Bonaire: eiland vol herinneringen

Bonaire: eiland vol herinneringen

Karin en Joland en hebben sinds december 2019 de deuren van hun huis op Bonaire geopend voor gasten. Hiermee hebben zij hun droom om in het buitenland te wonen gerealiseerd.

Bonaire: eiland vol herinneringen
Joland & Karin

Waarom Bonaire?

Joland vertelt: “Het drukke geleefde leven in Nederland begon ons steeds meer tegen te staan. Toen de kans zich voordeed om naar Bonaire te gaan, hebben wij die met beide handen aangegrepen. Karin was met haar vorige partner al regelmatig op Bonaire geweest en is toen verliefd geworden op dit mooie eiland. Na het overlijden van haar partner, hebben wij elkaar na 30 jaar weer gevonden. Karin nam mij toen mee naar Bonaire. Tijdens mijn tweede vakantie op het eiland heb ik Karin op een hele speciale en emotionele plek gevraagd om haar hand en ze zei: JA! Een jaar later kwam het plan om op Bonaire te gaan wonen en daar kamers en appartementen te gaan verhuren en onze droom om in het buitenland te wonen waar te maken.” 

Het huis

Bonaire: eiland vol herinneringen

“Het huis dat we hebben gekocht en verbouwd, was het eerste huis dat Joland tegenkwam tijdens de huizenjacht op Bonaire”, gaat Karin verder. “Het had de meeste potentie en is mooi gelegen aan de doorgaande weg naar het kitestrand en Sorobon, een windsurfplek. Mijn vader zei altijd: ‘meisje toeval bestaat niet’ en hij heeft gelijk gekregen. Mijn vader noemde mij namelijk als enige vaak ‘Carina’ en nu bleek het huis de naam Villa Carina te hebben. Het is een huis gebouwd in koloniale stijl en voor wat wij wilden bouwen, was het perfect.”

De verbouwing

Bonaire: eiland vol herinneringen

Joland vertelt: “Ik heb het meeste zelf verbouwd, waarbij Karin mijn bouwmaatje was. We hebben op de benedenverdieping 3 appartementen met een eigen badkamer en buitenkeuken gerealiseerd. Naast het huis hebben we nog een 4e appartement gebouwd, deze ligt aan het zwembad. Het verbouwen heeft in totaal 7 maanden geduurd en we zijn erg trots op wat er nu staat. In het huis hebben we de carport dichtgemaakt en andere muren bijgebouwd, we hebben de buitendeuren omgebouwd naar dubbele deuren en zoveel mogelijk van het oude huis hergebruikt om de stijl te behouden. En dat is gelukt!”

Wat kunnen de gasten verwachten
Bonaire: eiland vol herinneringen

“Onze gasten kunnen een ruime slaapkamer met een ruime badkamer verwachten”, vertelt Karin. “Ze hebben allemaal een eigen privéterras met een volledige buitenkeuken die van alle gemakken is voorzien. Iedereen heeft zijn eigen privéingang en een buitenkast om duik- kite- of surfspullen in op te bergen. Wijzelf wonen boven en zijn bijna altijd beschikbaar om onze gasten te woord te staan of te helpen indien dat nodig is. Verder genieten zij van veel privacy en is er een gemeenschappelijk zwembad waar omheen een fijn terras ligt met ligbedden.”

Wat biedt Bonaire?

Bonaire: eiland vol herinneringen

“Bonaire is natuurlijk één van de ABC-eilanden, de eilanden zijn zeer verschillend. Zo is Aruba klein met veel inwoners en veel hoogbouw en je zult merken dat er veel Amerikanen komen. Curaçao is het grootste eiland. Ook hier is meer hoogbouw, maar niet zoveel als Aruba. Er is veel te beleven op met betrekking tot feesten en uitgaan, wij noemen het zelf ‘het feesteiland’”, vertelt Joland.

“Het zou je natuurlijk niet verbazen dat onze favoriet Bonaire is”, sluit Karin aan. “Bonaire is kleiner dan Ameland en heeft ongeveer 20.000 inwoners. Het is een rustig eiland en je moet geen grote feesten en geen groot uitgaansleven verwachten, maar er zijn wel veel heerlijke restaurants.”

“Bonaire is de nummer 1 ter wereld wat betreft duiken vanaf het land, je kunt namelijk op veel plekken zo het water inlopen en een supermooie duik maken of gewoon lekker snorkelen. Ook onder de kitesurfers is Bonaire steeds vaker een favoriet aan het worden. Voor de freestyle windsurfers is het een droomplek.”

“Wil je rust en genieten van natuur, dan kan dat ook. Bonaire is qua natuur heel divers als je kijkt naar het noorden, midden of zuiden van het eiland. Er zijn vele mooie wandelroutes. En mochten er mensen zijn die bang zijn de Hollandse dingen te moeten missen, er zijn hier Hollandse supermarkten en men praat bijna overal Nederlands. Dus dat is ook mooi meegenomen!”

Wil jij naar Bonaire? Bekijk dan hier de advertentie van Joland en Karin!

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Op avontuur in de Harz

Op avontuur in de Harz

Paul en Erna wonen al lange tijd in Duitsland, in het Bodetal van de Harz om precies te zijn. Na een lang werkzaam leven in Nederland, zijn ze op...

Verknocht aan Bonaire

Verknocht aan Bonaire

Chris en Ginia verhuren sinds maart hun fijne vakantiehuis in Kralendijk op Bonaire via onze website. Ze vertellen graag...

Ontdek de vele kanten van Toscane

Ontdek de vele kanten van Toscane

Italië is al jaren echt het ultieme vakantieland voor Pedro en Rikie. Pedro: “Het klimaat, de omgeving, de mensen en natuurlijk de...