Boerenwoning uit 1760 in de Duitse Eifel

Boerenwoning uit 1760 in de Duitse Eifel

Inge en Roelf bouwden in de Eifel (Duitsland) een voormalige boerderij uit 1760 om tot een comfortabele vakantiewoning met behoud van originele details. Hun droomhuis ligt op bijna 500 meter hoogte in kleine dorpje Feuerscheid, drie uur rijden vanaf Utrecht.

“Als zovelen, struinden we regelmatig langs etalages van Franse makelaars, om ons te vergapen aan huizen die voor relatief weinig te koop stonden. Frankrijk viel al snel af. Het werd de Eifel. Het doet ons denken aan de Ardennen, maar het is er minder druk”, zegt Inge. 

Verhuurder BoerenwoningDe boerderij is gebouwd in de zogeheten Trierer Langhaus stijl. De bijgebouwen zitten aan het huis vast en zijn van binnenuit bereikbaar. Eerdere bewoners heb­ben in de vroegere smederij de keuken, badkamer en een wasruimte/werkplaats aangelegd. Vanuit de woonkamer is er een prachtig uitzicht over de tuin en het dal van de Nims. De tuin, vooral grasland met bomen, loopt schuin naar beneden af. Ons huis ligt bovenop de heuvel en is in terrassen ingedeeld. Langs het huis ligt een langgerekt geplaveid terras.

“We zijn gestopt met onze boekhandel en er kwam tijd vrij om te klussen”, vertelt Inge. De keuken is ruim, licht en luxe en biedt ook al een mooi zicht op de tuin. De badkamer met douche, wastafel en wc is op de begane grond en te bereiken via een afstapje. De slaapkamers bevinden zich op de 1ste en 2de verdieping.”

“Het leuke van verhuren via Micazu is dat je zelf contact houdt met de huurders. De buurvrouw fungeert als sleuteladres en vraagbaak. Ook zij heeft plezier in onze gasten en voelt terechte trots als deze haar laten weten hoe fijn hun verblijf in de Eifel geweest is. Wij hopen nog lang van deze plek te kunnen genieten en het met anderen te delen.”

Ga direct naar de advertentie van Inge en Roelf

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Huurder Laura aan het woord

Huurder Laura aan het woord

In deze blog laten we een huurder aan het woord die vertelt over haar vakantie en het huis waar zij verbleven. Laura verbleef met...

Reis, net als Floortje, naar het einde van de wereld!

Reis, net als Floortje, naar het einde van de wereld!

Ben jij ook fan van het televisieprogramma ‘Floortje naar het einde van de wereld’? In dit programma...

Waarom jij naar Toscane moet!

Waarom jij naar Toscane moet!

Toscane is misschien wel de bekendste regio van Italië en een erg populaire vakantiebestemming. Dat is ook niet zo gek als je bedenkt hoe divers deze...