Reis, net als Floortje, naar het einde van de wereld!

Reis, net als Floortje, naar het einde van de wereld!

Ben jij ook fan van het televisieprogramma ‘Floortje naar het einde van de wereld’? In dit programma reist Floortje Dessing naar de verste uithoeken van de wereld en bezoekt ze mensen die ervoor gekozen hebben hun leven te leiden weg van de massa. Bij Micazu liggen de vakantiehuizen gelukkig niet zo afgelegen dat je dagen of weken onderweg bent om er te komen, maar we hebben zeker een aantal hele bijzondere of rustiek gelegen huizen. Benieuwd waar je naartoe kunt? Lees dan snel verder.

Stronafian House in Schotland

Stronafian House

De Schotse Westkust staat bekend om zijn ruige natuur met mooie vergezichten. Op het schiereiland Cowal wordt daar een kleinschalig landschap, liefelijke kustplaatsjes, mooie eilanden en Victoriaanse huizen aan toegevoegd en hier vind je Stronafian House.

Verhuurder Frans was jaren op zoek naar een unieke plek, met natuur, rust en ruimte voor zijn familie en zichzelf. Hier in de fraaie streek van Cowal hebben ze dit gevonden.

Het huis heeft een ruime woonkeuken voor echte kookliefhebbers met een ruime selectie aan kookboeken. In de omgeving zijn tal van lokale ingrediënten te koop zoals wild, vis, zeevruchten en zeewier, lam, lokale groenten om heerlijke maaltijden mee te koken. Aan de zuidwestkant van het huis heb je vanuit de ruime serre een prachtig uitzicht. Ook hier kan gegeten worden en kun je na de maaltijd ontspannen bij de houtkachel.

Met een beetje geluk zie je edelherten of reeën vanuit het huis. Otters worden geregeld langs de kust gespot. Ook vogelliefhebbers komen aan hun trekken; geregeld worden de visarend, zeearend en steenarend gezien bij Loch Riddon.

 

Vakantiehuisje op een eiland in Utrecht

 Vakantiehuisje op een eiland

Je hoeft helemaal niet ver te reizen om toch het gevoel te krijgen dat je je ver van de bewoonde wereld bevindt. Dit kan namelijk gewoon in de provincie Utrecht. Daar vind je dit vrijstaande, romantische natuurhuisje gelegen op een heus eiland midden in het mooie, groene hart van Nederland. 

Vanuit het huisje, dat wordt aangeboden door eigenaren Hannie en Henk, heb je vrij uitzicht over water, polders en schitterende luchten waarbij de zonsopgang en ondergang volledig beleefd kunnen worden. Direct bij het huisje is schoon zwem-, vaar- en viswater. Het huisje ligt zo lekker afgelegen dat je er niet met de auto kunt komen, maar je een kleine 300 meter nog te voet moet afleggen. 

De aangrenzende tuin biedt heel veel privacy. Je bevindt je midden in het weiland met schitterende uitzichten rondom. Het huisje heeft een heerlijk primitief karakter, voor het (boeren)toilet moet je enkele meters lopen en het heeft een buitendouche, waarin je door camouflagedoeken volledig uit zicht bent onttrokken en een volledige natuurbeleving krijgt. 

 

Footscapes of Crete op Kreta

Footscapes of Crete

Verhuurders Jeroen en Ria hadden, na tientallen jaren in de gezondheidszorg gewerkt te hebben, de droom te ontsnappen aan de hectiek in Nederland. Toen de gelegenheid zich voordeed, zijn ze er volledig voor gegaan en zijn ze erin geslaagd een trendy accommodatie op een magische plek te realiseren; Footscapes of Crete.

Ze hebben 3 studio’s gerealiseerd die zijn gelegen op de top van een heuvel waardoor je een fantastisch uitzicht hebt. Je logeert echt midden in de natuur, weg van de drukte en weg van de hectiek. Bij de studio’s zijn twee terrassen, één aan de voorkant en één aan de achterkant. Hierdoor heb je uitzicht op de zee én op de bergen.

Regelmatig vliegen er gieren over, die in de heuvels hun nesten bouwen. Ook arenden, adelaars, haviken en uilen worden regelmatig waargenomen. Doordat er geen lichtvervuiling is, kun je ’s avonds duizenden sterren met het blote oog waarnemen. Wauw!

 

Where the wild river runs in Zweden

Where the wild river runs

Rust, ruimte, uitgestrekte bossen en veel meren, dit zijn de dingen die ons te binnen schieten als we aan Zweden denken.

Vakantiehuis Where the wild river runs van het Zweeds/Nederlandse stel Janneke en Roger sluit hier perfect op aan. Dit gezellige, volledig gerenoveerde huis ligt direct grenzend aan de prachtige bosrivier de Lögdeälven. Deze plek is een paradijs voor (vlieg)vissers en natuurliefhebbers! Het huis ligt ook nog eens vlakbij zee met een breed, wit zandstrand aan de kust van Nordmaling en Norrbyskär.

‘s Zomers is het hier altijd licht en kun je genieten van de lange dagen. In de winter heb je grote kans het Noorderlicht te zien terwijl het prachtige landschap is bedekt met een laag sneeuw.

Het huis ligt op een van de beste visplekken van heel Zweden, aan een grindweg in de bossen, met amper buren. Het vissen op zeeforel, vlagzalm, snoek en baars is hier overal mogelijk. In de rivier, maar ook aan zee of in een van de vele meren. In de omgeving zijn talloze hike- en wandelroutes en mountainbike- en fietsmogelijkheden. 

 

Raposeira de São João op Madeira

Raposeira de São João

Een tikje verscholen in een groen en stil dal in Fajã da Ovelha, in het zuidwesten van het Portugese eiland Madeira, ligt vakantiehuis Raposeira de São João. Het huis ligt aan het einde van een doodlopend straatje en heeft een vrij uitzicht op de oceaan, de heuvels en de bossen. Ver weg van de massa, maar toch goed bereikbaar en een uitstekende uitvalsbasis voor wandel- en autotochten.

In de wintermaanden woont verhuurder Noud er zelf en in de zomer verhuurt hij het als vakantiehuis. Raposeira de São João is liefdevol gerestaureerd van onbewoonbare boerenwoning tot een comfortabel thuis, waarbij de verhuurders zoveel mogelijk authentieke elementen hebben behouden.

Het huis ligt aan de rand van het Parque Natural da Madeira, een groot gebied waarin natuurbescherming voorop staat. Het gebied is veel rustiger dan de oostelijker gelegen dorpen, doordat de natuur hier veel ruiger is en de hellingen steiler, zodat bebouwing lang niet overal mogelijk bleek. De Vereda da Soalheira, het voetpad dat vrij dicht achter het huis loopt, sluit aan op de Vereda dos Zimbreiros, de oude voetweg naar het aan zee gelegen vissersdorpje Paúl do Mar. Een spectaculaire afdaling, een aanrader voor de sportieve lopers. 

Ben jij ook op zoek naar een huisje waar je rust en ruimte vindt? Neem dan eens een kijkje bij al onze natuurhuisjes!

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Huurder Laura aan het woord

Huurder Laura aan het woord

In deze blog laten we een huurder aan het woord die vertelt over haar vakantie en het huis waar zij verbleven. Laura verbleef met...

Reis, net als Floortje, naar het einde van de wereld!

Reis, net als Floortje, naar het einde van de wereld!

Ben jij ook fan van het televisieprogramma ‘Floortje naar het einde van de wereld’? In dit programma...

Waarom jij naar Toscane moet!

Waarom jij naar Toscane moet!

Toscane is misschien wel de bekendste regio van Italië en een erg populaire vakantiebestemming. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt hoe divers deze...