Een paleisje omringd door natuur

Een paleisje omringd door natuur

Bob en Josefien waren precies op het juist moment op de juist plek toen zij hun vakantiehuis Les Rouquets in Franrijk tegen het lijf liepen. Wat er gebeurd is? Bob vertelt het je graag!

Een paleisje omringd door natuur
Josefien en Bob

Bob: “Het heeft zo z’n charme om een oud boerderijtje of kasteeltje te kopen voor niet al te veel geld en dat helemaal op te knappen naar eigen inzicht. Het heeft ook zo z’n charme om een mooi en ruim stuk grond te kopen en er zelf iets op te laten bouwen. Maar het heeft ook zo z’n charme om een huis tegen te komen waarop je onmiddellijk verliefd wordt, en waaraan NIETS meer hoeft te gebeuren, omdat het al zo mooi is als in een sprookje. Dat laatste is precies wat er bij ons gebeurde.” 

Een paleisje omringd door natuur
Vanuit de vila heb je vrij uitzicht over de wijngaarden en de omringende bergen

“Zo ervaarden wij dat bij Les Rouquets in Prades-sur-Vernazobre, in het hart van de Hérault. Het huis was eigendom van een lief Nederlands echtpaar dat 20 jaar geleden het tot de verbeelding sprekende huis heeft laten bouwen. Nu ze met pijn in het hart afscheid genomen van de plek die ze zo liefdevol ingericht en bewoond hebben om terug te keren naar Nederland. Wij zijn de gelukkigen die op het juiste moment op de juiste plek waren en wij mochten hun droom vanaf mei 2021 voortzetten.” 

Een paleisje omringd door natuur
De gezellige woonkamer

“In de omgeving valt er genoeg te beleven. De omgeving van Saint-Chinian is om meerdere redenen een heerlijke streek. Landinwaarts rijdend vanaf de ‘autoroute’ bij Béziers wordt het landschap glooiender en kleurrijker. Bij Murviel waan je je al volledig afgezonderd van de drukte en haastigheid van de bewoonde wereld. Dan wacht bij Cessenon de vallei van de Orb, een uitgestrekte, heuvelachtige groene oase, geflankeerd door de eerste bergen van het Centraal Massief.” 

Een paleisje omringd door natuur
Genieten op het grote overdekte terrras

“Hier bevind je je ver genoeg weg van al het toeristische gedruis van de Franse zuidkust, maar dichtbij genoeg om het vertier op te zoeken als je daar zin in hebt. Zwemmen en kanoën in heerlijke riviertjes. Dagje naar het strand bij Vendres of Narbonne-Plage. Klimmen naar 1.200 meter op de Berg van Caroux. Wandelen langs het kanaal Canal du Midi. Authentieke dorpjes bezoeken, als Roquebrun, Minerve, Pézénas en voor €10,- een 3-gangenlunch bestellen op een zonnig terras. Steden bezoeken als Béziers en Narbonne of oude Kathaarse burchten bij de Pyreneeën. Volop strandvertier vind je bij badplaatsen Cap d’Agde en Argelès, beide heel geschikt voor een dagtrip.”

Een paleisje omringd door natuur
De keuken is van alle gemakken voorzien

“Waar je ook overdag naartoe gaat, het mooiste moment van de dag is de terugkomst in Les Rouquets. De villa is een oase van rust en ruimte in een zee van wijnranken en groene heuvels. De krekels stellen je op je gemak. Het zwembad lonkt. Deze plek doet je onherroepelijk ontspannen: geen grote gebouwen, geen grote wegen, geen massatoerisme, geen bemoeienis, geen lawaai, geen verplichtingen. Wel: vriendelijke mensen, winkels in de nabijheid, eindeloos veel wandel- en fietsmogelijkheden en ongekend vele en verschillende wijnen binnen handbereik! Dat is waar wij verliefd op zijn geworden! En stukje authentiek, natuurlijk en “vrij” Frankrijk, waar je je dagelijkse zorgen als vanzelfsprekend achter je kunt laten!”

Dat klinkt niet verkeerd hè? Bekijk Les Rouquets hier.

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Kidsproof op vakantie in de Dordogne

Kidsproof op vakantie in de Dordogne

Ruim 20 jaar geleden hebben Nicole Schulte en Guido Quaadvliet het roer omgegooid en zijn ze met hun 2 dochters (toen 5 en 7 jaar oud) naar de...

Wildwatervaren in de Eifel

Wildwatervaren in de Eifel

In 2015 besloten Anja en Twan Spierings iets te gaan kopen in de Eifel. Dat iets moest een groter pand zijn waarin ze voldoende...

Passata uit Campodiegoli

Passata uit Campodiegoli

In de Italiaanse streek Marche, in het plaatsje Campodiegoli, vind je Casa dei Nonni, het vakantiehuis van Christine en...