Nederlander zit niet stil tijdens vakantie

Nederlander zit niet stil tijdens vakantie

Wij Nederlanders zitten niet stil tijdens de vakantie. Restaurantbezoek, op excursie gaan en shoppen zijn de meest populaire bezigheden van Nederlandse vakantiegangers als ze de grens overgaan. Als we sportief bezig willen zijn staat wandelen met stip op nummer 1!

Jaarlijks worden er meer dan 18 miljoen vakanties geboekt door Nederlanders. Acht van de tien landgenoten gaan jaarlijks een keer op vakantie. Dat betekent dat toch nog een vijfde van de bevolking thuisblijft. Onder Nederlanders is Frankrijk het meest populair.

Maar wat doen we allemaal op vakantie? Volgens het NBTC, in een rapport over de Nederlandse vrijetijdsmarkt in het buitenland, zijn dagtochtjes veruit favoriet evenals buitenrecreatie. Gekeken naar sportiviteit trekken de meeste Nederlanders er op uit om te gaan wandelen. Op plek 2 en 3 staan respectievelijk zwemmen en fietsen. We zijn dus best sportief bezig op vakantie. Daarna volgen uitgaan, funshoppen en attractiebezoek.

Maar het is overduidelijk dat er tegenwoordig ook heel veel tijd gaat zitten in een nieuwe reisgenoot: de smartphone. Dankzij wifi en lagere kosten gaan Facebook en Instagram mee op vakantie. Ook bij het gros van alle vakantiehuizen die via Micazu kunnen worden geboekt is wifi de standaard.

Bekijk alle vakantiehuizen met wifi

Bron: NBTC-NIPO Research, CVO

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Huurder Laura aan het woord

Huurder Laura aan het woord

In deze blog laten we een huurder aan het woord die vertelt over haar vakantie en het huis waar zij verbleven. Laura verbleef met...

Reis, net als Floortje, naar het einde van de wereld!

Reis, net als Floortje, naar het einde van de wereld!

Ben jij ook fan van het televisieprogramma ‘Floortje naar het einde van de wereld’? In dit programma...

Waarom jij naar Toscane moet!

Waarom jij naar Toscane moet!

Toscane is misschien wel de bekendste regio van Italië en een erg populaire vakantiebestemming. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt hoe divers deze...