Curaçao: ontdek de wijk Pietermaai

Curaçao: ontdek de wijk Pietermaai

Historische gebouwen, lekker eten, zonnig weer en de zee als achtertuin? Klinkt als een heerlijke vakantiebestemming toch? Dit zijn ook precies de redenen dat Cindy en David in 2008 besloten om van Nederland naar Curaçao te verhuizen.

Curaçao: ontdek de wijk Pietermaai
David en Cindy

Pietermaai

Cindy vertelt: “Wij werken en wonen met onze 2 kinderen in Pietermaai in de historische binnenstad van Willemstad. Willemstad is heel groot, maar historisch Willemstad bestaat uit slechts 4 wijken: Scharloo, Otrobanda, Punda en Pietermaai. Omdat wij graag met mooie interieurs bezig zijn en nieuwe en monumentale huizen (ver)bouwen, dragen wij met veel plezier ons steentje bij aan de verdere opbouw van Pietermaai. Wij houden enorm van deze buurt en hebben inmiddels een aantal monumentale panden gerenoveerd, waarvan wij er 1 via Micazu verhuren onder de naam Beach House Pietermaai.”
 
Curaçao: ontdek de wijk Pietermaai
Vanuit het zwembad heb je een geweldig uitzicht op de oceaan
 
“Het voordeel van vakantie vieren in deze wijk is dat je op loopafstand bent van de bekende Pontjesbrug en de Handelskade, de leukste restaurants, winkels en musea”, gaat David verder. “Een auto raden wij wel altijd aan. Curaçao is behoorlijk groot met veel natuur, zoals het Nationale Park met de Christoffelberg om te hiken en orchideeën en papegaaien te spotten. Ook er zijn ook prachtige landhuizen met musea om te bezoeken en er zijn vele stranden te ontdekken.”
 
Curaçao: ontdek de wijk Pietermaai
Genoeg plekjes om van het uitzicht te genieten
 
“Een groot voordeel van een verblijf in Pietermaai is dat je na een heerlijk etentje, weer lopend terug kan naar je vakantiehuis”, gaat hij verder. “Bekende restaurants, als Mundo Bizarro, De Gouverneur en Kome (en nog veel meer) liggen op een steenworp afstand.”
 

Het huis

Als je Beach House Pietermaai boekt, verblijf je in een gerenoveerd monumentaal pand uit 1900 dat is voorzien van alle gemakken. Van een keuken met zeezicht tot aan een privézwembad aan zee. Via je voordeur loop je zo de gezellige bedrijvigheid in, maar je vindt alle rust en privacy bij Beach House Pietermaai.
 
Curaçao: ontdek de wijk Pietermaai
De ruime keuken is van alle gemakken voorzien
 
Cindy: “Je wordt wakker met het geluid van de golven van de zee. De dag breng je ontspannen door in de gave hangmat boven zee, je drinkt een cappuccino op het ligbed op de steiger, afgewisseld met een paar baantjes zwemmen in je eigen zwembad, je houdt een siësta op de strandbedden en je maakt een mooi visje klaar op de barbecue.”
 

Tips van Cindy en David

Omgevingstips en aanraders heeft het stel genoeg. David: “Wij houden van Pietermaai vanwege de vele restaurants waar we kunnen genieten van een grote verscheidenheid aan keukens. Krioyo lokaal eten op Plasa Bieu, of genieten van oesters en asperges met een Caribische twist, bijvoorbeeld bij Restaurant Cristal. Bij de microbakkerij met heerlijk en eerlijk zuurdesem- en speltbrood en andere lekkernijen komen wij graag. Ook de kapper om je strandkapsel weer te fatsoeneren is om de hoek.”
 
Curaçao: ontdek de wijk Pietermaai
Wie wil hier nou niet mee wakker worden?
 
Voor liefhebbers van muziek valt er ook genieten in Pietermaai. Cindy: “Vooral in het weekend zijn er verschillende plaatsen met liveoptredens: Mr Porter Street Café, Punda Vibes op donderdagavond en Mundo Bizarro. Ook hebben we elk jaar in mei het Blue Seas Festival in de straten van Pietermaai. Een swingend en gratis openluchtfestival, met verrassend leuke en mooie acts. Andere jaarlijkse evenementen zijn: op 27 april Koningsdag, de Kerstmarkt in de gezellige Nieuwestraat en het Pagara eindejaarsfeest op 31 december.”
 
Curaçao: ontdek de wijk Pietermaai
Je kunt ook heerlijk relaxen in de overdekte loungehoek
 
“Andere dingen waar wij blij van worden: wandelen naar Punda over de Pontjesbrug en kijken naar de gigantische cruiseschepen in de haven, lunchen bij Heeren at Sea, bezoeken van Punda Vibes op donderdagavond en genieten van muziek, dansende mensen en vuurwerk. De dag afsluiten een cocktail op een mooi terras aan de haven of bij cocktailbar Cana. Zoals je merkt: wij raken niet uitgepraat over deze mooie wijk. Wij kijken er naar uit je te mogen verwelkomen, zodat je zelf kunt ervaren en beleven hoe het is om midden tussen de prachtige historische gebouwen te verblijven!”
 
Wil jij ook Pietermaai gaan ontdekken? Bekijk dan hier Beach House Pietermaai.
Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Kom tot rust in Doorwerth

Kom tot rust in Doorwerth

Wil je even helemaal tot rust komen? Ontbijten op een zonnig balkon, terwijl je luistert naar de vogels in het bos? Een mooie...

Top 10 nieuwste huizen in april

Onze top 10 nieuwste huizen in april

Elke maand komen er op Micazu veel nieuwe huizen en die kun jij natuurlijk huren! Vaak hebben deze huizen...

Curaçao: ontdek de wijk Pietermaai

Curaçao: ontdek de wijk Pietermaai

Historische gebouwen, lekker eten, zonnig weer en de zee als achtertuin? Klinkt als een heerlijke vakantiebestemming toch? Dit...