Op avontuur in de Harz

Op avontuur in de Harz

Paul en Erna wonen al lange tijd in Duitsland, in het Bodetal van de Harz om precies te zijn. Na een lang werkzaam leven in Nederland, zijn ze op zoek gegaan naar een nieuwe laatste carrière in combinatie met een droomplek om zelf te wonen.

Op avontuur in de Harz
Verhuurder Erna en Paul

Erna vertelt: “In 2006 vonden we midden in een natuurgebied een historische voormalige watermolen: de Luppbodemühle. Deze watermolen deed in DDR-tijden dienst als vakantieplek voor kinderen van een staatsbedrijf. Het voelde goed; deze geschiedenis, de natuur en de ruim 2,2 hectare grond met een eigen beek. Er moest nog wel het nodige gebeuren, maar wij hadden de tijd. Onze banen in Nederland zaten ons niet in de weg en het gaf ons gelegenheid om de streek en zijn inwoners te leren kennen. Gelukkig spraken we de taal ook al goed. 8 jaar lang zijn we op- en-neer gereden en al onze vrije tijd is goed besteed geweest.”

Op avontuur in de Harz
De Luppbodemühle ligt midden in de natuur en heeft een eigen terrein van 2,2 hectare

“In 2014 was het zover”, gaat Paul verder. “Onze start in een nieuw land, een nieuw bedrijf en een fantastische plek om te wonen. Een plek die we ook graag wilden delen met anderen. Het Bodetal in het oosten van de Harz biedt de gelegenheid aan mensen die, buiten het massatoerisme om, ontdekkingen willen doen in een ruig natuurgebied, oude culturen willen voelen en tot rust willen komen met de moderne middelen binnen bereik in hun vakantieonderkomen. Kleinschaligheid staat voorop, met de mogelijkheid om in het contact met ons aan te geven wat de wensen zijn bij uitstapjes. Wij gaan zelf ook zo veel mogelijk op pad, zodat we bij het adviseren weten waar we over praten.”

Op avontuur in de Harz
De hangbrug over het stuwmeer

“Er valt namelijk nogal wat te kiezen in deze regio, sluit Erna aan. “Natuurfenomenen als de Duivelsmuur; een kloof met machtige ravijnen, of de zandsteengrotten met zijn witte zand, en de vele stuwmeren. Maar ook kastelen, oude kloosters en vakwerkstadjes als uit een sprookje en tuinen om van te watertanden. In de zomer zwem je in één van de meertjes in onze directe omgeving, maar ook de grotere stuwmeren bieden vertier met bijvoorbeeld één van de langste hangbruggen van Europa. De Harz kent een uitgebreid stoomtreinennetwerk, dat je naar de hoogste berg brengt. Ook voor kinderen valt er genoeg te doen en ze worden hier nog echt uitgedaagd.”

Op avontuur in de Harz
Maak een ritje in een heuse stoomtrein

“Het klimaat aan deze kant van de Harz is over het algemeen wat prettiger, vooral droger en warmer. Maar het is zeker geschikt voor een vakantie in elk seizoen, met een uitbundig voorjaar, heerlijke zomers en een kleurrijke, bonte herfst. Het is vaak wat minder sneeuwrijk in de winter, al zou je dit in 2021 niet zeggen”, aldus Paul.

Op avontuur in de Harz
Kabelbaan bij Thale

Hij gaat verder: “Dat deze regio bij uitstek een goed bewegwijzerd wandelgebied is, staat buiten kijf. Maar ook fietsen, waarbij wij vanwege het bergachtige terrein, wel een elektrische aandrijving adviseren, mountainbiken en motorrijden op de bergwegen met mooi bochtenwerk, spreekt de sportieve bezoeker aan. Ons vakantiehuis Luppbodemühle ligt zeer centraal in de Harz en je hoeft nooit lang in de auto te zitten om ergens te komen. Sterker nog, er valt al genoeg te doen vanuit de voordeur, zodat je de auto kunt laten staan. Ook het openbaar vervoer is goed geregeld en bij het betalen van de toeristenbelasting krijg je een gratis buskaart voor de hele Harz.”

Op avontuur in de Harz
Ga een hapje eten bij een drijvend restaurant

Wat kunnen huurders verwachten als ze bij Erna en Paul boeken? Erna: “In de Luppbodemühle verhuren we 4 appartementen in verschillende groottes; een studio voor 2 personen en 4 gastenkamers met de mogelijkheid voor ontbijt. De luxe in onze accommodaties zit, naast veel ruimte, vooral in de goede, lange bedden met dekbedden van schapenwol en gezondheidskussens, de smaakvolle inrichting, de uitgebreide keukens, waarbij overal aan gedacht is en royale badkamers met dubbele wastafels en een ruime douche.”

Op avontuur in de Harz
De Skywalk van Sonnenstein

“Wij hebben ervoor gekozen om geen televisie te installeren, maar wel met de mogelijkheid om een mooie film uit onze uitgebreide DVD-bibliotheek te kijken in je vakantieverblijf. Ook is er gratis wifi, zodat je belangrijke zaken van thuis niet hoeft te missen. Onze bibliotheek in de gezamenlijke hal heeft naast een grote collectie boeken, ook uitgebreide informatie over bezienswaardigheden, wandelkaarten en sportieve activiteiten. Er is een koelkast aanwezig met drankjes en in de zomermaanden is er taart, door ons vers gebakken, in onze theetuin.”

Op avontuur in de Harz
De gezellige ontbijtzaal

Paul: “De ruime tuin biedt verschillende plekken om lekker op jezelf te zijn en er staan 2 barbecues om buiten te eten en 2 vuurplaatsen om een vuurtje te stoken. Je kunt ook een leuke wandeling op eigen terrein maken naar de waterval aan het einde. Wij hebben geprobeerd een modern onderkomen te bouwen in een historisch pand, met in gedachte hoe wij zelf het liefst op vakantie gaan. Bij ons in de Harz vier je een vakantie vol avonturen. Wij heten jullie van harte welkom!”

Heb je na het lezen van het verhaal van Erna en Paul ook zo’n zin gekregen om naar de Harz te gaan?
Bekijk dan hier hun accommodaties.

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Kidsproof op vakantie in de Dordogne

Kidsproof op vakantie in de Dordogne

Ruim 20 jaar geleden hebben Nicole Schulte en Guido Quaadvliet het roer omgegooid en zijn ze met hun 2 dochters (toen 5 en 7 jaar oud) naar de...

Wildwatervaren in de Eifel

Wildwatervaren in de Eifel

In 2015 besloten Anja en Twan Spierings iets te gaan kopen in de Eifel. Dat iets moest een groter pand zijn waarin ze voldoende...

Passata uit Campodiegoli

Passata uit Campodiegoli

In de Italiaanse streek Marche, in het plaatsje Campodiegoli, vind je Casa dei Nonni, het vakantiehuis van Christine en...