erbij”, vertelt Esther. “Van het afhandelen van de boekingen, tot het ontvangen van de gasten en ervoor zorgen dat alles schoon is. We hebben het werk dat uit de verhuur komt niet onderschat, maar het iets waar je zeker rekening mee moet houden als je de ambitie hebt om iets te gaan verhuren. Maar het is zeker ook iets waar je steeds beter in wordt en waar je in groeit. Bij ons is het allemaal goed mogelijk omdat ik zelfstandig werk, maar anders hadden we misschien wel iemand moeten inhuren die bijvoorbeeld de gasten in ontvangst neemt.”
 
Blik.veld
 
“Een andere tip is om ervoor te zorgen dat gasten zich welkom voelen. Die doe je natuurlijk door ervoor te zorgen dat het huis brandschoon en tip top in orde is, maar ook door extraatjes als een bosje bloemen of wat lekkers op tafel. Ik merk dat deze persoonlijke benadering heel erg wordt gewaardeerd. Als ik nu iets voor onszelf boek, bekijk ik dat ook echt door de ogen van een verhuurder en daar leer ik weer van. Ik ben kritischer gaan kijken en vind het bijvoorbeeld een beetje kaal als iemand niet wat extra’s aanbiedt, ook al is het maar iets kleins. Een klein gebaar heeft vaak een groot effect!”

Bekijk hier Blik.veld
Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Succesverhaal Villa Silberberg

Het succesverhaal van Villa Silberberg

Lydia en Mathijs gingen al jaren in Duitsland op vakantie en droomden ervan om ooit zelf ergens in een heuvellandschap op een berghelling een...

Succesverhaal Blik.veld

Het succesverhaal van Blik.veld

Esther en haar man Marc wonen sinds 2016 in het pittoreske Jisp, een klein dorpje gelegen in Noord-Holland. Naast hun eigen... 

Micazu tweede jaar op rij verkozen tot Beste Website van het jaar!

Micazu tweede jaar op rij verkozen tot Beste Website van het jaar!

Voor het tweede jaar op rij is Micazu verkozen tot Beste Website van het jaar in de categorie Hotels...