Ontdek de vele kanten van Toscane

Ontdek de vele kanten van Toscane

Italië is al jaren echt het ultieme vakantieland voor Pedro en Rikie. Pedro: “Het klimaat, de omgeving, de mensen en natuurlijk de Italiaanse keuken blijven ons bekoren! Vooral Toscane biedt alles wat we zoeken en dan met name het gebied rondom Bolgheri. De beroemde Bolgheri wijnen komen hier vandaan. De echte wijnliefhebber kan hier dus volop genieten! Het is dus nooit de vraag: waar gaan we naartoe op vakantie, maar wanneer?”

Ontdek de vele kanten van Toscane
Verhuurders Rikie en Pedro

Rikie gaat verder: “Toen onze kinderen nog klein waren, gingen we al kamperen in deze regio. Deze plek heeft alles binnen handbereik wat je kunt wensen: dicht bij het strand en natuur, dicht bij de stad Cecina. Talloze mogelijkheden om uit te gaan eten en je op allerlei manieren te vermaken! Wandelen, fietsen, de bergen in; het kan allemaal! Bovendien zijn er ook een klimbos en diverse attractieparken in de nabije omgeving. Er zijn recreatiemogelijkheden voor jong en oud.” 

Ontdek de vele kanten van Toscane
De villa was van oorsprong een klooster en werd later gebruikt als boerderij

“Na meer dan 10 jaar in Toscane op vakantie te zijn geweest, begonnen we steeds meer bij de makelaars in Toscane te kijken. Eerst gewoon omdat we het erg leuk vonden, maar langzamerhand werd het toch steeds serieuzer. Toen Pedro met vervroegd pensioen ging werd het echt menens. Heel veel huizen hebben we bekeken, maar de prijzen waren sky high en bijna zakte ons de moed in de schoenen. We hadden ons inmiddels ook ingeschreven bij diverse sites, maar de plek waar wij wilden kopen leek onbereikbaar voor onze beurs.” 

Ontdek de vele kanten van Toscane
Er zijn prachtige traditionele gewelfde plafonds

“Toen wij in 2020 terugkwamen van onze vakantie kregen we een mail over een huis dat ons heel erg aanstond”, aldus Pedro. “Enthousiast reageerden we, want het lag in Castagneto Carducci en leek dus perfect! Zou het nu dan toch echt gaan gebeuren? Via google zochten we de exacte plek op. Helaas bleek het gebied van Castagneto erg groot en het huis lag veel te ver van de kust. Teleurgesteld reageerden we dat we het huis geweldig vonden, maar de plek niet. Vervolgens kregen we direct een mail met een soortgelijk huis toegestuurd op een goede plek! De prijs was helaas wel een stuk hoger, maar we konden toch in elk geval een poging wagen en het gesprek aangaan. Inmiddels hadden we zelf ook een goede Italiaanse makelaar die ook in deze regio woonde. We hadden een goede klik met hem en hij heeft ons ook steeds heel goed geholpen. Hij sprak goed Duits, waardoor we goed met hem konden communiceren, want ons Italiaans laat nog te wensen over.” 

Ontdek de vele kanten van Toscane
In de grote tuin bevindt zich een heerlijk zwembad

“Het huis bleek rond 1750 gebouwd te zijn als klooster en werd later gebruikt als boerderij”, gaat Rikie verder. “Gelukkig bleken de oorspronkelijke stijlkenmerken goed bewaard en ademde het huis meteen de Italiaanse sfeer. Na jaren van leegstand werd het huis in 1995 gekocht door een Duitse familie, die het huis heel mooi restaureerde. In eerste instantie woonden ze er zelf, maar later werd het volop verhuurd. Nu ze zelf op leeftijd waren, wilden ze het graag verkopen. De gesprekken met de eigenaar verliepen bijzonder snel; iets wat voor Italië heel bijzonder is! Ook onze makelaar stond ons steeds met raad en daad bij. We konden het bijna niet geloven dat alles nu ineens zo snel ging: 14 september 2020 werden de papieren getekend en konden wij ons de trotse eigenaars noemen van deze prachtige, typisch Italiaanse casa!”

Heb jij na het lezen van het verhaal van Rikie en Pedro helemaal zin gekregen om naar Toscane te gaan? Bekijk dan hun prachtige villa hier.

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Op avontuur in de Harz

Op avontuur in de Harz

Paul en Erna wonen al lange tijd in Duitsland, in het Bodetal van de Harz om precies te zijn. Na een lang werkzaam leven in Nederland, zijn ze op...

Verknocht aan Bonaire

Verknocht aan Bonaire

Chris en Ginia verhuren sinds maart hun fijne vakantiehuis in Kralendijk op Bonaire via onze website. Ze vertellen graag...

Ontdek de vele kanten van Toscane

Ontdek de vele kanten van Toscane

Italië is al jaren echt het ultieme vakantieland voor Pedro en Rikie. Pedro: “Het klimaat, de omgeving, de mensen en natuurlijk de...