Wintergroen

4 seizoenen genieten van de Veluwe

Vorig jaar begon het te kriebelen en gingen we op zoek naar een eigen stek op de Veluwe! Omdat dit huisje ‘one of a kind’ is”, waren we op slag verliefd.

Verhuurder Madeleine van Wintergroen
Verhuurder Madeleine

Vakantiehuis Wintergroen ligt op een rustige, verscholen plek op 5 sterren park De Jutberg, midden in de bossen, op 7 minuten rijafstand van Dieren. Ondanks dat het op een park staat, is het van alle gemakken voorzien met wasmachine, vaatwasmachine, moderne keuken en luxe badkamer. Het hek van de Veluwe is op 20 meter afstand en je hebt een grote tuin voor recreatie. Hele dagen door hoor je vogelconcerten en komen de eekhoorntjes, konijnen én, met wat geluk, vossen of zwijntjes voorbijlopen.

Vos Wintergroen

“De ideale plek voor natuurmensen of voor mensen die willen ontsnappen aan de drukte. Er zijn veel wandel- en fietsmogelijkheden in de naastgelegen bossen. De Veluwe is natuurlijk sowieso prachtig, dus vanaf het begin wilden we per se een huisje op de Veluwe!”, aldus Madeleine.

Keuken Wintergroen
De moderne keuken van alle gemakken voorzien

In tegenstelling tot andere ‘standaard chalets’ heeft Madeleine’s boshuisje een jaren 30 stijl met glas-in-lood-deuren. “We hebben in juni 2018 ons chalet een Scandinavische look gegeven met nieuwe meubels, accessoires, servies, keukengerei en beddengoed. Het is van alle comfort voorzien met een duidelijke keus voor kwaliteit. ‘Het moet net zo comfortabel zijn als thuis’, is ons motto.”

“Naast centrale verwarming is er ook een gezellige houtkachel. Zo kunnen wij alle seizoenen genieten van het huisje en onze huurders ook! We hebben ons daarnaast verbaasd over de oneindige opbergmogelijkheden die speels verwerkt zijn in het huisje. Je weet van gekkigheid niet wat je in de kasten moet zetten, dus we laten de kasten veelal leeg voor huurders. Dat vindt men vaak prettig.”

Woonkamer Wintergroen
De knusse woonkamer met houtkachel

“Meestal zijn vakantiechalets op een park behoorlijk gehorig, met dunne wandjes en dunne deuren. Dit is van origine een Fins houtskeletbouw, die vervolgens compleet geïsoleerd is. Daardoor heeft het huisje dikke wanden en dikke deuren, wat privacy in de kamers biedt. De rustige ligging op het park maakte het voor ons helemaal af! Het voelde onmiddellijk als een soort rustoord, want het huisje ademt rust en sfeer uit!”

Wintergroen slaapkamer
Eén van de twee slaapkamers

Ook de regio biedt veel vermaak. Dierentuin Burgers Zoo Arnhem, de Apenheul, grote modewinkel Piet Zoomers Wilp, Openluchtmuseum, Museum More Gorssel, kasteel Middachten, Kasteel Cannenburg en nog veel meer in de nabije omgeving! Dieren heeft bovendien ook een groot aanbod winkels.

Madeleine: “Maar als je in de ochtend verse broodjes en een krantje wilt hebben, kun je die ook voor een paar euro bestellen bij de receptie van het park. Dat geeft een optimaal vakantiegevoel; verse jus, croissantjes en broodjes. Heerlijk!”

Ga direct naar de advertentie van Madeleine

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Tiny house Terschelling

Groots genieten in een tiny house

Vanaf zijn dertiende levensjaar komt Jouke al regelmatig op Terschelling. „Ik had er vakantiebaantjes...

Onze 11 tips voor een perfecte staycation

Onze 11 tips voor een perfecte staycation

Wordt het dit jaar toch een staycation in Hintergarden of Balkonië? Geen zorgen...

De ultieme Micazu inpaklijst

De ultieme Micazu inpaklijst

Je kent het vast wel, je gaat op vakantie en je vraagt je af wat je allemaal moet meenemen. Om jou te helpen...