Succesverhaal Casa Marja

Het succesverhaal van Casa Marja

Marja en haar echtgenoot Gerard kun je echte wereldburgers noemen. Ze wonen nu in Amerika, maar hebben al op heel veel andere plekken gewoond. Hun kinderen wonen ook niet om de hoek, om die op te zoeken moeten ze naar Nederland, Nieuw-Zeeland en Rwanda. Daarnaast heeft Portugal een speciaal plekje in hun hart, daar staat namelijk hun Casa Marja. Deze prachtige villa in de Algarve is al meer dan 10 jaar in hun bezit.

Marja vertelt: “We hadden eerst eigenlijk helemaal niet de droom om een tweede woning te hebben. Omdat we zoveel reizen en mijn man een baan had waarbij hij soms wel 80 uur per week aan het werk was, waren we allang blij als we eens thuis waren. Het paste helemaal niet in onze levensstijl. Maar op een gegeven moment leek het ons toch wel een interessante belegging voor ons pensioen en als je dan besluit om een tweede huis aan te schaffen, dan wil je dat natuurlijk wel op een plek doen waar je wat mee hebt.”

Succesverhaal Casa Marja

“Ik was altijd al weg van Portugal, maar was eigenlijk nog nooit in de Algarve geweest. Ik hoorde wel eens dat het druk en vol was en dat trok me helemaal niet. Op een dag kwamen we er toch. In het gebied tussen Faro en de grens van Spanje, waar ook Casa Marja ligt, en dat bleek een prachtig gebied te zijn.”
 
“Via onze beheerder Elizabeth, die toendertijd onze makelaar was, hebben wij Casa Marja gevonden. Ze kwam naar ons toe en zei: “Volgens mij heb ik een huis gevonden wat perfect bij jullie past”. De dag dat we het huis voor het eerst bezochten, was het hartstikke mistig en kon je het uitzicht helemaal niet zien. Maar zelfs toen waren we al op slag verliefd op het huis. Het heeft prachtige grote ramen en het was zelfs op deze sombere dag heel licht binnen, iets wat wij heel belangrijk vinden. Toen de mist optrok, kwam het fenomenale uitzicht tevoorschijn en toen waren we helemaal verkocht!”

 

"Als je dan besluit om een tweede huis aan te schaffen, dan wil je dat natuurlijk wel op een plek doen waar je wat mee hebt."Marja


Waarom verhuren? 

“Omdat we er zelf natuurlijk niet altijd kunnen zijn, leek het ons interessant om het huis te gaan verhuren”, vertelt Marja. “Niet met het idee om er veel geld mee te verdienen, maar om wat er uiteindelijk overblijft na alle onkosten dat te gebruiken voor het onderhoud van het huis. Daarnaast willen we deze prachtige plek ook graag delen met anderen. Als wij hier zo kunnen genieten, dan kunnen anderen dat natuurlijk ook!” 

Succesverhaal Casa Marja

“Wat het verhuren zo leuk maakt, zijn vooral de huurders. We hebben vrijwel altijd ontzettend aardige mensen. Van 80% krijgen we naderhand een berichtje: ‘Dankjewel dat ik in je huis mocht zijn’, daar word ik heel blij van!”
 
Zijn er dan ook nog minder leuke kanten? “Minder leuk is het wanneer huurders onnodig klagen”, aldus Marja. “Omdat ik zelf niet ter plaatse ben, moet onze beheerder Elizabeth dit dan oplossen en vaak blijkt er niks aan de hand te zijn. Soms kunnen ze bijvoorbeeld het knopje van een lamp niet vinden. Gelukkig komt dit niet vaak voor, ik denk zo’n 2 of 3 keer in de afgelopen 10 jaar.”
 
“Daarnaast moet je niet onderschatten hoeveel werk het is”, gaat ze verder. “Het is iets dat 24 uur per dag doorgaat, dus ook als je zelf op vakantie bent. Dan kan het voorkomen dat je een boeking binnenkrijgt en ik vind het wel heel belangrijk om daar snel op te reageren. Dus het is wel eens voorgekomen dat ik tijdens het beklimmen van een berg ondertussen aan het appen was met een huurder. Dat is een nadeel, maar dat hoort er nou eenmaal bij. Het is veel werk, maar uiteindelijk als de huurders een fijne vakantie hebben gehad en dankbaar zijn, dan is dat het allemaal waard.”
 
Succesverhaal Casa Marja
 
Marja werd door een kennis op het bestaan van Micazu gewezen. “Na jarenlang via HomeAway te hebben verhuurd, waren we op zoek naar een alternatief. HomeAway veranderde zijn beleid en werkwijze en ging steeds meer geld aan de huurder vragen zonder dat ze goed uit konden leggen waarom ze dat deden. Op een gegeven moment was het klaar en ging ik op zoek naar iets anders.”

“In het begin kwamen er via Micazu niet veel boekingen binnen, dus dat was wel even spannend. Maar na de eerste boeking kwam de volgende en daarna weer een. Daarna liep het als een trein. Waarschijnlijk omdat mensen toch ook naar reviews kijken en die hadden we in het begin natuurlijk nog niet.” 
 

Huurders om nooit te vergeten 

“We hebben vele leuke gasten mogen ontvangen, maar er is een gezin die we niet meer zullen vergeten”, vertelt Marja. “Het is een gezin met 2 tienerdochters die meerdere keren in ons huis zijn geweest. Helaas liep hun laatste verblijf anders dan verwacht. In dat jaar was er een bosbrand in de Algarve. Hierdoor moesten ze tijdens hun verblijf 2 keer worden geëvacueerd. De eerste keer konden ze gelukkig worden ondergebracht in een hotel, maar de tweede keer zaten alle hotels vol. Ze hebben toen noodgedwongen een nacht in de auto moeten doorbrengen.” 

“Ik vond dat natuurlijk hartstikke vervelend en heb hen aangeboden de kosten te compenseren, maar daar wilden ze niks van weten. Hun dochters wilden eigenlijk liever naar huis, maar het stel vond het heel belangrijk dat hun dochters hiervan leerden en ook weten dat dit de natuur kan zijn. Toen ze uiteindelijk weer terug konden naar het huis hebben ze meegeholpen om alles schoon te vegen en hebben ze zelfs as uit het zwembad gehaald. Dat vond ik zo bijzonder!” 
 
Succesverhaal Casa Marja
 

Gouden tips 

“We hebben best veel tips, maar de belangrijkste is dat je de gasten op nummer 1 moet zetten. Je gasten kopen niet een broodje kaas, maar ze kopen een vakantie. Dan moet het allemaal kloppen. De verwachtingen van de mensen moeten kloppen met wat ze krijgen, maar wij proberen altijd net wat meer te geven. Ik zet bijvoorbeeld wat lekkers klaar in de koelkast, daarmee geef je net dat beetje extra.” 
 
“Ook is goede communicatie belangrijk. We communiceren altijd open en eerlijk met onze huurders. Ik krijg regelmatig te horen dat huurders dat vertrouwd vinden aanvoelen.” 
 
“Daarnaast is een goede beheerder ook heel belangrijk. Iemand die er ook zorg voor draagt dat de gasten het naar hun zin hebben en ook snel ter plaatse is als er toch iets aan de hand is. Want als je gasten het leuk hebben, dan heb je het als verhuurder zelf ook leuk.” 
 
Bekijk hier de advertentie van Casa Marja
 
 
Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: [email protected]


Deel dit bericht via

20 september 2023

#123 - He ho, lets go! He hi let's ski!

Hallo wintersporters! Ben jij al helemaal klaar voor de piste? Maar heb je nog geen vakantiehuis gevonden? Laat je door ons inspireren!  

Wintersport inspiratie

12 september 2023

#122 - Tiny house get away

Beleef de wereld van tiny houses, wij hebben een prachtig aanbod van verschillende huisjes klaar staan!         

Tiny top 10!

30 augustus 2023

#122 - Vakantiehuizen in de herfstvakantie

Het einde van de zomer is in zicht, hier en daar dwarrelt er al een blaadje van een boom. Hoog tijd om eens over de herfstvakantie na te denken.          

Ontdek de herfst

3 augustus 2023

#121 - Opzoek naar een oneindige zomer

Inspiratie voor een heerlijke nazomer! Ondek een oneindige zomer en prachtige plekken.                       

Ontdek het hier

3 augustus 2023

#120 - Zoet water op Kreta

Deze blog is geschreven Marcus en Monique, trotse eigenaren van het kleinschalige vakantieresort Galini Breeze, gelegen op Kreta.  

Lees meer

#119 - Op vakantie met de hond

Kwispelende staarten en avontuurlijke pootafdrukken in het zand - vakantie met je trouwe viervoeter kan een onvergetelijke ervaring zijn! 

Lees meer

#118 - Op vakantie met de kinderen

De zomervakantie is begonnen! Wij geven jou een handjevol tips over hoe je de zomervakantie voor jouw gezin onvergetelijk maakt.

#117 - Top 10 vakantiehuizen met privé zwembad

Van adembenemende infinity pools met zicht op zee tot betoverende bergzwembaden om bij weg te dromen. Bekijk onze top 10!

Top 10!

#116 - Top 10 Spaanse vakantiehuizen

Spanje is een geliefde bestemming onder Nederlandse vakantiegangers, en wij delen graag onze favorieten met jou. 

Lees meer

#115 - 9 tips: Duurzaam op vakantie

Lees meer over hoe je een duurzaam vakantiehuis kiest, milieuvriendelijker reist en bewust omgaat met energie en water tijdens je vakantie. 

- ⏱️ Leestijd: 4 min

#114 - 5 tips om voordelig op vakatie te gaan!

Wij geven jou 5 handige tips om voordelig jouw vakantiehuis via Micazu te boeken. Voor elk budget een breed aanbod.

Lees onze tips!

Le Jardin du Jauny: rust, ruimte en natuur
- ⏱️ Leestijd: 3 min

#113 - Ons droomhuis Casa Colorado

Casa Colorado was het allereerste huis dat Menno en Jolanda bezochten. Het was liefde op het eerste gezicht.

Lees het verhaal van Casa Colorado

Alt
- ⏱️ Leestijd: 4 min

#111 - B&B in het 'best bewaarde geheim van Italië'

'Tijdens een van onze Italië reizen hebben we in 2010 samen besloten om het roer om te gooien om een B&B te gaan runnen in Italië.'

Lees het verhaal van Peter & Karin

TOP 10 nieuwste huizen in september

Van een tropische villa in Zuid-Afrika tot een B&B in de bergen van de Dolomieten. Ik heb een Top 10 gemaakt met mijn favoriete nieuwste huizen.

25 september 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#110 - Een reis door de tijd

‘Een prachtige route brengt mij naar het kasteel uit 1634. Ik ben direct betoverd. In de eeuwenoude hal kom ik de kasteelheer tegen. (...)'

Lees het verhaal van Mayke

19 september 2022  - ⏱️ Leestijd: 3 min

Vijf mooie herfstbestemmingen

We hebben 5 tips voor je met mooie bestemmingen voor de herfstvakantie. Misschien doe je wel wat inspiratie op voor een kleurrijke vakantie!

Bekijk onze 5 tips

11 september 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#109 - Oneindig blauw op Sicilië

Mijn droom is altijd geweest om een huis in Spanje te kopen. Maar dromen veranderen en door omstandigheden en de pandemie veranderde...'

⏱️ Leestijd: 3 min
#108 - Ons leven op Kreta

'Oh oh Cherso, dat is toch meestal de eerste reactie als ik zeg dat we een huis op Kreta hebben. Maar gelukkig is Kreta veel meer dan dat!

Lees het verhaal van Alex en Karin

21 augustus 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#107 - Met de kippen op stok gaan in Baexem

'Toen we ons huis in 1989 met zes kippenhokken kochten, waren we al gelijk verliefd op de prachtige locatie aan de rand van het landelijke...'

Alt
14 augustus 2022 - ⏱️ Leestijd: 3 min

#106 - Op avontuur op het Franse platteland

'Ondertussen wonen we nu alweer 20 jaar met veel plezier in Briare. Maar in het begin wilde ik helemaal geen huis in Frankrijk...'

11 augustus 2022  -⏱️ Leestijd: 5 min

Mijn reiservaringen op 5 bijzondere eilanden

MICAZU VERTELT// Deze maand vroegen we aan Ellen (Head of Customer Care) wat haar favoriete reisbestemming is. 🏝️

7 augustus 2022 ⏱️ Leestijd: 3 min

#105 - Waarom wij kozen voor de Zilverkust

'Met onze pensionering in zicht, bekroop ons het onweerstaanbare gevoel om nog voor een eigen plekje in het Zuiden te gaan.'

 ⏱️ Leestijd: 2 min

#104 - Dit wordt mijn boshuisje!

'Ik was eigenlijk nog verbaasd dat het nog te koop stond. Een charmant chaletje aan de rand van het park, aan de rand van het bos, aan de rand (...)

24 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 2 min

#103 - Lekker dichtbij en toch volop Frankrijk 

Soms kom je op een plek waar je je gelijk thuis voelt.  Dat ervaarde ook de familie Zeeman tijdens een vakantie in een gehucht genaamd ...

Alt
10 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Mijn liefde voor treinreizen

Ga eens met de trein en kom ontspannen aan!🚂 Onze Annemiek is zó gek op treinvakanties dat ze er een blogpost over heeft geschreven.

Alt
7 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Volg de Tour de France, deel 2

Tour de fans, hier is deel 2 van het blog door onze Tour-kenner Herman! Micazu neemt je graag mee tijdens deze prestigieuze wielerwedstrijd.

Alt
2 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Volg de Tour de France, deel 1

Tour de fans, we hebben wat leuks voor jullie! 🚴🏽 Micazu neemt je graag mee tijdens deze prestigieuze wielerwedstrijd.

3 juli 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#102 - Genieten aan de Adriatische Zee

Het was in 2001 dat wij, Vinka en Pieter, op een unieke plek onze gedroomde vakantiewoning in Kroatië vonden. Lees het verhaal van Vinka en Pieter

⏱️ Leestijd: 2 min

#101 - Stramproy, goed voor hart en ziel

Het was in de zomer van 2018 dat ik voor het eerst meedeed aan een recreatieve trimloop in Stramproy.

nog-steeds-verliefd-op-curacao
⏱️ Leestijd: 2 min

#100 - Nog steeds verliefd op Curaçao

In 2008 zijn wij op Curaçao komen wonen. We waren er al een aantal keer met de kinderen op vakantie...

Genieten in Portugal
⏱️ Leestijd: 2 min

#99 - Genieten in São Martinho do Porto

Even een paar dagen er lekker tussen uit, in de zon zitten en genieten, meer eisen hadden we niet.

Italie: Welkom bij Casa Barbabella

#98 - Welkom bij Casa Barbabella

Iedere keer wanneer ik thuis kom bij Casa Barbabella leg ik even mijn hand op de pietra buitenmuur.

Ontdek de magie van Lagrenie

#97 - Ontdek de magie van Lagrenie

Lagrenie is onze uitgekomen droom. Wij wonen hier nu tien jaar en verwonderen ons nog elke dag om...

Casa Gonzalez, ons huis in Spanje

#96 - Casa Gonzalez, ons huis in Spanje

Als fervente wereldreizigers, waren mijn man en ik het eens dat we nooit een huis...

Een onvergetelijk vakantie op de Veluwe
2 mei 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#95 - Een onvergetelijke vakantie op de Veluwe.

Wij hebben jaren een chalet in Zeeland gehad. Maar iedere keer op en neer naar Zeeuws-Vlaanderen...

Een klein paradijs aan de Toscaanse kust
18 april 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#94 - Een klein paradijs aan de Toscaanse kust

Lidia Bernabei en Giovanni Amoroso uit Haarlem zijn sinds maart 2015 de gelukkige eigenaars van..

Top 10 nieuwste huizen in maart
18 april 2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

Top 10 nieuwste huizen in maart.

Elke maand komen er op Micazu veel nieuwe vakantiehuizen bij die je kunt huren. 

Ons eigen plekje in Portugal
11 april 2022

#93 - Ons eigen plekje in Portugal

Sinds april 2018 zijn wij de trotse eigenaar van villa “Casal da Cana” in de buurt van Lissabon.

Tips voor de meivakantie
6 april 2022

Tips voor de meivakantie

Het is alweer bijna meivakantie. Ga er lekker op uit, geniet van de lange dagen en (hopelijk) van d

Sprookjesachtig overnachten
5 april 2022

#92 - Sprookjesachtig overnachten

In eerste instantie was het de wenteltrap, gehakt uit zandkleurig graniet, maar ook de....

Samen met de auto op vakantie
1 april 2022

Samen met de auto op vakantie

Weet je wat zo leuk is aan op vakantie gaan met de auto? Je kunt gaan en staan waar je wilt!

De parel van de schatkamer van Twente
21 maart 2022

#90 - De parel van de schatkamer van Twente

Wij Anneke en Peter hebben tot 2019 in een woonwijk van Oldenzaal gewoond. 

Op ontdekking in Kroatië

#91 - Op ontdekking in Kroatië

Het begon met een droom, misschien wel herkenbaar. Je komt al jaren op een plek....

14 maart 2022

#87 - Het relaxte leven in Spanje

Ronald en Lianne waren al een tijdje op zoek en hadden bijna de moed al opgegeven. 

Op avontuur in Boa Vista

#89 - Op avontuur in Boa Vista

Toen wij (Kristof en Frederik) voor het eerst Quita Charlotte zagen was het nog geen liefde ...

Genieten van Italië zonder massatoerisme

#86 - Genieten van Italië 

Wij zijn de familie Burger. We hebben sinds 2017 twee vakantiehuizen in Tavernola Bergamasca. 

Texel bleek een schot in de roos te zijn

#85 - Texel bleek een schot in de roos te zijn

Na eindeloos “proberen” kregen wij toch onverwacht op oudere leeftijd twee dochters. 

Op ontdekking in Sauerland
8 februari2022 ⏱️ Leestijd: 4 min

#84 - Op ontdekking in Sauerland

Op een saaie zondagmiddag middenin de coronatijd kwam Waldhaus Winterberg

Het hele jaar door genieten in Spanje

#83 - Het hele jaar door genieten in Spanje

Wij (Richard en Jolanda) hebben sinds 2019 een prachtige villa in Jalon aan de Costa Blanca. 

Country house Montesoffio

#82 - Onze droomplek in Italië

Toen wij aan het begin van deze eeuw ons 'Country house Montesoffio' in de regio Le 

Van ouderlijk huis naar vakantiehuis

#81 - Van ouderlijk huis naar vakantiehuis

Hoe startte ons “ik vertrek verhaal”? Daarvoor gaan we terug naar 22 juni 1955. 

Even helemaal tot rust komen in Portugal

#80 - Even helemaal tot rust komen 

Al snel nadat mijn man en ik elkaar 16 jaar geleden tijdens een full moon party hadden...

Onze zoektocht naar een Spaans droomhuis

#78 - Onze zoektocht naar een Spaans droomhuis

Het is najaar 2016 dat mijn vrouw Leanda en ik na veel wikken en wegen besloten om op zoek te gaan