Villa de Banninck

De Franse droom

Na een lange zoektocht en een intensieve verbouwing heeft Manno van Villa de Banninck zijn ultieme vakantievilla gemaakt.

“Drie zomervakanties lang toerden we achter Franse makelaars aan door het prachtige landschap van de Dordogne. Daar zouden we ons droomhuis vinden. Daaraan vooraf gingen avonden van zoeken op het internet om onze eigen wensen te toetsen aan wat er te koop was”, vertelt Manno.

Verhuurder Villa de Banninck

 

 

 


Manno

“De speurtocht was gericht op het vinden van een authentieke Franse woning op een mooie plek, vrij, niet afgelegen, goed onderhouden en met zwembad. Een zoektocht met de nodige hobbels, zo bleek. De huizen die we zagen waren of te groot, of toch te klein, of niet goed genoeg onderhouden, of hadden de verkeerde ligging, of het voelde gewoon niet goed.”

Villa de Banninck zwembad

Het royale zwembad

In de zomer van 2013 ontmoet Manno Joris van Grinsven. Een Nederlandse ontwerper die al jaren in Frankrijk met een groep bouwvakkers authentieke Franse huizen een tweede leven geeft. Manno: “We bekeken samen met hem een aantal huizen, maakten een moodboard, en…. zaten in februari 2014 bij de notaris om de koop te beslechten. Villa De Banninck bij Aubeterre-sur-Dronne was van ons!”

Villa de Banninck terras

Genieten op het terras

Daarna volgt een intensief traject van overleggen en verbouwen. In 5 maanden tijd wordt het huis gestript en nieuw leven ingeblazen. Het resultaat mag er zijn, Villa De Banninck is authentiek en modern tegelijk geworden. De uitstraling is dat van een oude Franse villa, de inrichting is modern en van alle gemakken voorzien: luxe keuken, ruime badkamers, comfortabele bedden, een woonkamer met een mooie oude schouw. De tuin is ruim met daarin een nieuw zoutwater zwembad.

“Zelf zijn we in elk geval in de zomer een paar weken in onze villa met gezin, familie of vrienden. We werken allebei, dus een lang verblijf zit er nu (nog) niet in. Wie weet wat de toekomst brengt!”

Ga direct naar de advertentie van Manno

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Huurder Laura aan het woord

Huurder Laura aan het woord

In deze blog laten we een huurder aan het woord die vertelt over haar vakantie en het huis waar zij verbleven. Laura verbleef met...

Reis, net als Floortje, naar het einde van de wereld!

Reis, net als Floortje, naar het einde van de wereld!

Ben jij ook fan van het televisieprogramma ‘Floortje naar het einde van de wereld’? In dit programma...

Waarom jij naar Toscane moet!

Waarom jij naar Toscane moet!

Toscane is misschien wel de bekendste regio van Italië en een erg populaire vakantiebestemming. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt hoe divers deze...