5 dingen die je moet regelen voordat je op vakantie gaat

6 dingen die je moet regelen voordat je op vakantie gaat

We willen allemaal graag met een gerust gevoel vertrekken naar onze vakantiebestemming. Want zorgeloos genieten, kun je vooral als je weet dat je goed voorbereid op vakantie gaat. We geven je graag een aantal tips!

Paspoort

1. Zorg dat je reisdocumenten op orde zijn
Als je buiten Nederland op vakantie gaat, moet je ervoor zorgen dat je een geldig reisdocument met je meeneemt. Voor de meeste bestemmingen in Europa kun je je ID-bewijs gebruiken, voor bestemmingen buiten Europa heb je een paspoort nodig. Voor sommige bestemmingen dient je paspoort ook nog minimaal een aantal maanden geldig te zijn. Check voordat je op vakantie gaat of je ID-bewijs of paspoort nog geldig is. En als dit niet het geval is, zorg dat je dan op tijd een nieuw exemplaar regelt. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Veilig een kopietje maken
Wil je een kopie maken? Zorg dat je dit dan op een veilige manier doet. Gebruik hiervoor de KopieID app, daarmee maak je met je smartphone een veilige kopie van je ID-bewijs of paspoort. In de app kun je privacygevoelige informatie, zoals je Burgerservicenummer (BSN), doorstrepen.

Download de app voor Android
Download de app voor iOS

Vaccinatie

2. Vaccinaties nodig? Regel dit op tijd!
Het is misschien niet het leukste onderdeel van op vakantie gaan, maar voor een aantal bestemmingen heb je misschien vaccinaties nodig. Dit zijn bestemmingen buiten Europa, zoals bijvoorbeeld Azië. Op de website van de GGD kun je per land zien wat het advies is. Zorg dat je ruim voor je vertrek de benodigde vaccinaties hebt gehad.
 

Huurauto

3. Regel een huurauto
Heb jij op plaats van bestemming een huurauto nodig? Regel dit dan voor je vertrek. Zo voorkom je dat je na aankomst op de luchthaven lang in de rij moet wachten. Ook is het vaak voordeliger om een auto van tevoren te regelen in plaats van ter plaatse.

Wist je dat je via Micazu voordelig een huurauto kunt boeken bij Sunny Cars?
Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade en diefstal. Mochten er toch problemen zijn dan kun je Sunny Cars 24/7 bereiken op een Nederlands noodnummer.

Bekijk alle voordelen van Sunny Cars

 

Keuken

4. Laat het thuis netjes achter 
Voor jezelf is het heel prettig als je voor je gevoel alles netjes achterlaat. Dus ruim je huis op en zorg dat alles schoon is, zo kom je na je vakantie terug in een opgeruimd huis en kun je je vakantiegevoel nog langer vasthouden.

Breng ook de thuisblijvers op de hoogte van je verblijfplaats en geef ze eventueel een telefoonnummer van je vakantiehuis of het hotel waar je verblijft. Zo weet het thuisfront waar je bent en ben je altijd bereikbaar.

En vergeet ook niet de buren of een vriend te vragen om de post op te ruimen en de planten water te geven.
 

Inpakken

5. Maak een inpaklijst
Heb jij ook het gevoel dat je iets vergeet als je vertrekt naar je vakantiebestemming? Een vervelend gevoel, maar je bent niet de enige die daar last van heeft. Om dit gevoel te voorkomen, is het een goed idee om een inpaklijst te maken. Als je alles wat je nodig hebt op papier hebt gezet, kun je tijdens het inpakken alles afstrepen en is de kans dat je iets vergeet een stuk kleiner!

Om je op weg te helpen, hebben wij alvast een uitgebreide inpaklijst voor je opgesteld. Bekijk deze hier.
 

Muziek

6. Vergeet je favoriete muziek niet
Een heerlijke goede soundtrack maakt je vakantie compleet. Zo kun je nog meer genieten als je onderweg bent of aan het zwembad ligt! Deze muziek kun je later thuis ook weer beluisteren, zo waan je je weer even op je vakantiebestemming.

Met deze afspeellijst ben je altijd in zomerse sferen!

Met deze tips hopen wij dat jij alles goed hebt geregeld voor je vertrek en dat je met een ontspannen gevoel aan je vakantie kunt beginnen.

Fijne vakantie!

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Huurder Laura aan het woord

Huurder Laura aan het woord

In deze blog laten we een huurder aan het woord die vertelt over haar vakantie en het huis waar zij verbleven. Laura verbleef met...

Reis, net als Floortje, naar het einde van de wereld!

Reis, net als Floortje, naar het einde van de wereld!

Ben jij ook fan van het televisieprogramma ‘Floortje naar het einde van de wereld’? In dit programma...

Waarom jij naar Toscane moet!

Waarom jij naar Toscane moet!

Toscane is misschien wel de bekendste regio van Italië en een erg populaire vakantiebestemming. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt hoe divers deze...