Ontdek Delft vanuit het Vermeerhuisje

Ontdek Delft vanuit het Vermeerhuisje

Marije Peereboom Voller is maar wat trots op Delft, de stad waar ze sinds 1999 woont. Sinds een halfjaar verhuurt ze haar Vermeerhuisje aan mensen die deze prachtige stad willen bezoeken.

Vermeerhuisje verhuurder
Verhuurder Marije

“Ik ben een Delftenaar, want import, maar ik ben getrouwd met een Delvenaar.” Marije legt uit: “Zo noemt men de inwoners die hier geboren en getogen zijn. Ik ben verknocht aan deze historische stad. Daarnaast zijn er ook heel veel leuke winkeltjes, ontbijttentjes en restaurants. Ik maak mijn gasten graag wegwijs in Delft.” 

Vermeerhuisje Delft buitenkant
De voorgevel van het Vermeerhuisje

“De stad heeft zoveel moois te bieden! De grachten, Het Prinsenhof waar Willem van Oranje in 1584 werd vermoord, De Oude Kerk, waarvan de toren schever staat dan die van Pisa en De Nieuwe Kerk op de Markt waar de koninklijke familie is begraven. Daarnaast natuurlijk ook De Porceleyne Fles waar het wereldberoemde Delfts Blauw wordt vervaardigd en natuurlijk het Vermeercentrum. Maar ook de plekjes die alleen bij de locals bekend zijn. Zo maar een greep uit de bezienswaardigheden waarmee je zomer en winter meerdere dagen zoet kunt zijn.”

Vermeerhuisje bank
De Chesterfield in hippe kleuren

Volgens Marije is haar Vermeerhuisje overigens ook een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan andere steden. “Mijn huis ligt op drie minuten lopen van station Delft Centraal. Met de trein ben je in zo in Rotterdam, Den Haag of Amsterdam.”

Vermeerhuisje keuken
De keuken is van alle gemakken voorzien

Maar waar komt de naam Vermeerhuisje eigenlijk vandaan? Marije legt uit: “Ik wilde een Delfts thema voor mijn huisje. Delfts Blauw vond ik té voor de hand liggend, waarna ik koos voor kunstschilder Johannes Vermeer, een bekende Delvenaar. Ik heb twee kunstenaars gevonden die ieder op geheel eigen wijze het werk van Vermeer een hedendaagse touch geven. Van zowel René Jacobs als Maarten Nielsen Gerlach hangt werk in mijn Vermeerhuisje.”

Vermeerhuisje slaapkamer
Zelfs het beddengoed is in stijl

Heb je altijd al eens het mooie Delft willen bezoeken? Dan is dit je kans!

Bezoek het Vermeerhuisje

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Tiny house Terschelling

Groots genieten in een tiny house

Vanaf zijn dertiende levensjaar komt Jouke al regelmatig op Terschelling. „Ik had er vakantiebaantjes...

Onze 11 tips voor een perfecte staycation

Onze 11 tips voor een perfecte staycation

Wordt het dit jaar toch een staycation in Hintergarden of Balkonië? Geen zorgen...

De ultieme Micazu inpaklijst

De ultieme Micazu inpaklijst

Je kent het vast wel, je gaat op vakantie en je vraagt je af wat je allemaal moet meenemen. Om jou te helpen...