Rust en ruimte net over de grens

Rust en ruimte net over de grens

Ruud en Gerda wonen sinds 2004 samen met hun kinderen Lenn en Finn in het dorpje Osterwald in Duitsland, vlak bij de Nederlandse grens. Via Micazu bieden ze daar 3 accommodaties aan: Gartenblick, Schweinestall en ’t Bakhoes.

Rust en ruimte net over de grens
Ruud & Gerda

Ruud vertelt: “We wilden weg uit Nederland, omdat we het land te vol en te klein vonden geworden. We waren op zoek naar meer rust en ruimte. Op een zondagmiddag in 2004 vonden we tijdens een ritje door de omgeving bij toeval het dorpje Osterwald in de Grafschaft Bentheim. Het is een dorpje waar op zondag nog echte rust heerst en het geluid van grasmaaiende buren vreemd is.”

Rust en ruimte net over de grens
Gartenblick bevindt zich op de benedenverdieping

“We kochten eerst een klein arbeidershuisje met een stuk grond”, gaat Gerda verder. “Na de geboorte van onze kinderen in 2006, merkten we dat dit toch niet onze droomplek was. Het bleef kriebelen om een plekje te vinden met meer ruimte en met de mogelijkheid om vakantiegasten te ontvangen. In 2014 vonden we 2 kilometer verderop een voormalige boerderij met bijgebouwen en een grote lap grond, net buiten het dorp gelegen. Het was precies wat we zochten, hier konden we meerdere gastenverblijven creëren.” 

Rust en ruimte net over de grens
't Bakhoes is sinds juni 2021 te huur

Het voormalige boerenerf van Hof Holthuis dateert uit 1830 en ligt aan een rustig landweggetje, omringd door weilanden en stukjes bos. In 1970 stopt het boerenbedrijf dat er gevestigd is. De koeien en varkens verdwijnen en maken plaats voor dwerggeiten, kippen, konijnen en een kat.  Ruud: “In ons woonhuis bleek de benedenverdieping zeer geschikt als gastenverblijf. Wijzelf namen onze intrek op de bovenverdieping. Dit zonder last van elkaar te hebben.” 

Rust en ruimte net over de grens
De achtertuin is prachtig groen

“We waren in het begin alleen nog een beetje huiverig of er wel genoeg mensen zouden zijn die ons wisten te vinden. Maar onze angst bleek ongegrond, want we werden gevonden! Het Duitse platteland blijkt veel te bieden, niet alleen is er een breed aanbod voor de fietsliefhebber, er zijn prachtige wandelpaden en bovendien is er de aantrekkingskracht van de Nederlands-Duitse grensregio. Voor diverse Duitse en Nederlandse steden zoals Nordhorn, Bad Bentheim, Lingen, Münster, Ootmarsum en Enschede zijn we een goede uitvalsbasis. In ons dorp vind je ook de bekende Duitse bakker met ‘Kaffee & Kuchen’ en in de directe omgeving zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden.”

Rust en ruimte net over de grens
De keuken van Schweinestall

“In 2014 zijn we begonnen we met de verhuur van de benedenwoning, gastenverblijf Gartenblick”, vertelt Gerda. “Omdat we veel enthousiaste reacties van gasten ontvingen en wij het ontzettend leuk vonden om te doen, wilden we meer. We bleven flink aan het klussen en bouwden een deel van de voormalige varkensstal om tot gastenverblijf Schweinestall. Ingericht met veel liefde en aandacht voor oude details, zoals de eiken vensterbanken en slapen onder houten balken van toen. In 2018 beginnen we met de verhuur.” 

Rust en ruimte net over de grens
De gezellige woonkamer van Gartenblick

Ze gaat verder: “In de loop der jaren hebben we allerlei gasten mogen ontvangen, van jong tot oud, van rustzoekers tot gezinnen met kinderen. We ontvangen onze gasten het liefst persoonlijk en zorgen dat er naast zaken zoals koffie, thee, zout, peper, olie, suiker, wc-papier, vaatwasblokjes en afwasmiddel, ook altijd iets lekkers klaarstaat, waaronder verse eitjes van onze kippen.” 

Rust en ruimte net over de grens
In totaal scharrelen er 8 kippen op het erf rond

“Wanneer gasten vragen hebben, kunnen ze altijd bij ons terecht”, sluit Ruud aan. “En bij vertrek horen wij graag of er nog tips voor verbeteringen zijn. Kwaliteit en hygiëne staan bij ons hoog in het vaandel. Al onze gastenverblijven worden met de grootste zorg en aandacht schoongemaakt. De gastenverblijven liggen niet direct naast elkaar, zodat ieders privacy is gewaarborgd.” 
Rust en ruimte net over de grens
Maak mooie wandelingen in natuurpark Bargerveen

“Door de uitbraak van het coronavirus in 2020 hebben we tijdelijk minder gasten gehad, maar we hadden hierdoor wel meer tijd en zo zijn we begonnen aan ons laatste project: ’t Bakhoes. Dit authentieke vakwerkhuisje is omgetoverd tot een uniek gastenverblijf en vanaf juni 2021 te huur. Bij ons ben je van harte welkom om te genieten van rust, ruimte en natuur!"

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Op avontuur in de Harz

Op avontuur in de Harz

Paul en Erna wonen al lange tijd in Duitsland, in het Bodetal van de Harz om precies te zijn. Na een lang werkzaam leven in Nederland, zijn ze op...

Verknocht aan Bonaire

Verknocht aan Bonaire

Chris en Ginia verhuren sinds maart hun fijne vakantiehuis in Kralendijk op Bonaire via onze website. Ze vertellen graag...

Ontdek de vele kanten van Toscane

Ontdek de vele kanten van Toscane

Italië is al jaren echt het ultieme vakantieland voor Pedro en Rikie. Pedro: “Het klimaat, de omgeving, de mensen en natuurlijk de...