Kas Reina

Een dagje op Bonaire

Kun je ook niet wachten totdat je weer een verre reis kunt maken? Nu velen van ons veel meer thuis zitten, hebben we af en toe wel even behoefte aan een wegdroommomentje. Om je naar het tropische Bonaire te transporteren, heeft verhuurder Reina van Kas Reina een typische dag op dit mooie eiland voor ons op papier gezet.

Verhuurders Kas Reina
Peter & Reina
 
Ze vertelt wat zij daar allemaal meemaakt en deelt een heleboel tips over plekken die je niet mag missen als jij een keer naar dit eiland gaat. Samen met haar partner Peter beleeft ze heerlijke dagen en na het lezen van dit verhaal, wil je het liefst meteen vertrekken!
 

Een typische dag in Kas Reina

Bij het eerste ochtendlicht word ik wakker van de oranje troepiaal. Het herkenbare en opvallende geluid van deze zangvogel is op grote afstand te horen. Direct na hem begint de Caribische spotlijster aan z’n vrolijke gezang en zie ik de zon langzaam en met gouden stralen tussen de palmbladeren opkomen. Ik draai me op m’n linkerzij om vanuit bed dit moois te zien. De ramen en rolgordijnen zijn open, zodat de wind vrij spel heeft en het heerlijk koel op de kamer blijft. Geen airco nodig op deze manier. Als ik me naar rechts draai zie ik de roze oleander voor het raam heen en weer wuiven. Wanneer het rond 7 uur licht begint te worden, sta ik op en wandel een rondje in de buurt. Ik geniet van de korte wandeling op de vroege ochtend waar ik langs de achterzijde van onze woning door de kunuku, het landelijke gedeelte, loop. Er heerst rust alom. Het enige wat ik hoor zijn de vogels. Een blau blau hagedisje vlucht voor me weg over het zandpad de struiken in.
 
Kas Reina
Er zijn verschillende zitjes in de zon en in de schaduw
 
Na een heerlijk ontbijtje met verse mango en ananas blijven we lang kletsen en luieren met onze koffie op de ligstoelen in de schaduw. De tijd vliegt ongemerkt voorbij. Peter staat uiteindelijk als eerste op om zijn duikspullen bij elkaar te zoeken en op de auto te laden. Met zijn vaste duikbuddy’s vertrekt hij richting het zuiden naar de duikstek Aquarius, niet ver bij ons huis vandaan. Je moet even uitzwemmen om de drop-off te bereiken, maar dit betekent niet dat in de ondiepte niks te zien is. Een schitterend plateau vol anemonen en harde en zachte koralen trekt aan je voorbij. Met een watertemperatuur van een gemiddelde 29°C en zicht van ongeveer 30 meter zien ze een verscheidenheid aan veelkleurige tropische vissen en koralen. Niet voor niets wordt Bonaire ook wel het 'Diver's Paradise' genoemd. Enthousiast vertelt hij later over de prachtige duik waarbij ze deze keer zelfs dolfijnen voorbij hebben zien komen!
 
Kas Reina
Ook de inrichting is kleurrijk
 
Ik check ondertussen de banden van mijn mountainbike en fiets rustig noordwaarts langs de strandjes van Donkey Beach. Vooral op zondag is het daar een gezellige bedoening van families die hier elkaar treffen en genieten van zon, zee en meegebrachte drankjes en hapjes. Na een kwartiertje bereik ik Kralendijk. Bij Karel’s Beach Bar kijk ik over het helderblauwe water van de prachtige Caribische Zee, ondertussen genietend van een cappuccino en een glaasje water ernaast. Ik besluit nog wat souvenirwinkeltjes te bekijken en fiets langzaam een rondje door het rustige plaatsje. Net buiten het centrum, rij ik een straatje tussen twee woningen in en stuit op een klein strandje waar ik over de zee Kralendijk zie liggen. Het ligt er kleurrijk en prachtig bij. Blij met mijn net gekochte hoedje en zonnebril fiets ik met de wind in de rug terug naar Kas Reina, in de zon die inmiddels behoorlijk warm is geworden. Even afkoelen in ons zwembad is nu alles wat ik wil en ik voeg de daad bij het woord bij thuiskomt!
 
Kas Reina
De oranje troepiaal is een graag geziene gast in de tuin
 
Na de lunch wandelen we samen door de tuin waar palmbomen en bloemen elkaar afwisselen en rusten even op de loungebank in de schaduw op de porch. Halverwege de middag stappen we in onze auto om te gaan snorkelen naast Kite Beach Atlantis. Altijd mooi om daar naar de spectaculaire inspanningen van de kitesurfers te kijken. Van het zwemmen en snorkelen, krijgen we dorst en we besluiten het rondje via het zuiden door te rijden naar Sorobon, het bij velen favoriete strand aan de oostkant van het eiland. Het is ook dé plek op het eiland om te windsurfen. We pakken een fris biertje bij de Hang Out Beachbar in de fantastische omgeving van Lac Bay en genieten van de ongedwongen sfeer van surfparadijs Jibe City naast Sorobon.
 
Kas Reina
Na een warme dag afkoelen in het zwembad
 
De dag sluiten we af met de romantische zonsondergang en verse ‘catch of the day’ bij Cuba Compagnie op de prachtplek Plaza Wilhelmina. Een korte wandeling naar Gio’s voor een verrukkelijk huis-bereid romig schepijsje maakt het helemaal compleet.
 
Wij kunnen de zee bijna ruiken na deze prachtig omschreven dag! Kun jij ook niet wachten?
Bekijk dan hier Kas Reina.
Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Kom tot rust in Doorwerth

Kom tot rust in Doorwerth

Wil je even helemaal tot rust komen? Ontbijten op een zonnig balkon, terwijl je luistert naar de vogels in het bos? Een mooie...

Top 10 nieuwste huizen in april

Onze top 10 nieuwste huizen in april

Elke maand komen er op Micazu veel nieuwe huizen en die kun jij natuurlijk huren! Vaak hebben deze huizen...

Curaçao: ontdek de wijk Pietermaai

Curaçao: ontdek de wijk Pietermaai

Historische gebouwen, lekker eten, zonnig weer en de zee als achtertuin? Klinkt als een heerlijke vakantiebestemming toch? Dit...