Middeleeuws vakantie vieren in Frankrijk

Middeleeuws vakantie vieren in Frankrijk

In het zuidelijkste puntje van het departement de Lot in Frankrijk ligt de regio Quercy Blanc. Het wordt ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd. En dat is niet zo vreemd, want al wandelend door het heuvelachtige mozaïeklandschap met zonnebloemvelden en middeleeuwse dorpen waan je je in deze Italiaanse streek.

Verhuurder Dennis
Verhuurder Dennis

Hier ligt het Bastide dorpje Flaugnac: een plek vol historie, want het is al sinds het begin van onze jaartelling bewoond. Oorspronkelijk was dat door ambachtslieden, maar in de middeleeuwen werd het de standplaats voor de lokale adel. Nu is het ooit zo machtige Flaugnac een rustig landelijk dorpje. Nog steeds trots gelegen op een rots, hoog boven de Vallée de la Lupte. 

Middeleeuws vakantie vieren in Frankrijk
Prachtig uitzicht over het dal vanaf je terras

De huizen

Dennis heeft hier in 2018 een vervallen boerderijtje uit 1240 (!) gekocht, met als doel om er twee vakantiewoningen te creëren. Dennis: “Ik werd meteen gegrepen door het prachtige uitzicht en de charme van de plek. Maar kon ik van dit verwaarloost geheel een vakantieparadijsje maken?”

Middeleeuws vakantie vieren in Frankrijk
Millésime heeft een wijnthema

Dat is hem zeker gelukt! Twee jaar later was "Les Terrasses de Flaugnac" geboren. Je kunt de 2 huizen via Micazu huren: Gîte "Médiévale" met een middeleeuws thema en gîte "Millésime" met een wijnthema. 

“Het zijn twee stijlvolle vakantiewoningen geworden, waarin middeleeuwse architectuur en modern comfort perfect samen gaan”, vertelt hij trots. “De privéterrassen bieden de hele dag zon en schaduw en je kunt genieten van prachtige zonsondergangen met een glas wijn."

Middeleeuws vakantie vieren in Frankrijk
De keuken met middeleeuws boograam in Médiévale

"De oude hangar naast de woning (in de middeleeuwen een woonhuis met de lokale wijnpers) is omgetoverd tot een overdekt terras, waar je heerlijk in de schaduw een boek kunt lezen of weg kunt dromen, uitkijkend over het dal.” 

Tips van Dennis

“Het gebied staat bekend om zijn eindeloze wandelpaden, witte kalksteen huizen en culinaire verleidingen”, gaat hij verder. “Van meloenen, schapenkaas, noten en wijn tot kiwi’s, saffraan, honing en truffels. De markten zijn dan ook om van te smullen en elke dag is ergens markt. Koop ’s morgens je verse producten en geniet ’s middags van een heerlijke lunch op je terras.” 

Middeleeuws vakantie vieren in Frankrijk
De omgeving is prachtig!

Genieten van pure eenvoud staat centraal. Een wandeling langs de wijngaarden. Een kop koffie en een croissantje in het lokale café en een spelletje petanque in de schaduw van de kastanjebomen. Hier kun je nog het ware Franse plattelandsleven ervaren. De Quercy Blanc is namelijk een rustig gebied, zonder massatoerisme. Dennis: “Daardoor neemt de lokale bevolking de tijd voor een praatje, zeker als je interesse toont in hun leven. En dat maakt een bezoek aan een wijnboerderij of saffraankweker een heel andere beleving.” 

Middeleeuws vakantie vieren in Frankrijk
Verse meloen op de markt

Een verblijf in gîte Médiévale of gîte Millésime biedt het beste van twee werelden: weg van de massa, maar binnen bereik van grote toeristische attracties. Het gebied is omgeven door een weelde aan cultureel erfgoed en natuurschoon. De nabij gelegen Lot Vallei heeft prachtige architectuur en eeuwenoude wijngaarden. De Romaanse hoofdstad Cahors is een bruisende marktplaats. De Dordogne is wereldberoemd om zijn prehistorische grotten, kastelen en lekkernijen en in de Gorges de l’Aveyron vind je woeste valleien en pittoreske dorpen. Zelfs dagtochten naar Toulouse, Bordeaux, de Pyreneeën en Lourdes zijn mogelijk. 

Middeleeuws vakantie vieren in Frankrijk
De stad Cahors is een bruisende marktplaats

Ben jij na het lezen van het verhaal van Dennis enthousiast geworden? Bekijk dan hier Gîte "Médiévale" en gîte "Millésime".

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Op avontuur in de Harz

Op avontuur in de Harz

Paul en Erna wonen al lange tijd in Duitsland, in het Bodetal van de Harz om precies te zijn. Na een lang werkzaam leven in Nederland, zijn ze op...

Verknocht aan Bonaire

Verknocht aan Bonaire

Chris en Ginia verhuren sinds maart hun fijne vakantiehuis in Kralendijk op Bonaire via onze website. Ze vertellen graag...

Ontdek de vele kanten van Toscane

Ontdek de vele kanten van Toscane

Italië is al jaren echt het ultieme vakantieland voor Pedro en Rikie. Pedro: “Het klimaat, de omgeving, de mensen en natuurlijk de...