In het laagseizoen op vakantie? Dit zijn de voordelen

In het laagseizoen op vakantie? Dit zijn de voordelen

De meeste mensen gaan in het hoogseizoen op vakantie. Daar komt natuurlijk de naam vandaan. Vaak omdat ze door hun werk of door kinderen hieraan gebonden zijn. Mocht jij nou de mazzel hebben dat je hier geen rekening mee hoeft te houden, dan biedt dat een aantal voordelen. Benieuwd welke voordelen? Lees dan snel verder!

1. Het is overal lekker rustig
Het is overal lekker rustig
 
Eén van de grootste voordelen van buiten het hoogseizoen op vakantie gaan, is dat het overal een stuk rustiger is. Er zijn veel minder toeristen aanwezig op je vakantiebestemming en dat betekent minder rijen, kortere wachttijden en vooral meer rust. Dit merk je met name als je een toeristische attractie of een populair strand bezoekt. Heerlijk die rust en ruimte!
 
2. Meer keuze
Meer keuze
 
Als je een vakantiehuis in het laagseizoen zoekt, heb je veel meer keuze. Tijdens het hoogseizoen is iedereen er als de kippen bij om dat ene perfecte vakantiehuis in Italië of dat prachtige penthouse in Spanje te boeken en vaak vis je net achter het net. Maar omdat er in het laagseizoen minder mensen op zoek zijn, is de keuze vaak reuze. 
 

3. Het scheelt in de portemonnee

Het scheelt in de portemonnee

Het is ook erg mooi meegenomen dat je minder geld aan je vakantie hoeft te besteden als je buiten het hoogseizoen op vakantie gaat. De tarieven van vliegtickets en je verblijf zijn vaak een stuk voordeliger. En ook is de kans groot dat jij voor je cocktail, pizza of moussaka een veel betere prijs betaalt ten opzichte van het hoogseizoen. Dat scheelt weer!
 

4. De reis naar je bestemming is een stuk aangenamer

De reis naar je bestemming is een stuk aangenamer

Lange rijen voor de autoverhuurbalie, in de file staan op zwarte zaterdag, drukte op de luchthaven, de kans is groot dat je hier mee te maken krijgt als je in het hoogseizoen op vakantie gaat. Iets waar je je niet druk over hoeft te maken tijdens het laagseizoen, dan verloopt alles soepel en snel.


5. Aangename temperaturen

Aangename temperaturen

Op veel populaire vakantiebestemmingen kan het tijdens het hoogseizoen aardig warm worden. Het is niet ongewoon dat de temperatuur in Spanje en Italië de 40 graden aantikt in de zomer. Voor sommige mensen is dit de ideale vakantietemperatuur, maar een groot deel geeft de voorkeur aan wat koelere temperaturen. Geniet daarom van de aangenamere temparturen in het voor- en naseizoen.

Als je de kans krijgt, boek dan je vakantie in het laagseizoen en profiteer van deze voordelen.
Inspiratie nodig? Op onze website vind je genoeg vakantiehuizen die voordelig zijn te boeken in het laagseizoen. Of neem eens een kijkje op de pagina's voor overwinteren en lange termijn verhuur.

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Tiny house Terschelling

Groots genieten in een tiny house

Vanaf zijn dertiende levensjaar komt Jouke al regelmatig op Terschelling. „Ik had er vakantiebaantjes...

Onze 11 tips voor een perfecte staycation

Onze 11 tips voor een perfecte staycation

Wordt het dit jaar toch een staycation in Hintergarden of Balkonië? Geen zorgen...

De ultieme Micazu inpaklijst

De ultieme Micazu inpaklijst

Je kent het vast wel, je gaat op vakantie en je vraagt je af wat je allemaal moet meenemen. Om jou te helpen...