Waarom jij naar Toscane moet

Waarom jij naar Toscane moet!

Toscane is misschien wel de bekendste regio van Italië en een erg populaire vakantiebestemming. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt hoe divers deze regio is. De cultuurliefhebber kan zijn hart ophalen in geschiedenisrijke steden, zoals Florence, Siena, Lucca of Pisa. Maar ook de kleinere middeleeuwse dorpen, zoals Mercatale in Val di Pesa en Viareggio, mag je niet missen!

Voor de kust van Toscane liggen een aantal eilanden die bekend staan als de Toscaanse archipel. Elba is het grootste eiland, vooral bekend doordat Napoleon Bonaparte daar tien maanden in ballingschap verbleef en wist te ontsnappen. 
 
Naast de rijke geschiedenis zijn ook liefhebbers van een zon- en strandvakantie aan het juiste adres. Toscane heeft namelijk een kuststrook van 400 kilometer. Het hele jaar door kun je genieten van een heerlijk klimaat, zelfs in het voor- en naseizoen ligt de temperatuur vaak boven de 20 graden. Heerlijk!
 
Als je van natuur houdt dan zit je ook goed in Toscane, je kunt hier prachtig wandelen en fietsen door het glooiende landschap. Toscane heeft een rijke natuur, een autorit door de mooie natuur is alleen al de moeite waard. Afhankelijk van de periode kun je genieten van bloeiende olijfbomen, zonnebloemen, druivenranken en graan.
 

Tijdens je vakantie in Toscane wil je natuurlijk ook een fijne accommodatie hebben om te verblijven en van waaruit je alle bezienswaardigheden kunt bewonderen. We hebben drie leuke vakantiehuizen uitgelicht ter inspiratie voor een vakantie in Toscane. 

Vakantiehuis Seccatoio

Podere di Maggio - Seccatoio
 
Midden in de natuur, tussen de kastanjebossen, beekjes en olijfboomgaarden, staat dit pittoreske huis. Het bijzondere aan dit huis is dat het geheel zelfvoorzienend is. Je kunt hier relaxen in de hangmat, zwemmen in de rivier vlakbij, een bezoek brengen aan middeleeuwste stadjes zoals Sorano en Pitigliano of een dagje naar het strand. 
 
Casa Sogna Italiano
Casa Sogno Italiano
 
Tijdens je verblijf in dit prachtige appartement kun je genieten van de rust en het fantastische uitzicht. In deze voormalige boerderij zijn drie vakantiehuizen gerealiseerd. Er is een gezamenlijk zwembad en een mooie tuin met buitenkeuken. Maak je verblijf compleet met een Vespa-tocht of een wijnproeverij.
 
Casa Fior di Rosa 
 Casa Fior di Rosa

Casa Fior di Rosa is een 100 jaar oude Toscaanse boerderij, gerenoveerd met veel zorg en aandacht voor detail. Het huis is omringd door een natuurreservaat en kijkt uit op een prachtige, steeds veranderende vallei. Het is de perfecte plek voor wie van natuur houdt en weg wil van de stad om te ontspannen, te genieten van lekker eten, het prachtige landschap en het magische Toscaanse licht.
 
 
 
Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Huurder Laura aan het woord

Huurder Laura aan het woord

In deze blog laten we een huurder aan het woord die vertelt over haar vakantie en het huis waar zij verbleven. Laura verbleef met...

Reis, net als Floortje, naar het einde van de wereld!

Reis, net als Floortje, naar het einde van de wereld!

Ben jij ook fan van het televisieprogramma ‘Floortje naar het einde van de wereld’? In dit programma...

Waarom jij naar Toscane moet!

Waarom jij naar Toscane moet!

Toscane is misschien wel de bekendste regio van Italië en een erg populaire vakantiebestemming. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt hoe divers deze...