Abdij

Hier heb jij vast nog nooit geslapen!

Heb je altijd al eens in een watertoren willen slapen? Of in een iglo? Goed nieuws, dat kan! Op Micazu staan namelijk heel veel bijzondere accommodaties.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een treinstation, een kasteel, een grotwoning, een riad, een PTT-huis, een kaartenhuis of een kerk? Het zijn stuk voor stuk bijzondere vakantiehuizen voor een onvergetelijke ervaring! Een aantal verhuurders vertellen je graag meer over hun bijzondere plekje.

The School House in Ierland

The School in Ierland

Familie van den Boomen verhuurt sinds een jaar hun vakantiehuis The School House in Ierland. Het huis ligt in de mooie vallei van Coolkelure bij Dunmanway, met een prachtig uitzicht op het meer van Coolkelure, de bossen en de bergen. Coolkelure is oud Iers voor vallei van de zingende vogels. In het huis woonde vroeger de schoolmeester die lesgaf in het naastgelegen oude schooltje, dat tot de jaren 60 van de vorige eeuw in gebruik was. Het huis is nog authentiek, maar familie van den Boomen heeft het uitgebouwd en gerenoveerd naar de maatstaven van deze tijd.

Ga naar de School House

 

Privé eiland De Sayter in Friesland

Privé eiland De Sayter in Friesland

Landgoed De Sayter ligt in het Friese Warten en is gevestigd in een historische boerderij op een 40 hectare groot privé-eiland. Het eiland bevindt zich in het Nationaal Park De Oude Venen waar een grote verscheidenheid aan flora en fauna te bewonderen is. Het eiland ligt op 1,5 km van het vasteland en de gasten worden met de boot opgehaald. 

Eigenaren Alexander en Joke wonen zelf ook aan het water in Grou en ze genieten dagelijks van al het moois dat het merengebied in Friesland te bieden heeft. Ontdek het ook!

Ga naar het privé eiland

 

Eco-lodge in Noorwegen

Eco-lodge in Noorwegen

Eigenaren Judith en Wouter en hebben zelf deze bijzondere Eco-lodge in Noorwegen gerealiseerd.
Wouter: “De bouw heeft 3 jaar in beslag genomen en we hebben bijna alles zelf gedaan. De bedoeling was om een plek te realiseren die compleet selfsupporting is en waar je even helemaal weg bent van de hectiek van alledag. Uiteraard moest het ook een plek zijn waar onze kinderen ruimte en vrijheid kunnen ervaren. Alle doelen zijn gehaald en we delen graag deze mooie plek met jou!”

Ga naar de Eco-lodge

 

Abdij in Frankrijk

Abdij in Frankrijk

Na drie jaar zoeken, kochten Sara en Ilco in 2001 de ruïne van een 16e (deels 13e) eeuwse abdij. Het gebouw ligt naast een kasteel in het middeleeuwse dorpje Ayen Bas op de grens van de Dordogne. Gastvrijheid en het Bourgondische leven op het platteland is het motto van het paar.

Ilco: “Wel voorzien van alle comfort, want dat vinden we zelf ook prettig. Het huis en de tuin zijn groot en ruim. De grote haard zorgt voor warme avonden met spelletjes, films en mooie gesprekken. Het privé zoutwater-zwembad en de met hout gestookte hottub zijn ook in het najaar heerlijk.”

Ga naar de Abdij

 

Spoorweghuisje in Franrijk

Spoorweghuis

Marco verhuurt dit romantische spoorhuisje in Frankrijk al een aantal jaar. Hij vertelt: “Na ruim 10 jaar eigenaar te zijn geweest van een eigen woonwinkel, besloten wij ons leven een andere wending te geven en kochten wij ons eerste vakantiehuis in een gehucht in Frankrijk. Na de renovatie van ons eerste huis kwamen we tijdens een autorit langs dit schattige en toen verlaten spoorhuis en besloten het te kopen en helemaal te renoveren!”

Ga naar het Spoorweghuisje

Op onze website staan meer dan 100 bijzondere vakantiehuizen. Bekijk ze allemaal!

 

Micazu

Heb je nog vragen?

E-mail: helpdesk@micazu.com


Deel dit bericht via

Ardy en Annelies

Het droomhuis van Annelies en Ardy

Op een donkere nieuwjaarsavond 5 jaar geleden zaten Annelies en Ardy Brouwer op de bank en ontstond bij hen de droom om...

Abdij

Hier heb je vast nog nooit geslapen!

Heb je altijd al eens in een watertoren willen slapen? Of in een iglo? Goed nieuws, dit kan! Op Micazu staan namelijk heel veel...

Romantisch met z'n twee

Romantisch met z'n twee

Wat is er nou romantischer dan er met z’n tweetjes tussenuit gaan? Even een paar dagen samen ontsnappen aan..