Succesverhaal Studio Corniche

Het succesverhaal van Studio Corniche

Martin en Charlotte verhuren sinds 2015 hun studio aan de Côte d’Azur via Micazu. De studio is gelegen in het kustplaatsje Les Issambres, een vriendelijk dorpje direct aan zee waar je kunt genieten van zon, zee, strand en heerlijk eten. Op de heuvels net buiten het dorp ligt hun Studio Corniche.

Over het huis 

Charlotte vertelt: “We hebben altijd al gedroomd van een eigen plekje aan de Côte d'Azur. Tijdens onze lange zoektocht kwam deze studio plotseling voorbij. Het paste perfect bij wat we zochten en zijn dan ook direct in dat Paasweekend naar Les Issambres gereden om het te bekijken, samen met wat andere alternatieven. We wisten het gelijk, dit gaat 'm worden! En hebben toen dezelfde middag een handtekening gezet.” 

Succesverhaal Studio Corniche

“Omdat we het gebied heel goed kennen, konden we deze beslissing zo snel maken. Sinds begin jaren '90 hebben we namelijk op diverse plekken aan de Côte d'Azur mogen genieten van heerlijke vakanties. Vooral de 'plek op de berg' zoals wij dat noemen, zorgde ervoor dat wij meteen verliefd werden op onze studio. Je kijkt uit op het groen en op de berg en het is op loopafstand van zee. Heerlijk!”
 
Martin: “De studio maakt deel uit van Résidence Corniche, ligt aan een doodlopend straatje en heeft vrij uitzicht. In het dal staat veel groen en er lopen ’s zomers zelfs everzwijnen door de straat!”
 

“Als je begint met verhuren moet je er eerst voor zorgen dat je de basis op orde hebt.” Charlotte

Waarom verhuren?
Charlotte: “Voor ons was het geen grote stap om het te gaan verhuren. We hebben altijd al gezegd dat we het leuk zouden vinden om deze plek te delen met anderen. Daarnaast is het natuurlijk ook leuk om er wat inkomsten uit te halen en daarmee de vaste kosten te financieren. Wat dan nog overblijft stoppen we in onderhoud en comfort van de studio.”

Succesverhaal Studio Corniche

“Micazu kwamen we als eerste tegen bij onze zoektocht naar een verhuurplatform”, vertelt ze. “Voor ons was het grootste pluspunt dat we zelf alles konden regelen, de website maken was een eitje en ook het contact met de huurders doen we zelf. Dat maakt het allemaal net een stukje persoonlijker. Direct huren van Nederlandse eigenaren dus!”

Martin gaat verder: “Sommige mensen zullen denken ‘er zitten allemaal vreemde mensen in je huis', maar wij hebben daar niet zoveel moeite mee. Je kunt het zien als een hotel, daar hebben ook al vele anderen voor jou in hetzelfde bed geslapen. Daar merk je niks van, zolang alles maar weer schoon en fris is! Wij hebben daarom iemand ter plaatse die de eindschoonmaak en de was doet. Zij zorgt ervoor dat alles spic en span is voor de volgende gasten. Je komt dus altijd in een frisse studio terecht, dat vinden we zelf ook erg belangrijk!”

“We willen vooral onze beleving van de studio met anderen delen, we zitten er zelf ook altijd met veel plezier. Alle basics zijn aanwezig en hier kan men ook gewoon gebruik van maken na aankomst in de studio. Doe alsof je thuis bent en als iets op raakt gewoon weer aanvullen, net zoals je dat thuis ook zou doen.” 

“Je moet je vooral meteen welkom voelen”, zegt Martin. “Het verschil met een doorsnee appartement is dat we hier zelf ook regelmatig zijn. Dat maakt dat we standaard van alles in huis hebben, van vaatwasblokjes en wc-papier tot leesboeken en kruiden en allerlei handigheidjes die je op vakantie nodig kunt hebben. Dat is niet alleen voor ons prettig, maar ook voor onze huurders! Veel van hen delen hetzelfde gevoel bij onze studio, en dat is ook weer terug te lezen in de mooie reviews die we krijgen. Een aantal van hen komt elk jaar weer terug naar de studio, dat is natuurlijk wel een heel mooi compliment!”
 
Succesverhaal Studio Corniche
 

Gouden tips

 “Zorg dat je contacten ter plaatse hebt. Op een gegeven moment ga je zelf weer terug naar Nederland en dan is het heel fijn dat je iemand ter plaatse hebt die een oogje in het zeil kan houden”, aldus Martin.

Charlotte: “Als je begint met verhuren moet je er eerst voor zorgen dat je de basis op orde hebt. Je zorgt dat het huis is ingericht en op orde is en dat alle nodige spullen aanwezig zijn. Het volgende punt is dat je gaat kijken wie het gaat beheren, dus iemand die de was doet en schoonmaakt. En als je dat op orde hebt, dan ben je klaar om te gaan verhuren en moet je met marketing van je huis beginnen. Dus op zoek naar websites waar je kunt gaan verhuren en bijvoorbeeld een Facebookpagina beginnen voor je huis.” 

Succesverhaal Studio Corniche

“Een andere tip is om het niet mooier te maken dan dat het is, zo voorkom je alleen maar teleurstellingen”, vertelt Charlotte. “Ik heb wel eens iemand aan de lijn gehad en tijdens het gesprek merkte ik al heel snel dat zij toch een heel ander type woning zocht, dan ben ik daar ook heel eerlijk in.”

Martin: “We hebben een pdf gemaakt die we naar alle huurders toesturen. Daar staat allerlei praktische informatie in, bijvoorbeeld waar de vuilniszakken liggen en waar je het vuilnis naartoe moet brengen. Ook staan er noodnummers, codes en routes in. In dit document geven we antwoord op heel veel vragen die huurders kunnen hebben. Maar ook tips voor restaurants en andere dingen in de omgeving. We merken dat we hierdoor veel minder vragen krijgen. Dus ga denken vanuit de klant en beantwoord alle vragen waarvan zij het bestaan niet eens wisten.”

Bekijk hier Studio Corniche!

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Succesverhaal Villa Silberberg

Het succesverhaal van Villa Silberberg

Lydia en Mathijs gingen al jaren in Duitsland op vakantie en droomden ervan om ooit zelf ergens in een heuvellandschap op een berghelling een...

Succesverhaal Blik.veld

Het succesverhaal van Blik.veld

Esther en haar man Marc wonen sinds 2016 in het pittoreske Jisp, een klein dorpje gelegen in Noord-Holland. Naast hun eigen... 

Micazu tweede jaar op rij verkozen tot Beste Website van het jaar!

Micazu tweede jaar op rij verkozen tot Beste Website van het jaar!

Voor het tweede jaar op rij is Micazu verkozen tot Beste Website van het jaar in de categorie Hotels...